Sayfa 186/291 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286 ... SonSon
Arama sonucu : 2327 madde; 1,481 - 1,488 arası.

Konu: Th trendhound ile hasbihal

1.  Alıntı Originally Posted by Anatolien Yazıyı Oku
    ...Kayyum etkisi ,Rusya yatırımlarındaki operasyonel karlılığa negatif etkisi %25 ler civarı.

FD/FAVÖK rasyosunun 3,4 lardayken hadi olsun 4 çarpan yani PD 4 yıllık Favök karına düşmüş bir firmada 155 lerin kanımca altı yok gibi tabi çok ekstrem olgular yaşanmazsa globalde
    Yıllık cirosunun 0.4 katından işlem görüyor, TUBORG ve AB InBev ise 1.6 katından. Eğer AEFES de ayni rasyo ile işlem görüyor olsaydı hisse 160 TL yerine 640 TL olurdu.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

2.  Alıntı Originally Posted by agha Yazıyı Oku
    İmamoğlu davası daha çok su götürür. 🐊 modunda beklemeye devam.
    Ama AEFES 15x altı imkansız gibi.
    Agha never say never. BİST'te hiç bir şey imkansız değil senin de bildiğin gibi.

3 seçenek var, ya 155 in altına inip yeni bir dip süreci başlatacak veya 172 yi kırıp yukarı gidecek veya da 155-172 arasında yatay kanal hareketi yapacak. Başka seçeneği yok hissenin.😊
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3.  Alıntı Originally Posted by INVENTOR Yazıyı Oku
    Bugün TRob dayağı yedi oturdu..

TH Abi benim ultra karışık grafik sistemine az çok göz aşinalığın var
    Sistem geliştirme aşamasında çok uğraştım bunlarla. Epeydir kullanmıyordum.

XBANK için uptrend derin dişli metal testeresi kıvamında devam ediyor.. buralar testerenin diş dibi.. yukarı dönmezse nanay.. gibi..
    INVENTOR Senin TRob 2 saatlik barlar üzerine kurulu ve volatilite ile betayı hesaba katmıyor. Bu durum senin için ciddi whipsaw riski doğuruyor yani gereksiz yere pozisyonlara girip çıkma durumu ortaya çıkıyor. Volatilite çok önemlidir. Senin özelinde 2 saatlik volatilite söz konusu. Mesela AEFES in yıllık volatilitesi ~%50, günlük volatilitesi ise 50 : (250**1/2)= %3.1 ve 2 saatlik volatilitesi ise 3.1 : (4**1/2)= %1.6 yani 160x0.016=2.60 TL (26 kademe). Stoplarını bununla uyumlu kurman lazım. Senin sistemin hissenin betasını hesaba katmaması da bir dezavantaj. Optimizasyon aşamasında 2 saatlik volatilite ile betayı programına dahil etmende fayda var derim. Whipsaw riskini minimize etmek lazım.

Sen şimdi bu sistem ile pozisyon açıp kapıyorsun. Pozisyon açma kapama işi otomatik mi yoksa senin emir vermek için devreye girmen mi gerekiyor? Whipsaw etkisine sık sık maruz kalıyor musun yani güniçi dalgalanmalar seni gereksiz yere pozisyona sokup çıkartıyor mu?

XBANK dediğin gibi kötü duruyor. İSCTR ile YKBNK bankacılık endeksinin belini doğrultmasına engel oluyor.

4. Volatilite, standart sapma ile zaman dilimindeki aralık sayısının karekökünün çarpımıdır. Yılda ~250 iş günü var, karekökü 16 eder. Yıllık volatiliteyi biliyorsanız bunu 16 ya bölerek günlük volatiliteyi bulursunuz. Günde 8 saatlik işlem süresi var, 4 tane 2 saatlik dilim eder ki karekökü 2 dir, 2 saatlik volatilite günlük volatilitenin yarısıdır, 1 saatlik volatilite ise günlük volatilite 8 in kareköküne bölünerek elde edilir ki kabaca günlük volatilitenin 3 te 1 i dir (AEFES için 1 saatlik volatilite %1 dir yani 1.60 TL, 16 kademe).

TH Abi, aracı kurumlardan birinde hesabım var, bu kurum borsada kullanılan uygulamaları müşterilerine dönemlik kiraya veriyor. Uygulamanın kullanıcılara bazı lisanslar ile kullanım hakkı var, her lisans için ayrı ücretlendirmesi var. Uygulama içinden C# programlama dili ile yazılmış kodlar ile verilere erişip ihtiyacın olan işleri yapıyorsun. Özel gösterge oluşturup grafik çiziyorsun, bu grafiğe bir al-sat yordamı ekliyorsun, istersen de bu grafikteki al-sat noktalarına göre de robot çalıştırıyorsun. Yani emir gönderimi işlerini manuel yapmıyorsun. Tabi kod yazarak sınırsız varyasyon oluşturulabildiği için bu robot işi her kullanıcıda farklı bir yönteme sahip olabiliyor.
    Ben robot kodlarını çok detaylı yazdım, uygulamanın (iDeal) ; daha önceden de yazmıştım; tepside sunduğu hiç bir özelliğini kullanmıyorum. Klasik yaklaşımları; iyi kötü bilirim de; çok çok iyi bilmesem de kendi mantık süzgecime göre kodladım robotu.

Her bir hissenin geçmiş dönem hareketlerinden hesaplayıp oluşturduğum rasyoları var. Bu rasyoları kullanıyorum.
    AEFES için senin bahsettiğin oran 120 dk için %1 seviyesinde.. ama o oranı direk kullanmıyorum, çok yani.. kafama göre takıldığım metotlar var.. sadece siyahtan beyaz dönüş veya tersi değil uyguladığım yöntem.. hep win win yapamıyor tabi. Ama senin de yazdığın gibi kazanımlar için zamana ihtiyaç var. İyi geceler.

6. 5Year arazi oldu. PLTR leri 75 küsür dolardan satıp çıkmıştı. Dün bilanço geldi ve piyasa bilançoyu çok sevdi, Dün %25 prim yaparak 82 dolardan 103 dolara çıktı (tek 1 günde). Çok acayip ve manyak bir hisse bu, 500 F/K dan, defter değerinin 46 katından, yıllık cirosunun ise 81 katından işlem görüyor. Bu hisseyi bu seviyelerden alsa alsa kafadan çatlaklar alır. Günlük ortalama işlem hacmi 10 milyar dolar civarında, dünkü hacim 24 milyar dolar idi. Koskoca BİST teki 600 küsür hissenin günlük ortalama işlem hacmi ise ~4 milyar dolar.

7. 5Year resmen altın madeni bulmuş. Bir yılda dolar bazında 1 koyup 6 aldı.

8. INVENTOR Whipsaw yani silkelenme cephesinde durumun nedir? Feyk hareketleri, dalgalanmaları, gereksiz yere pozisyona girip çıkmaları, özetle her türlü silkelenme durumlarını kastediyorum.

Sayfa 186/291 İlkİlk ... 86136176184185186187188196236286 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •