Sayfa 189/1032 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon
Arama sonucu : 8252 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: HALK Cafe - I

1.  Alıntı Originally Posted by serkan_tgs Yazıyı Oku
    Th reis davayi takip ediyor musun?
    Sonucunu öğrendim. 32 aylık bir hapis cezası ve 500 dolar maddi ceza geldi. Harika bir karar bu. Ben asgari 5 yıl verir diye düşünüyordum. Şimdi bir sonraki hamleye bakacağız: OFAC'ın HALKB için vereceği ceza veya uygulayacağı yaptırım. Bu konuda da beklenenin çok altında bir sonuç alınması gayet muhtemel çünkü ABD'li yetkililer açısından bakıldığında banka; GM, Bakan ve Reza'nın katakullisine uğradı, banka kirli işlere en üst kademe tarafından alet edildi. Benim beklentim aynen devam ediyor, uzlaşma sonucunda 300-400 milyon dolar arası bir mali ceza gelir, başka da yaptırım uygulamazlar diye düşünüyorum. Eğer olur da bunun altında bir meblağ gelirse o da bonus olur.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

@pilavli
    savcinin daha once HA'ya bu isin MASTERMIND'i diyerek davayi sundugunu da biliyoruz. yani onun isi abarti. onun dedikleri onemli degil o kadar.

dava ile ilgili Bergman'dan notlar bunlar:

Berman, of the case at large: "I believe it is a serious matter," affected allies and national security.
    "At the same time," Berman says, the conduct cannot all be attributed to Mr. Atilla.

Berman notes government's position that "deterrance is an important factor" to keep other banks from violating sanctions.

This is "obviously" an important factor, though the likelihood Atilla will do this again is "virtually nonexistent," Berman says.

Berman adds that the fact of this case will deter people who are more culpable.
    soyledikleri hep HA (ve bu tur isleri yapmayi dusunenler) ile ilgili. yani sahislardan ve onlara etkilerinden bahsediyor.

3.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Sonucunu öğrendim. 32 aylık bir hapis cezası ve 500 dolar maddi ceza geldi. Harika bir karar bu. Ben asgari 5 yıl verir diye düşünüyordum. Şimdi bir sonraki hamleye bakacağız: OFAC'ın HALKB için vereceği ceza veya uygulayacağı yaptırım. Bu konuda da beklenenin çok altında bir sonuç alınması gayet muhtemel çünkü ABD'li yetkililer açısından bakıldığında banka; GM, Bakan ve Reza'nın katakullisine uğradı, banka kirli işlere en üst kademe tarafından alet edildi. Benim beklentim aynen devam ediyor, uzlaşma sonucunda 300-400 milyon dolar arası bir mali ceza gelir, başka da yaptırım uygulamazlar diye düşünüyorum. Eğer olur da bunun altında bir meblağ gelirse o da bonus olur.
    Insallah yarindan itibaren bu 7.× li fiyatlari bir daha gormeyiz.

SM-G955F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ozet olarak HA icin super olmustur.
    bankamiz icin de ceza dusmeden yapilacak fiyat hareketleri emme basma tulumba. kalici degil. ama kim bilir, belki de ceza yakinda dusecektir.

5. Şu anda 2.4 gibi bir "cari" F/K dan işlem görüyor hisse. Eğer bu OFAC mevzusu olmasaydı, mevcut konjonktürde bile asgari bunun 2 katından işlem görüyor olacaktı yani arada mevcut piyasa değeri kadar fark var ki bu da 10 milyar tl oluyor kabaca, 2.25 milyar dolar eder. Demek ki piyasa şu anda 2.25 milyar dolar gibi bir mali cezayı fiyatlamış. Eğer olur da benim beklentim dahilinde bir mali ceza gelirse aradaki fark olan 2 milyar doların, ki kabaca şu anki piyasa değeri olarak kabul edilebilir, mevcut piyasa değerine eklenmesi gerekir. Bunun da tercümesi piyasa değerinin ve de hisse fiyatının 2'ye katlanması demektir yani 15 tl gibi bir hisse fiyatı söz konusu olacaktır.
    27.80 maliyetli YKBNK leri 3 ay 10 gün sonra %14 net kar ile 31.70 ten satıp ful nakde döndüm.

6. Daha önce bu tür suçlardan dolayı verilen mali cezaları detaylarıyla incelemiştim. Genel bağlamda ortaya çıkan sonuçlar şunlar: a) ilk etapta verilen mali ceza ilgili bankanın piyasa değerinin %10 unu aşmamış, b) ilgili bankanın aktiflerinin binde 6 sını da aşmamış, c) OFAC soruşturması kapsamında ilgili bankanın bu süreçte piyasa değerindeki düşüş bile verilecek ceza kapsamında dikkate alınmış, d) ceza verilecek bankanın ABD'deki operasyonlarının/faaliyetlerinin bilançoya katkısı verilecek cezanın miktarında rol oynamış. Şimdi bu 4 tane ana faktörü HALKB için göz önüne alalım: (a) kapsamında ilk etapta verilecek mali ceza 250 milyon doları aşmaz, (b) kapsamında 450 milyon doları aşmaz, (c) kapsamında ise, hissenin bu ceza muhabbeti yüzünden dolar bazında piyasa değerinin yarısından fazlasını yani 2 milyar dolardan fazla bir değeri halihazırda kaybettiği malum, (d) HALKB'nin ABD'de ne bir operasyonu var ne bir faaliyeti ne de oradan elde ettiği dolaylı veya dolaysız bir geliri. İşte bu faktörleri harmanlarsak 300-400 milyon dolar arası bir mali ceza beklenebilir, ki bu meblağ piyasanın beklediğinden 2 milyar dolar düşüktür. Olur da daha altı gelirse, piyasanın beklediği meblağın 10 da 1 i gelmiş demektir ve bu da hisse için süper ötesi bir gelişme olur.

Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Savcı : Bu dava dünyadaki en büyük terör destekçisi devletin nükleer olanaklarıyla ilgili bir dava.

Savcı :İhlaller çok büyük ve İran ile Batı arasındaki nükleer müzakere sürecindeki zamanlamasıyla da önemli .
    şöyle aklınızın bi kenarında dursun tartışma olsun diye koymadım
    bir halt olacağı yok.

cevabi yukarda hocam koydugunun.

TRENDHOUND hocam, ne zaman dusecek bu lanet ceza artik ya. hep full spekulasyon mu, yoksa bilinen birseyler var mi. ornek falan.

Sayfa 189/1032 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •