Sayfa 189/1002 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    usdtr byf var
    al sat komisyon
    kardan stopaj var
    alırken net aktif değerine dikkat edilmeli
    Anladim ben gene TDG ve ZPF den devam ediyim kismende olsa dolar getirilerine yakin fonlar sayilir.

2.  Alıntı Originally Posted by hazalb Yazıyı Oku
    yani bu kararın ppf lere etkisi ne olur?
    Tahminim bu karar faizleri yukarı çekerken doların yükselişini yavaşlatır veya durdurur. Bu, piyasadaki faiz artışı sonucu belli olur. Pff lere de artı yönde etkisi olur ama hemen olmaz diye düşünüyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    TDG uzun vadede dolarla en paralel giden fon
    Ama getirisi sadece bizim kura bağlı değil
    İçindeki tahvilllerin ait olduğu ülkelerin yeni tahvil faizleride etkiliyor getiriyi
    Son dönemde ABD faizleride bir iniyor bir çıkıyor
    O yüzden hem kura hemde ABD faizlerine bakmak lazım

Bu arada bizim eurobondların çoğunun 2.el değerleri dün düşüş göstermişti o yüzden bugün çoğu yerli fon eksi getirdi
    Bu günde baktığım ve fiyat oluşan tahviller ekside
    Öğleden sonra toparlamazsa durum sıkıntılı olacak yerliler için
    icerisinde romanya tahvili bile var bi kacını kontrol ettim

4.  Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    o konuda gercekten bilgi sahibi degilim
    ama benim öngönürüm su ki eger ppf fonları ve bu fonlari yoneten yatirim sirketleri gecelik mevduatta tutuyor ise fona yatırım yapılan parayı,getirilerinde artış olabilir
    aylık veya daha uzun vadeli tutuyorlarsa tuttuklari paranin vadesi gelene kadar oranlarda fazla bi degisiklik olmaz
    ben fon konularinda cok yeniyim ..1 senedir ilgileniyorum ama başka sorunuz var ise memnuniyetle cevaplarım
    Bir ara ppf leri bayağı incelemiştim. Bu fonlar genellikle vadesi üç aydan az kalan bono ve tahvillere yatırım yapıyorlardı. Şimdi durum ne bilmiyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Bir ara ppf leri bayağı incelemiştim. Bu fonlar genellikle vadesi üç aydan az kalan bono ve tahvillere yatırım yapıyorlardı. Şimdi durum ne bilmiyorum.
    Ters repo ağırlıklı olan da var, bono ağırlıkl olan da. Mesela FIL %52 ters repo %22 finansman bonosu. UPP %29 ters repo %66,5 finansman bonosu.

6.  Alıntı Originally Posted by onur1064 Yazıyı Oku
    icerisinde romanya tahvili bile var bi kacını kontrol ettim
    Geçen ay en fazla oran endonezya tahvilindeydi %12 falan

7.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Tahminim bu karar faizleri yukarı çekerken doların yükselişini yavaşlatır veya durdurur. Bu, piyasadaki faiz artışı sonucu belli olur. Pff lere de artı yönde etkisi olur ama hemen olmaz diye düşünüyorum.
    çok sağolun

8.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    ben şöyle bir strateji izliyorum. ıpv ( defansif) + dbh ( agresif ) ikilisini taşıyorum.

günlük bazda ; burada yatırım stratejinize göre haftalık/aylık vs. olarak yapılabilir.

dolar arttı, cds arttı az artır ( 1 birim )
    dolar arttı, cds düştü bekle
    dolar düştü cds düştü az artır ( 1 birim )
    dolar düştü cds arttı çok artır. ( 3 birim )
    DBH bir ara vardı ama gerçekten çok agresif diye satmıştım, ıpv bana daha uygun geldi.
    Doları takip edebiliyoruz ama cds ler de sorun oluyor, onların takibini nasıl yapıyoruz her yerde farklı gösteriyor.

Sayfa 189/1002 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289689 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •