Sayfa 189/682 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon
Arama sonucu : 5454 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: ISBTR - İş Bankası B

1.  Alıntı Originally Posted by deepdark7913 Yazıyı Oku
    Bir yandan da erdal safak in isbank hisseleri milletindir haberini okuyunca kendi kendime acaba gercekten sabirsizlik mi yapiyorum cumhurbaskaninin omer celikle konusmasini iceren haberde omer celik cumhurbaskanin sorularina tarih vererek cevap vermesi 1933 1938 ve 1966 da yapilab yasal duzenlemeleri soylemesi belli ki calisilqn bir konu ama burda bilincli sekilde bu tarihlerin ustune basilmasindaki gaye nedir acaba ve bu tarihlerde yapilan yasal duzenlemeler nedir arastirmamiz lazim
    Çhp temettü ödemesini yapmamis mahkeme kararıyla faiziyle birlikte odemistir en son erdogan zamanin da da temettü ödemesi yapılmamış ti onlardan bahsediyor

2. Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olan İş Bankası, Atatürk'ün direktifleriyle İzmir Birinci İktisat Kongresi'nde alınan kararlar doğrultusunda 26 Ağustos 1924 tarihinde kuruldu. İş Bankası ilk Genel Müdürü Celal Bayar'ın liderliğinde iki şube ve 37 personel ile hizmete başladı. Nominal sermayesi 1 milyon TL'ydi. Bu sermayenin fiilen ödenen 250 bin TL'lik bölümü ise bizzat Atatürk tarafından karşılanmıştı.

3. Sermaye bir milyondu. 250 bin lira hazırdı. O nispeten fazla para, dışardan on para yok. Müessis hissesi, bir hisse 1000 liraydı. Müessisler bulacağız ve meclis - i idareyi kuracağız. Hiç kimse yanaşmıyor. Diyorlar ki 'Ne kadar böyle bir işe girdiysek, hiçbirinin neticesi çıkmadı, bu da onların devamı'... Ecnebi bankalar nezdinde, Banque d'Athens var, İtalyanların bankaları var, Fransızların bankaları var. Onlar bizim Türklere, hatır için, Kızılay'a 1000 lira teberruda bulunur gibi, müessis hisselerini verdiler. Ben de şahsımı kullanarak, hatta Atatürk'ün nüfuzunu kullanarak 1000'er lirayı böyle topladım.

4. buda o dönemlerdeki doların değeri Kur çıpası uygulamasından dalgalı kura geçişle birlikte bugün serbest piyasada zaman zaman 1 milyon liranın üzerinde işlem gören ABD Doları, bundan 78 yıl önce 1923'de 80 kuruşa alınabiliyordu.
    Buna göre doların fiyatı, Türk lirası karşısında 78 yılda 1 milyon 250 bin kat arttı.

DİE verilerine göre, Atatürk'ün döneminde 1 lira dolaylarında seyreden dolar

5. kuruluş sermayesi 1 milyon tl bugunki piaysa değeri 19.938.569.800 Tl

Şimdi şöyle doğru ama yanlış bir olay var.
    Doğru= 1 is b 4 is c temettüsü alır.
    Yanlış= bilerek sermayesi artırılmayan is b ve is c biri sermaye 1000 biri 29000 de bırakılıp is c 4.5 milyar sermayeye ulaşılmıştır. Oysa eskiden is c yok deniliyor! Sonradan icat edilmiş uyduruk bir tertip a ve b ile kıyaslarsanız. Şahsım bundan sonra devlete geçerse sermaye artırımını uzun ve ezici çoğunlukla a ve b tertibe yapılmasını bekliyorum. Elimde 2 lot var. Filmin sonuna kadar kalsın. Batarsada batsın. Just 2 lot a.s.

Alıntı Originally Posted by deepdark7913 Yazıyı Oku
    kuruluş sermayesi 1 milyon tl bugunki piaysa değeri 19.938.569.800 Tl
    Bu orana göre 1 lot isb 20 bin tl etmeli güncel hali ile. Alması gereken temettü ve yönetim seçimi hakkı da var şişede.

8.  Alıntı Originally Posted by RLC44 Yazıyı Oku
    Şimdi şöyle doğru ama yanlış bir olay var.
    Doğru= 1 is b 4 is c temettüsü alır.
    Yanlış= bilerek sermayesi artırılmayan is b ve is c biri sermaye 1000 biri 29000 de bırakılıp is c 4.5 milyar sermayeye ulaşılmıştır. Oysa eskiden is c yok deniliyor! Sonradan icat edilmiş uyduruk bir tertip a ve b ile kıyaslarsanız. Şahsım bundan sonra devlete geçerse sermaye artırımını uzun ve ezici çoğunlukla a ve b tertibe yapılmasını bekliyorum. Elimde 2 lot var. Filmin sonuna kadar kalsın. Batarsada batsın. Just 2 lot a.s.
    Batma ne demek ya Batarsa batsın yazmışsınız. Sanki bakkal mı batacak
    Yazılarımın tamamı (SPK) Sermaye Piyasası Kanunu md 101, md 103, md 104, md 106, md 107, md 110 ilgili maddeleri kapsamında tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı içerisinde değerlendirilemez yatırım tavsiyesi içermez yatırım tavsiye niteliği taşımadığından Yatırımcı profilinize uymayabilir. YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR

Sayfa 189/682 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •