Azdan az çoktan çok gider..
Azdan az çoktan çok gider..
yazdýgým her alýsa veriyor vatandaþlar verin verin nah alýrsýnýz benden
Burada yer alan paylaþýmlar asla yatýrým tavsiyesi deðildir.Bu spk mevzuatýna gore suç teþkil eder.Kiþisel goruslerimdir.
@borsavizyon
Bu kaný bozuk bugün de eksi kapatmaya niyetli
Emirhan hocam biliyorum yazmayý býraktýnýz ama þöyle kýsaca haftanýn olan biteninden bi bahsetseniz neler oldu bitti tadýnda teþekkürler.
Hocam daha önce de dediðim gibi sadece þirket deðerini direk etkileyecek haber ve bilançolar sonrasý yazacaðým bundan sonra. Günlük yada haftalýk fiyat düþüþleri çýkýþlarý konusunda yazmak çok anlamlý olmuyor.
Evet anlamakta güçlük çekilen iþler olabiliyor tahtada kýsa vadede. Hem takas kýsmýnda hem de fiyat hareketlerinde.
Bayram öncesi tavan kapaattýk. Bayram sonrasý devamý gelmesi lazýmdý. Kýsmen de geldi. 14,80'ler görüldü ama talebin arkasý gelmeyince yine satýcýlar aktive oldu. Tahtada eli satýþ tuþunun üstünde olan tetikte bekleyen bir kitle var. Haksýzlar da diyemiyorum çünkü bizim hisse de talep sürekliliðinde bir sorun var. Spot gelen talep kesildiði anda tahtanýn alýþ kýsmý bir anda boþ kalýyor ve düþecek korkusu ile panik satýþlar baþlayýnca hisse gerçekten düþüyor.
Sonrasýnda ise ya satanlarýn alttan geri almasýna kadar yada yeni bir spot alým gelene kadar düþüþ durmuyor.
Bizim sorunumuz tahtada sürekli bir alýcý talebinin olmamasý. Bu olmayýnca 3-5 kiþinin insafýna kalýyor tahta. O yüzden ben günlük veya haftalýk fiyat hareketlerine çok takýlmýyorum. Ýyi hisse her zaman uzun vadede deðerini bulur.
Son gelen bilanço hakkýnda görüþlerimi yazdým zaten. Beklentime yakýn geldi. Belki ciro ve net kar %10 kadar daha fazla gelebilirdi ama bu çok da sorun deðil. CEO da dedi pazarda bir sýkýntý var ama üstesinden geleceðiz dedi.
2-3 ve 4. çeyrekler daha iyi bir satýþ beklenebilir. Kurun çok yukarý gitmesinin ardýndan gelen ilk çeyrek olan 1. çeyrekte talepde bir bekle gör politikasý olmasý normal.
Bundan sonraki çeyrekler daha dengede olacaktýr. Geçen sene ilk çeyrek cirosu 1.28 milyar sene sonu cirosu ise 6 milyarýn üstünde idi. Ayný projeksiyonu bugüne taþýrsak , 2,85 milyar olan ilk çeyrek bilançosu sonrasý sene sonunu 13,5 milyar civarýnda olacaðýný söyleyebiliriz. Zaten bizim de beklentimiz 13-14 milyar TL arasý idi.
Hisse fiyatý kýsa vade ve uzun vadede endeksle çok paralel hareket etmiyor. O yüzden bu baðlantýyý kurmaya çalýþanlar sürekli olarak endeks gidiyor biz niye gitmiyoruz diye bir soru soruyor ama bizim hissenin endeksle çok ilintisi yok. Aþýrý endeks düþüþleri veya çýkýþlarý tabi ki etkiler fiyatý ama bire bir korelasyon aramayýn.
Bu hafta biraz daha stabil ve istikrarlý bir hisse hareketi bekliyorum yukarý aðýrlýklý bir hafta olacak diye düþünüyorum. Çarþamba günü genel kurul var , 2 yada 3 haziranda da temettü ödemesi var. Paynet ile ilgili olarak süreç devam ediyor. Aslýnda þirketin bu konuda ara bir açýklama yapýp yatýrýmcýya güncelleme yapmasý lazým. Çünkü ilk bildirim þubat ayýnýn baþýnda idi ve 3 ay geçti bu bildirimden sonra. Bu sürecin hangi durumda olduðu konusunda bilgi vermeleri gerekir bence. Belki genel kurulda bilgi verirler bu konuda.
Ama her halukarda endiþelecek bir durum yok. Ýlk çeyrek bilançosunda tek korktuðum nokta net karda geçen seneki gibi bir hüsran olmasý idi ama 28 milyon ile beklentimin sadece %10 altýnda gerçekleþti o da amortisman ile ilgili maddi olmayan bir gider yüzünden. O olmasa 31-32 milyon olacaktý net kar ki bu da tam beklentim idi.
Artýk daha saðlam bir bilanço var. Ýlk çeyrek böyle geldiyse bundan sonrakiler çok daha iyi gelecek demektir. Paynet satýþý hala daha masada bekleyen bir beklenti ve bunun gerçekleþmesi tüm taþlarý yerinden oynatýr. Bunu bekleyeceðiz.
Yenileme merkezi belgesi sonrasýnda , o konuda da yeni geliþmeler ve anlaþmalar olabilir. Sonuçta yeni bir gelir kapýsý ve ciro arttýrýcý bir iþ bu. Ama ilk etkileri 6-9 ay içinde bilançolara yansýyacaktýr.
Paynet iþinin Haziran ayý içerisinde nihayetlenmesini bekliyorum eðer satýlacaksa. Þu ana kadar bir haber olmamasýnýn tek sebebi var bence. Þirkete birden çok ciddi teklif geldi ve onlarla olan görüþmeler devam ediyor. Ciddi teklif gelmeseydi , bence þimdiye kadar süreci durdururlardý. CEO'nun Capital dergisine verdiði röportajda geleceðe dönük beklentiler arasýnda Paynet'ten hemen hemen hiç bahsetmemesi de bence Paynet'in yakýn zamanda satýlacaðýnýn bir göstergesi.
Patnet 1 milyar TL gibi bir rakama satýlýrsa , bu hem þirketin likitidetisini çok iyi yerlere getirir ( cari oraný arttýrýr ) , hem de 2022 senesi net karýný 1 defalýk da olsa çok yüksek yerlere çýkarýr. Benim 2022 senesi sonu 25-30 lira civarýndaki hisse fiyatý beklentimde bir deðiþiklik yok. Paynet satýlýrsa buralara gideriz. Satýlmazsa da þirketin büyümesi ve karlýlýðý artmaya devam edecek ama bunun fiyata yansýmasý belki daha yavaþ olacak.
Herkese hayýrlý bereketli haftalar dilerim.
Yatýrým fonlarýndan iþ yatýrýma geçen 1.800.000 lot bugün iþ yatýrýmdan tekrar yatýrým fonlarýna geçmiþ ne yapmak istiyor bunlar
Herkese selamlar, buraya yazýp en azýndan rahatlamak istiyorum.baþta patronlar sonra kim geliyorsa Allah bize ne cektirdilerse misli misli çýkarsýn inþallah...sabretmeye devam sermaye sahipleri birgün kaybedeceksiniz bu fakir fukaraya ya cektirdiklerinizi.herkese selam
Yer Ýmleri