Originally Posted by
KARADUMAN
halkın oy vereceği chp yi bitirecez böyle bir parti olmayacak, Türkiyenin %60 ı istediği kadar bağırsın deseler, açık açık yani..ve bunu toplumun iki kesmi de duysa bu iki kesimden hangisi borsaya yatırım yapar sizce..bence hiçbiri..iki tarafta korkar yatırımdan..gerçekler bu..bu gerçekler dururken siz gerçek dışı verilerle yatırımcı çekemezsinizki.. iki tarfta kendini güvende hissetmez..
Bu muhabbetlerin aynısını 2002 yılında yeni yetme bir dealer ım CHP li ekonomist bir duayenden aylarca dinledim.1 e 1 kredi taşıdım sürekli. Çok değil seçimin peşine 6 ay sonra bir memur çocuğu olarak 24 yaşında hayatımın parasını kazandım. O gün bugündür bu işlere siyasi düşünceler karıştırmam.
Bir de Anayasa kitapçığı atıldığı hafta broker kursundaydım seansa giremicem diye full nakit. İlk dersten bir çıktım hisseler % 2-3 yukarıda şansıma edeyim dedim.2. dersten sonra bir çıktım tüm tahtalar taban. Sonra bir hafta broker kursu bitti pazartesi ekrana oturdum çalışan arkadaşlarım hepsi pert hiç kimsede almak gibi bir aksiyon yoktu çevremde. Full mal aldım bir de 1 e 1 kredi kullandım.O zaman gençtik. Endeks 6500 lerde 4000 hatta 2000 olacağı konuşuluyordu. Bunu hayatımda en az 3 kez yaşadım.Biri de lehman krizinden sonra.2013 yılından bu yana endeks 12 sene geçmiş 500 USD hedefini görememiş. Risk var mı var ama olumsuz konuşanları cidden anlamıyorum böyle zamanlarda.
Geçen topiğinde yazdığımda 2022 hazirandan bu yana taşıdığım ASELS leri satıp 0,58 USD den bir hisse aldım yerine. Olmadı çocuğuma kalır. Bazen ufak resme bakmak büyük ıskalamalara sebep olur.
"Hayalleriniz için sessiz bir şekilde savaşın. Çünkü onları gerçekleştirirken yaratmış olduğu etki insanların tahammül edemediği bir şeydir."
Yer İmleri