Sayfa 185/678 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285 ... SonSon
Arama sonucu : 5418 madde; 1,473 - 1,480 arası.

Konu: ASELS - Aselsan Elektronik Sanayi Ve Ticaret A.Ş.

1. Geçen yılın aynı dönemine göre;
    6 aylık cirosu %55
    Brüt Kar %33
    Favök %42
    Favök Marjı %25
    Net Kar %50
    Öz kaynaklarının aktife oranı %54 oranında artmış. Helal olsun...

Hisse net platformu, iğrenç siyasi mesajların verildiği, devletimizin en değerli şirketlerinden birinin yöneticilerine leke atılacak ve töhmet altına alınacak bir platform değildir. Devletimizin güzide bir kuruluşu olan Aselsan'ın, ürettiklerini devlete fahiş fiatla
    satarak fahiş karlar yazmasını kimse beklemesin. Yüzden fazla hisse senedi var, tuvalet kağıdı üretip fahiş kar yapan şirketin senetini alın o zaman, ne işin var Aselsan'da...
    Aselsan'la gurur duyuyorum... Aselsan bizim, Türkiye bizim...

Sana mı soracağım ne alacağımı?
    Senin gibiler yüzünden bu ülke bu halde...
    Beğenmezsen engele basar geçersin.

SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ne Olursan Ol Önce İYİ İNSAN Ol

Ben de hisseyi sattığımdan beri gurur duyabiliyorum şirketle.

4. Bir zamanlar SEKA larda devletindi bizde gurur duyuyorduk bak 10 tl.lik bir top fotokopi kağıdı olmuş 100 tl.
    Tüpraşta devletin di, Petkim de, telekomda,Tekel de, Sümerbank ta, Şeker fabrikaları da, Limanlarda vs vs.
    Ne oldu bunlara.

5. ASELSAN ilk yarıyı güçlü büyüme ile tamamladı

ASELSAN'ın 6 aylık cirosu geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 55 artarak 10,8 milyar TL'ye ulaştı.

ASELSAN'dan 2022 yılı ilk yarı finansal sonuçlarına ilişkin yapılan açıklamaya göre şirket, yatırımlarıyla sürdürülebilir büyümesine devam etti.

Şirketin brüt kârı, geçen yılın ilk yarısına göre yüzde 33 artarken faiz, amortisman ve vergi öncesi kârı (FAVÖK) geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 artış göstererek 2,7 milyar TL'ye yükseldi. FAVÖK marjı ise yüzde 25 olarak gerçekleşti.

ASELSAN'ın net kârı da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50 artarak 3,8 milyar TL seviyesine ulaştı. Şirketin öz kaynaklarının aktife oranı yüzde 54 olarak gerçekleşti.

Açıklamada değerlendirmesine yer verilen ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, "Milli sorumluluklarımızın bilinciyle, gelişmiş teknolojilerimizi ülkemizin hizmetine sunduğumuz 2022 yılının ilk yarısını geride bırakmış bulunuyoruz. Dünyanın makroekonomik ve jeopolitik riskler ile karşı karşıya kaldığı, küresel enflasyonun dünya genelinde maliyet baskısı yarattığı bu zorlu dönemde de ASELSAN olarak istikrarlı büyüyerek çalışmalarımıza kesintisiz devam ettik. ASELSAN'da teknolojiye yön verme hedefiyle çığır açıcı teknolojilere yönelik temel araştırma çalışmalarını inovatif bakış açısı ile, yapay zekadan otonomiye, fotonikten metamalzemeye, biyosavunmadan kuantum teknolojilerine kadar ukazandırmaya ve nitelikli iş gücü yetiştirmeye desteğimiz sürdü"

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Prof. Dr. Haluk Görgün, gelecek için var güçleriyle çalışmaya devam ettikleri belirterek şunları kaydetti:

"Katılım gösterdiğimiz Gençlik Bilişim Festivalinin 'Türkiye'nin Uzay Yolculuğu' başlıklı oturumunda Türkiye'nin önde gelen teknoloji şirketlerinin yöneticileri ile bir araya geldik. Oturumda ASELSAN'ın uzay alanındaki projeleri ve vizyonu hakkında gençlerle paylaşımlarda bulunduk.

Savunma sanayinde nitelikli iş gücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan ASELSAN Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, milli teknoloji hamlesinin parçası olmak isteyen başarılı gençlerin tercihi oldu. İngilizce hazırlık sınıfı olan okulumuz, Liselere Giriş Sınavı sonuçlarına göre bu yıl 0,44'lük dilimden öğrenci aldı.

Gençlerimizle hem ülke hem de kendi gelecekleri için birlikte yürümeye devam edeceğiz.

Milletimizden gücünü alan ASELSAN'da yeni başarılara imza atmak ve bunları sizlerle paylaşmak için var gücümüzle 2022 yılının devamında da çalışmayı sürdüreceğiz. Başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Savunma Sanayii Başkanlığımıza ve tüm paydaşlarımıza teşekkür ederim."

Kaynak : Anadolu Ajansı

<
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

6.  Alıntı Originally Posted by Dandanakan Yazıyı Oku
    Bir zamanlar SEKA larda devletindi bizde gurur duyuyorduk bak 10 tl.lik bir top fotokopi kağıdı olmuş 100 tl.
    Tüpraşta devletin di, Petkim de, telekomda,Tekel de, Sümerbank ta, Şeker fabrikaları da, Limanlarda vs vs.
    Ne oldu bunlara.
    Çok güzel yazıyorsunuz benim yaşım 50 civarında bu özelleştirmeler nasıl oldu? Bu ülke de bunlar illa olsun olmalı diye kim savunuyordu? Hayır yaşısınız gençse ben size anlatayım eğer google dan bulup ne olduğunu bulamıyorsanız.

Kimdi özelleştirme de özelleştirme devlet onu yapmaz bunu yapmaz yapmamalı diyen ; yıl 2021 Bir pandemi oldu tamamen tersi politikalar kabul gördü tüm dünyada.Bu özelleştirmeler İMF dayatması ile oldu. Yanlıştı gücümüz yoktu karşı çıkılamadı.

Ha ben şunda değilim mevcut iktidarın hataları var mı var onları savunmak için konuşmuyorum. Ama tüm küfeyi sadece onlara yüklemek yanlış.

Mevcut iktidara olan kin yüzünden bu güzide kurumu gömmek ya da Haluk Görgün'ü gömmekte yanlış.O bu potansiyeli ile her yerde krallar gibi yaşardı el üstünde tutulurdu Ülkesini tercih etti.

Şimdi hisse özeline gelirsek hisse performansı tabii ki berbat. Eleştirenler haklı buna sebep olanlar haksız.

Ha ben neden buradayım ; bundan sonrası farklı olur diye buradayım. Düşünceler her ne olursa olsun bu hisse değerli ve kıymetli bir hisse. Elinde olan gereken performansı yakalayamayan yatırımcı bence sabretmeli. Özellikle yıl sonu bilançosu çok daha güçlü olacaktır.

Kısır tartışmalarda sadece kafası karışan yatırımcıya zarar verir.Benim önceliğim burada madur edilen yatırımcıdır.Diğer konulara girmeyi pek düşünmüyorum.Adım hıdır elimden gelen budur.
    "Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ADANA+İSTANBUL
    Gönderi
    2,432
    ASELSAN yabancı oranı 11 Ağustos 2022 % 24,86. 10 Ağustos 2022 % 24,88.
    Fark % -0,02. Hisse kapanış fiyatı: 24,10 TL (Kaynak İş Yatırım).

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.

Sabır acı kökleri, fakat çok tatlı meyveleri olan bir ağaçtır.
    Yasal Uyarı.Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

8. Bu iktidarin ozellestirme politikalarina zamaninda en cok destek verip alkislayanlar su anda hukumetin ekonomi politikalarini en cok elestiren libos ekonomist takimidir....
    Bu iktidarin ilk 15 yilinda 1 Trilyon dolar cari acik veren sahte refah ekonomi modelini zamaninda en cok alkislayip destekliyenler su anda hukumetin cari acigi kapatmak icin uygulamaya calistigi uretim ve ihracata dayali ekonomi politikalarini en agir tonda elestirenler yine bu libos finansci ve ekonomist takimidir.

Su anda Ulke ekonomisinin en buyuk sorunu fiziki doviz rezervlerinin en dip seviyelerde olmasi. Yuksek enflasyonun %70 civarida yukselen doviz degerleri kaynaklidir.

15 yilda 1 Trilyon dolar cari acik.. 2013 yilindan ittibaren Turkiyedeki ust sinif zenginlerin yurt disina cikardigi 300 milyar dolari civari para......Yine bu surede yabanci yatirimcilarin Turk sermaye piyasalarinda 100 milyar dolari civari cikis yapmasi ulkedeki fiziki doviz varligini kokune kadar kuruttu.

Son yillarda ozellikle 2022 yilinda Olagan ustu boyutta Turkiyeye 3.dunya ulkelerinden kayitdisi doviz akisi olmasaydi ve birde yeni maliye bakanin kkmh gibi cok yerinde ve mantikli adimlar atmis olmasaydi zaten 2022 ylinin ilk donemlerinde biz tipki Lubnan ve Srilanka gibi dis odemeler krizin icine girenilirdik.

insanlarla alay edercesine icinde bulundugumuz krizin asil nedenlerini gormezlikten gelerek butun ekonomik sorunu hala Faiz artisi yada indirimi ekseni uzerinde tartisan koca ekonomistler var.

faiz artirsaniz bile MB nin doviz rezervi artacak ?...Yurt disindan Turkiye ye yuzlerce milyar dolar kalici sermaye mi girecek sanki ?

Yurt disindan Gelse gelse ancak vur kac yapan sicak para gelir. Oda cari acigi dahada korukler. Cunku ulkeye soktugu 10 dolari bir yil sonra 12 dolar yapip kacar.

Simdide bu libos finansci ve ekonomist takimi cikmis turubune halka ekonomik bilgelik tasliyorlar...

Sayfa 185/678 İlkİlk ... 85135175183184185186187195235285 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •