Sayfa 188/967 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon
Arama sonucu : 7735 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: DGNMO - Doğanlar Mobilya

1.  Alıntı Originally Posted by eaglexx Yazıyı Oku
    Dediğim gibi buradaki arkadaşlar bildiklerini paylaşıyor lar sanırım bundan fazlasını ancak şirketi arayarak öğrenebilirsiniz 2. Çeyrek bilanço her şeyi ortaya koyar gorusundeyim.
    Bildiklerini paylaştıkları muhakkak. Ancak su halde hakaretten baska bildikleri yok demekki..

Şirkete telefon acıpta sene sonu hısse fiyatı ıcın hedefiniz ne dıye mi soracağım...

Sız nerde yasıyorsunuz kuzum....

2.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Bu degerli Arakadaslar sordugum sorulara cevap verebılmıs degıl. Dedım ya.... Anca hakaret ile susturmaya çalışıyorlar...

Tekrar soruyorum... Belki biliyorsundur sen cevapla..

Şirket daha cok malı nasıl daha ucuza pazarlıyor... Bu başarının sırrı ne..

20 milyonluk finansal karın kaynagı ne

Sene sonu kar hadefı nedir? Sene sonu ıcım kac fk ıle hadef fiyat hesaplaması yapılıyor?

Bak baska bır arkadas gırmıs devreye o da kufurlu karikatür paylaşmış.... Benim yazdıklarım ıse kimseye hakaret ıcermıyor
    Finansal gelirin tamami kur farki geliri. Kur farki giderleri ise Finansal giderler icerisinde. Yani, Dogtas'in net olarak 2017 yili ilk ceyreginde 18.5milyon TL kur farki gideri ve faiz gideri var. Ayni gider, 2016 yili ilk ceyreginde sadece 8.5milyon TL idi. Kur farki gelirlerinin ve giderlerinin kaynagini Dipnot 20'de gorebilirsin. Ama anlamazsin diye soylemek gerekirse, kur farki geliri 36milyon TL'lik yabanci para ihracattan gelen ticari alacaklar, nakit ve diger varliklardan kaynaklaniyor.

Dogtas'in faaliyet disi kur farki giderleri oldugu icin F/K oranina bakmak yaniltici olur, faaliyet kari (EBIT) ya da FAVOK (EBITDA) bakmak daha dogru. Cunku bu borclar odendigi zaman ya da odenmese bile Euro kurlari degismedigi zaman sirkette bir kur farki gideri olusmayacak, yani operasyonel bir gider degil, gecici bir gider. Benzer kur farki gideri Mavi Jeans'de de var. O nedenle net kari dusuktu, bu nedenle halka arz degerlemesi net karinin 41 kati oldu. Isletme degeri (EV) ise EBITDA'sinin ise 14 kati.

Dogtas sene sonunda 600milyon TL ciroya ulasir, benzer brut kar ve faaliyet giderleri ile devam ederse, yaklasik 90milyon TL civari EBITDA olusacak. Bu karlilik'ta su anki degerlemeye gore 11 kat (EV/EBITDA) denk geliyor. Yani kagitin gidecegi daha cok yolu var, ve ciro her sene bu sekilde hizli buyur ve 2020'de hedeflenen ciro gelirse, su anki fiyatlar oldukca komik kalacak.

Son soruna gelecek olursak, Pazarlama giderlerinin yaklasik %25'i reklam gideri. Yonetim, KDV indirimi vb. nedeniyle ilk ceyrek cok reklam vermeye gerek duymadi, zaten ciro istedikleri gibi buyuyor. O nedenle pazarlama giderleri azaldi.

3.  Alıntı Originally Posted by borsaci34 Yazıyı Oku
    Finansal gelirin tamami kur farki geliri. Kur farki giderleri ise Finansal giderler icerisinde. Yani, Dogtas'in net olarak 2017 yili ilk ceyreginde 18.5milyon TL kur farki gideri ve faiz gideri var. Ayni gider, 2016 yili ilk ceyreginde sadece 8.5milyon TL idi. Kur farki gelirlerinin ve giderlerinin kaynagini Dipnot 20'de gorebilirsin. Ama anlamazsin diye soylemek gerekirse, kur farki geliri 36milyon TL'lik yabanci para ihracattan gelen ticari alacaklar, nakit ve diger varliklardan kaynaklaniyor.

Dogtas'in faaliyet disi kur farki giderleri oldugu icin F/K oranina bakmak yaniltici olur, faaliyet kari (EBIT) ya da FAVOK (EBITDA) bakmak daha dogru. Cunku bu borclar odendigi zaman ya da odenmese bile Euro kurlari degismedigi zaman sirkette bir kur farki gideri olusmayacak, yani operasyonel bir gider degil, gecici bir gider. Benzer kur farki gideri Mavi Jeans'de de var. O nedenle net kari dusuktu, bu nedenle halka arz degerlemesi net karinin 41 kati oldu. Isletme degeri (EV) ise EBITDA'sinin ise 14 kati.

Dogtas sene sonunda 600milyon TL ciroya ulasir, benzer brut kar ve faaliyet giderleri ile devam ederse, yaklasik 90milyon TL civari EBITDA olusacak. Bu karlilik'ta su anki degerlemeye gore 11 kat (EV/EBITDA) denk geliyor. Yani kagitin gidecegi daha cok yolu var, ve ciro her sene bu sekilde hizli buyur ve 2020'de hedeflenen ciro gelirse, su anki fiyatlar oldukca komik kalacak.

Son soruna gelecek olursak, Pazarlama giderlerinin yaklasik %25'i reklam gideri. Yonetim, KDV indirimi vb. nedeniyle ilk ceyrek cok reklam vermeye gerek duymadi, zaten ciro istedikleri gibi buyuyor. O nedenle pazarlama giderleri azaldi.
    Emeğinize sağlık sayın borsacı34

4.  Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Hakaret etmeden, karşısındakine hayvan adları soylemeden konussalardı ceza almazlardı..
    Umarım tekrarlamazlar
     Alıntı Originally Posted by kingsailor Yazıyı Oku
    Bildiklerini paylaştıkları muhakkak. Ancak su halde hakaretten baska bildikleri yok demekki..

Şirkete telefon acıpta sene sonu hısse fiyatı ıcın hedefiniz ne dıye mi soracağım...

Sız nerde yasıyorsunuz kuzum....
    Sen millete kızıyorsun hayvan adları söylüyorlar diye kendin aynısını yapıyorsun sana burda edebimizle cevap verdik sende edeplice cevap ver ama senin amacın burda milleti tahrik edip ceza almasını sağlamak anlaşılan ayrıca şu halde seninde ceza alman lazım sayın moderatör gör bunları.

Diğer ortaklar nerede bilmiyorum ama şahsen ben forumu takip etmeye devam ediyorum.

Günlük hareketler çok da önemli değil açıkcası. Şu an iki şey önem arz ediyor:

1. Haziran sonunda Euro kuru ne olacak
    2. İkinci çeyrek satış hasılatı ne olacak.

Bu iki unsur Doğtaş'ın dönem karını ve dolayısıyla hisse fiyatını belirleyecek.

Bu arada, sayın borsacı34'e kaliteli analizleri ve seviyeli paylaşımları için teşekkür ediyorum.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

Son olarak, malum şahıs aynı soruları sorarak ve benzer cevapları alarak hala topikte dolanıyor ve can sıkmaya devam ediyor. Beni topikten soğuttu diyebilirim...

Ben kendisini doğrudan muhatap almaktan ve yazdıklarını okumaktan vazgeçtim. Bence, hepimiz görmezden gelirsek sıkılıp gidecektir.
    Yatırım tavsiyesi değildir.

7. sn cogito bu hisse hiç terkedilir mi rahat rahat oturduk izliyoruz burayı terkedenin aklından şüphe ederim saygılar hafta ya başka sulardayiz

SM-A500H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

8. https://www.turkishbulls.com/m/Signa...r&Ticker=DGKLB
    Site perşembe günü 3.74 fiyattan sat sinyali vermişti. Hissemiz 3.80 kapanışla siteyi mahcup etti. Bakalım önümüzdeki hafta 4ü geçecek miyiz? Yoksa bayram sonrasına mı kalacak?

Sayfa 188/967 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •