Originally Posted by
freesky
Slmlr Dostlar ve Sacro Hocam,
Umarim herkes saglik ve afiyettedir. Son 8 yilin en yuksek enflasyonu aciklandi dun. Sizin gazeteler yazmaya cekiniyor, ben buradan dogru haber edeyim dedim. Yani, eger faizler de bu artisa ayak uydurursa; el mecbur, buradaki temettucu hayalleri bir sureligine buzdolabina konulur. Ayrica, faiz ve anflasyon kolkola artmaya devam ederse, butun sektorler ve butun vatandaslar bunun olumsuz ekonomik etkilerini yasarlar. Umarim cok yakici ve yikici etkileri olmaz. (Bu benim ulkem ve halkim adina yaptigim dua kismidir. Sahsi beklentilerimi zaten iki yildir soyledigim icin, tekrarlamaya gerek gormedim..)
Bu arada, Petkim'deki bu beklentiniz olan 25 milyar ne cinsinden Hocam; USD mi, TL mi? Yada hisse fiyati olarak kaca denk geliyor, bizi yormadan soyleyebilirmisiniz? ;)
O kadar uzun vade bekleyecek olsaydim, ben ASELS alirdim. Petkim su anda yabanci bir sirket ve yabanci ortaklarin ne zaman gelip, ne zaman gidecekleri yada gitmek zorunda kalacaklari pek belli olmaz. Benim cocuklar 9 yasindayken almis olsaydim, su anda USD bazinda cok ciddi bir getirim olmayacakti mesela....Ama Asels alsaymisim, belki uc tane cocugun egitimi icin universite parasi cikaracakti. Gelecekte de oyle olacagini dusunuyorum, ama isin aslini ancak Cenab-i Hak bilir.
Tabii ki bunlar uzun vade beklentileri. Kisa vadede alim icin yuksek gibi geliyor bana bu rakamlar....
Saglicakla kalin,
freesky
25 milyar TL
suanki piyasa degeri 7.5 milyar benim hedefimin 3 yada 4 te 1 i fiyatta.
suanki fiyata gore hesaplayin artik.
temettu falan onemli degil benim acimdan. önemli olan piyasa degeri.
Twitter : @Sacro_trade
Boğa piyasaları kötümserlikten doğar,Kuşkuculukla gelişir,iyimserlikle büyür,coşku ile ölür.
Yer İmleri