lafı evire çevire dur , evire çevire dur ...
lafı evire çevire dur , evire çevire dur ...
Biz buralarda bayagi oyalanacagiz gibi duruyor.
Armada nasil gidiyor ama...
Demekki gidecek kagit gidiyor...
Ytd.
ASUS_X00QD cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazdıklarım Yatırım tavsiyesi değildir.Kendi düşüncelerimi içerir.
YATIRIM , harcadıktan sonra kalanı biriktirme değil , Birikimi ayırıp kalanı harcamaktır...
Kalp kırmaya gerek yok.
Her hisse günü geldiğinde ederini bulur.
Tavuklar bir bir kümesten çıkınca bende aranızda olacağım.
Relax.
Bilgi paylastıkça çoğalır!
Y.t.d.
Anlamıyorsun..diyeceğim ama bence anlamazdan geliyorsun.
Biz sipariş usulü çalışmıyoruz. Diğer firmalar, en azından borsada olanlar, lisanslı/patentli ürün üretmiyor, istek üzerine tek seferlik yazılım yapıyor, ihaleye girip tek seferlik yazılım yapıyor. Bunlardan birisi çok iyi olmasa, çok aşırı sıkıntı olmaz. Yüz yazılımdan 1 kayıp, yüzde 1 eder. Ama bizim tek ürünümüz var ve onu satıyoruz..Bu ürün diğer global firmaların ürünlerinden geri kalırsa, o zaman tüm satışlarımız etkilenir, bitebilebiliriz. Daha 1-2 sene içerisinde biten kaç global PAM şirketi var..geçen yazmıştım. Lisanlı ürünün avantajları olduğu gibi dezavantajları da var. Nice marka ürünler kendilerini geliştiremediği için silinip gittiler. Yani, ar-ge bizim için luks değil, mecburiyet.
Biliyorum 9 ay öncesine kadar, sen eleştirince fiyatı düşeceğin sandığın şirkete covid nedeni ile yüklü girince, sen övünce (bir çok küçücük yatırımcı gibi) yükseleceğini sandığından gece gündüz alakalı-alakasız şeyleri yazarken birileri, sana göre hissenin değerini düşüreceğini sandığın gerçek bilgileri yazınca kızıyorsun...belki titriyor, ne yapacağını şaşırıp, elinde dayanaksız başkalarının portfoylerini ifşa(!) ediyorsun..ifşa olunca, böylece hepten haklı olduğuna inanıyorsun.İnsanlarsa uğraşmak istemiyor, o yüzden bazen alakalı, ama çoğu zaman alakasız şeylerine ses etmiyor. Ses çıkmayınca yazdıklarının doğru olduğuna inanıyorsun...bu seni daha da gaza getiriyor, daha çok yazıyorsun..Ama belli bir müddet sonra alakasız şeyler çığırından çıkıyor ve ortamı hemen çirkefleştirip tartışma usul ve nezaketinden bihaberlerle aşık yarıştırmanın anlamsız olduğunu bilmesine rağmen artık yeter diye hafif başını çıkaranın hemen şiddetle başını ezmeye çalışıyorsun.
Hissenin dışında iken daha rahattın..güle oynaya alay ediyordun bizlerle...keyfin gıcırdı..şimdi hisse fiyatı geçen seneye göre 3 katına çıkmış ama stres içerisindesin.
Eğer o alay ettiğin zamanlarda, 8-10 aralığında girmiş olsaydın zaten bu kadar başımızı ağrıtmazdın. Bir "hiç yazmayacağım" deyip, bir "her gün yazacağım" demezdim..Yazıp yazmaman umrumda değil, ama gereksiz lakırtılarını herkes görmek zorunda değil.
Evet doğrudur, şirket hakkında 2-3 doğru haber buraya yapıştırınca, 2-3 sene boyunca bize yaptıklarını, 8-10 aralığındaki alaylarını unutabiliyor değilim..belki ondandır orantısız tepkim. Her övücü yazında aklıma onlar geliyor ve alakasız şeylerin daha çok dikkatimi çekiyor.
Diğer taraftan, ben de yanılıyor olabilirim, bilmeden yanlış şeyler yazmış olabilirim..Burada yazmamızın bir sebebi de zaten muhtemel yanlışlarımızı birileri düzeltsin de ona göre doğru donelerle kararlar verelim diye. Geçmişte de oldu.. Şimdi ben de senin yazdıklarında bence kusurlu kısımları söylemişim, şu verdiğin tepkiye bak.
Terapiste gitmesi gereken adamlar kront topiginin mudavimi oluyor ne hikmetse.
birilerinin alinteri kazanclarini , servetlerini yatirdiklari kront telekomu 7 lira iken 8 lira iken 10 lira iken hic ara vermeden en cirkef kelimelerle karalayanlar hisse fiyati 3 , 4 katina ciktiktan sonra bitmez usanmaz bir istahla kron telekomu cilaliyorlar simdi.
bir insan az arlanir iki sene boyunca kara dedigime , kotu dedigime , tu kaka dedigime pahali dedigime fiyati uc katina cikmisken nasil ucuz diyebilyorum , nasil bulunmaz hint kumasi diyebiliyorum diye.
iki sene once soylediklerinden bir sayfanin resmini getirip buraya yapistirdik eskiler biraz zihin tazelesin yenilerde ahaliyi , muhataplarini tanisin bilsin diye, kendiside marifetlerini hatirlasin ,gorsun diye ama nafile, teneke hep ayni sesi veriyor.
Dolar pacavrasida, onu matbaada basip dunyayi kendine kole eden sahibide batacak, biz dimdik duracagiz.
Ben hala anlayamıyorum. Düşünsenize, hisse fiyatı forumdaki çoğu kişinin altığı fiyatın yarı fiyatta 2 sene duruyor..Ben tüm hayatım boyunca biriktirdiklerimin yarısını kaybetmişim.. Ve elinde hisse olmayan birisi, ara ara gelip alaylar ediyor, daha kötü olacak diyor, gıcıklık veriyor.
Elinde hisse olanın parlatmaya çalışmasını anlarım..elinde hisse olmayanın, hissenin düşmesini istemesini de anlarım. Ama elinde hisse olmayan birisinin, hissede yarı yarıya zararda olanların olduğu ortamlarda sinir edici söylemlerde bulunmasını anlayamıyorum..Hadi bunu da anladık diyelim, aynı gıcıklık yapan kişinin daha sonra herşeyi gıcır gıcır göstermeye çalışması..akıl almıyor..gık deyince de biz azar yiyoruz
Ama o hesap vermez yaptıklarından.
Hesap sormuyoruz zaten, hesap ortada.
''Ancak, sanki bu getiri kaçınılmaz gibi sunarsan, o zaman insanları yanıltmış olursun.''
BEn getiri kaçınılmaz mı dedim, kesin getiri var gibi mi konuştum?
Ek olarak bu fk hesaplamaları 2019 yıllık satışlardan , 2020 senesi için değil...
Dedim ya lafı evire çevire evire çevire...
ben fk hesabı yaptım, paylaştım kimseye saldırmadan bir şey demeden..... sonra geldi saldırdı sonra bir teneke saldırdı...
"Bu ürün diğer global firmaların ürünlerinden geri kalırsa, o zaman tüm satışlarımız etkilenir, bitebilebiliriz. Daha 1-2 sene içerisinde biten kaç global PAM şirketi var."
yav hem sen portfoyünün kront fullemedin mi? nasıl olur da ikidir böyle böyle konuşabilirsin yok bitebilir şirket yok batabilir silinebilir diye....
portfoyu fulleyen birisi bitmek , batmaktan bahsediyor...
Diğer teneke de kront 3-4 katına çıkmış diyor, yüksek diyor..nasıl ne neden şimdi kronu övüyorsun diyor
Yav be teneke 2017 yılında 16-20 arası 1.5 sene kaldı... aradan 4 sene geçti şu an iki katı bile değil hisse..
dolar bazlı ise bırak iki katı diplerde hisse .
Son düzenleme : lionnes; 15-09-2020 saat: 11:44.
Yer İmleri