Sayfa 189/969 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon
Arama sonucu : 7748 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1. iş girişim artık iş holding oldu amacından sapmaya başladı bu gidişe dur deneceği artık aşikar önümüzdeki çokta uzak olmayan günlerde şirketlerimizde bir hareketlilik yaşanabilir 150 milyonluk şirket 30 milyondan işlem görüyor hisse fiyatının baskılandığı konusunda baygeorge arkadaşımıza katılıyorum radore ve tatilbudurun cirosu %70 artmış sadece radore güncel değerlerle şirketimizin değerini aştı

2.  Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    iş girişim artık iş holding oldu amacından sapmaya başlad
    Yönetime karışmadan yatırım danışmanlığı modeliyle işlerin götürülmesine de son verildi, her iki görüş de doğru.
    Ortorpro özelinde kalmaya devam edersek son iki yılda 25 +17,5 mio sermaye konuldu, konulan tutarlar belli ki sermaye açığını tamamlamaya yönelikti. 25 mio lira kısa vadeli kredi de uzun vadeli krediye çevrildi.

Toplamda neredeyse 70 mio a yakın bir nakit enjeksiyonundan bahsediyoruz. O zaman soru şu; ne olmuş olmalı ki
    yıllar içinde bu ölçüde bir açık oluşsun? Ve daha önemlisi açık kapandı mı? İlave destekler gerekecek mi?
    Hikayenin burada bitmediğini düşünüyorum, açığa neden olan nedenler her ne ise gelecekte de varlıklarını
    sürdürebilirler.Şirketin siparişe dayalı üretim yaptığını unutmayalım. Yatırımların yapıldığı dönem de oldukça geride kalmış olmalı. Dolayısıyla şirketin muhtemel operasyonel rakamları ile sermaye açığını bağdaştırmak zor.
    Ben tahmin veya varsayım üretemiyorum.

Genelde bu tür durumların hesabı işin sonunda açıklanır. Bir gün işler rayına girerse başarı hikayesi olur, tersi olursa yönetimin başı ağrır.

Kimi zaman başarısız gibi görülen durumlar, eğer potansiyel varsa tümüyle başka bir hikayeye dönüşebilir.
    Başarıyı sağlayacak faktörlerden biri o alanda yeterli düzeyde yoğunlaşmayı, uzmanlaşmayı sağlayan kümelenme stratejisi gibi yapıların varlığıdır. Ülkedeki medikal sektörü de diş implantları giib belirli niş alanları kenarda
    bırakırsak pek parlak değil. Kendi sınırlı bilgi penceremden baktığımda Ortopro'yu yalnız kurt gibi görüyorum.
    Pek pozitif bir anlamda değil.
    Şİrket özelinden baktığım zaman, faaliyet ve rakamlara ilişkin hemen hiç bir şey bilmememe rağmen, eğer bir başarı gelecek ise yönetimin kararlı davranması ve x faktör koşulların şirketin yanında olması eş koşullarının sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

X faktörünü gelecekte yerli şirketler için oluşacak şans faktörü gibi düşünebiliriz.

Sözün özü, yatırımların vardır bir hikmeti demek iyi bir koşullanma değildir.

Foruma artık yazmak istemediğimi söylemiştim, dün çıkan haber sonrası perhizi geçici olarak bozdum.

3.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Yönetime karışmadan yatırım danışmanlığı modeliyle işlerin götürülmesine de son verildi, her iki görüş de doğru.
    Ortorpro özelinde kalmaya devam edersek son iki yılda 25 +17,5 mio sermaye konuldu, konulan tutarlar belli ki sermaye açığını tamamlamaya yönelikti. 25 mio lira kısa vadeli kredi de uzun vadeli krediye çevrildi.
    Toplamda neredeyse 70 mio a yakın bir nakit enjeksiyonundan bahsediyoruz. O zaman soru şu; ne olmuş olmalı ki
    yıllar içinde bu ölçüde bir açık oluşsun? Ve daha önemlisi açık kapandı mı? İlave destekler gerekecek mi?
    Hikayenin burada bitmediğini düşünüyorum, açığa neden olan nedenler her ne ise gelecekte de varlıklarını
    sürdürebilirler.Şirketin siparişe dayalı üretim yaptığını unutmayalım. Yatırımların yapıldığı dönem de oldukça geride kalmış olmalı. Dolayısıyla şirketin muhtemel operasyonel rakamları ile sermaye açığını bağdaştırmak zor.
    Ben tahmin veya varsayım üretemiyorum.

Genelde bu tür durumların hesabı işin sonunda açıklanır. Bir gün işler rayına girerse başarı hikayesi olur, tersi olursa yönetimin başı ağrır.

Kimi zaman başarısız gibi görülen durumlar, eğer potansiyel varsa tümüyle başka bir hikayeye dönüşebilir.
    Başarıyı sağlayacak faktörlerden biri o alanda yeterli düzeyde yoğunlaşmayı, uzmanlaşmayı sağlayan kümelenme stratejisi gibi yapıların varlığıdır. Ülkedeki medikal sektörü de diş implantları giib belirli niş alanları kenarda
    bırakırsak pek parlak değil. Kendi sınırlı bilgi penceremden baktığımda Ortopro'yu yalnız kurt gibi görüyorum.
    Pek pozitif bir anlamda değil.
    Şİrket özelinden baktığım zaman, faaliyet ve rakamlara ilişkin hemen hiç bir şey bilmememe rağmen, eğer bir başarı gelecek ise yönetimin kararlı davranması ve x faktör koşulların şirketin yanında olması eş koşullarının sağlanması gerektiğini düşünüyorum.

X faktörünü gelecekte yerli şirketler için oluşacak şans faktörü gibi düşünebiliriz.

Sözün özü, yatırımların vardır bir hikmeti demek iyi bir koşullanma değildir.

Foruma artık yazmak istemediğimi söylemiştim, dün çıkan haber sonrası perhizi geçici olarak bozdum.
    sağolun noreply bizi aydınlattınız neticede iş girişimde enayi değil son sermaye artışları malum kişinin payını iyice azaltmaya yönelik olabilir ortopedist arkadaşımla konuştum ürünlerin kar marjı çok yüksek ben şöyle düşünüyorum demekki bu şirket Ada'm gibi kar ediyordu sadece kardan olduk bundan sonra ortoproda çok iyi rakamlar göreceğiz sıkıntıya bir sene olmuş dur diyeli

4. sayın noreply bişey soracağım Erol frikin payı bu hesaba göre % 3 e düşmüş 4,5 milyon USD yatırmıştı o ne düşünüyor yada durumu ne olacak iş girişim eninde sonunda iyi bir fiyata satar onun parasını aynen alabilmesi için 150 milyon USD ye satılması gerekiyor iş girişime maliyeti 14,5 milyon USD serbest bölgede fabrikası var sadece fabrika bir sürü para eder maliyeti yapılan yatırımlara göre oldukça düşük
    mevzu bir senelik mevzu zaten sıkıntı gittiği için bu sene ortopro için harika bir yıl olacak demekki

5.  Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    sayın noreply bişey soracağım Erol frikin payı bu hesaba göre % 3 e düşmüş 4,5 milyon USD yatırmıştı o ne düşünüyor yada durumu ne olacak iş girişim eninde sonunda iyi bir fiyata satar onun parasını aynen alabilmesi için 150 milyon USD ye satılması gerekiyor iş girişime maliyeti 14,5 milyon USD serbest bölgede fabrikası var sadece fabrika bir sürü para eder maliyeti yapılan yatırımlara göre oldukça düşük
    mevzu bir senelik mevzu zaten sıkıntı gittiği için bu sene ortopro için harika bir yıl olacak demekki
    Sn Spyro555, Erol Frik'i payı ne olacak diye düşünmeyin. Şirket sıfır noktasına geldiyse o da 4,5 mio dolarından vazgeçmiş olabilir.

En iyi yapılacak şey, varsayımlara bağlı hareket etmektense doğru kişilere ulaşıp şirketi ziyaret etmek, yerinden bilgi almaktır. Böyle bir organizasyon yapabilirsek katılmak isterim.

6.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Sn Spyro555, Erol Frik'i payı ne olacak diye düşünmeyin. Şirket sıfır noktasına geldiyse o da 4,5 mio dolarından vazgeçmiş olabilir.

En iyi yapılacak şey, varsayımlara bağlı hareket etmektense doğru kişilere ulaşıp şirketi ziyaret etmek, yerinden bilgi almaktır. Böyle bir organizasyon yapabilirsek katılmak isterim.
    sayın noreply ben sizinle gelirim hem fabrikayı gezmiş oluruz ortopedist bir arkadaşım gezmiş çok modern olduğunu söyledi özelden mesaj atın birlikte hemen gidebiliriz
    hocam siz en son toplantıya katılmıştınız siz demiştiniz ortoproda gurur verici şeyler oluyor demiştiniz bu sene çok iyi gidiyor demişler bu durum bir sene önce olmuş çalınan mallar yakalanmış bir zarar söz konusu değil şirket sıfırlansa iş girişim enayimi sermaye yatırsın üstelik bu olaydan sonra çok olumsuz düşünüyor gibisiniz son günlerde

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,362
    Ulusoy un : Haber kısmına bir bakın önemsizinden önemlisine kadar bir yığın haber
    Bizde bunun gibi 6 şirket var , ama haber yok . Bir de ard niyetli olmamak gerek deniyor .
    Kardeşim sadece davalar bile başlı başına önemli haber dir . MAnipülasyonun babası yapılıyor .
    SPK uyarıyorum ISGSY de MAnipülasyon yapılıyor . 6 şirketi olan bir firmanın nasıl olurda 1 ( YAzı ile BİR ) haberi olmaz .

ISGSY30102017.jpg
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

8.  Alıntı Originally Posted by Baygeorge Yazıyı Oku
    Ulusoy un : Haber kısmına bir bakın önemsizinden önemlisine kadar bir yığın haber
    Bizde bunun gibi 6 şirket var , ama haber yok . Bir de ard niyetli olmamak gerek deniyor .
    Kardeşim sadece davalar bile başlı başına önemli haber dir . MAnipülasyonun babası yapılıyor .
    SPK uyarıyorum ISGSY de MAnipülasyon yapılıyor . 6 şirketi olan bir firmanın nasıl olurda 1 ( YAzı ile BİR ) haberi olmaz .

ISGSY30102017.jpg
    kimin manipülasyon yaptığı belli
    hala konusuyor ya

Sayfa 189/969 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •