Sayfa 189/472 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon
Arama sonucu : 3774 madde; 1,505 - 1,512 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

1.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Anlamakta zorluk çekiyorsun galiba.. Adam ne diyor se nediyorsun? Zorunuza gidiyor değilmi? gitsin daha da beter olun.. Çünkü yasa çıkıyor... Ve çıktıktan sonra da çalışacağız....Bu ülkeninde sorunu bu çekememizlik.. Adam diyor kesinti yapıldı karşılığını alacağız, sen ama dünya da şöyle böyle.. Ne alakası var...Sen karşılıksız hayatında kime para verdinde geri istemedin? Saçmalayıp durmayın artık.. zoruna gidenin moruna gitsin.
    Şalterler atacak sonunda...Yahu bizim zamanımızda millet 38-40 da emekli oluyordu, hiç siz erken emekli oldunuz, sizin maaşları biz ödüyoruz demek aklımdan geçmedi..Şimdi dönemin yeni yetmeleri paso ayar veriyor, yok maaşlar bizden çıkacak vsvs. Dedemin zamanında yasa öyleydi öyle uygulandı, bizim zamanda da yasa neyse ona tabi olduk.

Şimdi şunu soruyorum...sen 65 yaşa tabisin, 60 yaşına geldin...ve devlet çıktı dedi ki, kardeş yasayı değiştiriyorum ve artık siz 70 de emekli olacaksınız...ne diyeceksin, başını eğip tamam mı diyeceksin.

mevzu bu kadar basit benim gözümde, çalışma hayatına başladığında tabi olduğun kuralla emekli olursun..gerçi bu millet teskeresine 3 gün kala askerliği uzayan gençlerin bile hakkını aramadı...napalım, devet baba öyle dedi, üç aya daha takıl dedi askerlikte.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

2.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Şalterler atacak sonunda...Yahu bizim zamanımızda millet 38-40 da emekli oluyordu, hiç siz erken emekli oldunuz, sizin maaşları biz ödüyoruz demek aklımdan geçmedi..Şimdi dönemin yeni yetmeleri paso ayar veriyor, yok maaşlar bizden çıkacak vsvs. Dedemin zamanında yasa öyleydi öyle uygulandı, bizim zamanda da yasa neyse ona tabi olduk.

Şimdi şunu soruyorum...sen 65 yaşa tabisin, 60 yaşına geldin...ve devlet çıktı dedi ki, kardeş yasayı değiştiriyorum ve artık siz 70 de emekli olacaksınız...ne diyeceksin, başını eğip tamam mı diyeceksin.

mevzu bu kadar basit benim gözümde, çalışma hayatına başladığında tabi olduğun kuralla emekli olursun..gerçi bu millet teskeresine 3 gün kala askerliği uzayan gençlerin bile hakkını aramadı...napalım, devet baba öyle dedi, üç aya daha takıl dedi askerlikte.
    Zaten başladılar bile. "Bir günle kaçırdım benim suçum ne" diyenler hastag açıyor.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Rj16 Yazıyı Oku
    Milyonlarca insanın yatırdığı para nerede peki? Öyle bir para yok devlet onu yedi bitirdi. Senin dediğinin olabilmesi için yüzlerce milyar dolarlık fon biriktirilmesi gerekirdi. Norveç gibi.

Tüm dünyada bu sistem Sosyal Güvenlik geliriyle döner. 3'e 1 oranı tüm dünyada takip edilir Türkiye ile alakalı birşey değil.
    Bu oran bozulursa o ülkede emeklilik istemi patlar. Bizde de olacak olan bu. Geçmişte de patladı. 99 da o meşhur kanun o yüzden çıktı. Emekli maaşlarını ve Memur maaşlarını IMF'den kredi çekerek ödüyorduk.

Enflasyon ile Emekli maaşlarına keser vurulacak olacak olan bu. O kadar insanın maaşını ödeyecek bir para yok gelir yok. Eğer ödemeye kalkarsa nereden ödeyecek nereden kesecek ?? Öyle birşey yok olmayacakta.
    Milyonlarca insanın yatırdığı para nerede peki? Öyle bir para yok devlet onu yedi bitirdi.
    Yukarıda ne güzel belirtmişsin devletin ne yaptığını.
    Banamı sordu bitirirken.
    Hepimizin primleriyle ekstra 4 milyon suriyeliye bakarken de sesi çıkmalıydı insanların.
    Heryere para buluyorsa bana olan borcunuda ödeyecek.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Ben kendimj bildim bileli hep batıyoruz kimler geldi geçti..

Promosyon işi için önerisi olan varmidir..mesela 7bin maaşa ne kadar alabiliriz
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

5. Şimdiye kadar hiç bir haksızlığa ses çıkarmamış olan gençler şimdi birkaç yılla emekliliği kaçırdım diye feveran ediyor. Yok 3 çalışana 5 emekli, bilmem ne. Kendi de emekli olsa 1/1 de olsa olur sorun yok.
    Askerde çömezlere ''Benle beraber mi bot bağladın'' dedikleri gibi Bizle beraber mi işe başladınız?, Az da siz çalışın, biraz da siz çabalayın.
    Yazdıklarım kendi görüşümdür, Yatırım tavsiyesi değildir.

6.  Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Anlamakta zorluk çekiyorsun galiba.. Adam ne diyor se nediyorsun? Zorunuza gidiyor değilmi? gitsin daha da beter olun.. Çünkü yasa çıkıyor... Ve çıktıktan sonra da çalışacağız....Bu ülkeninde sorunu bu çekememizlik.. Adam diyor kesinti yapıldı karşılığını alacağız, sen ama dünya da şöyle böyle.. Ne alakası var...Sen karşılıksız hayatında kime para verdinde geri istemedin? Saçmalayıp durmayın artık.. zoruna gidenin moruna gitsin.
    Nasıl bir sığ bir bakış açısı bu. Ne niye zoruma gitsin? :-)
    Aşın şunları artık herkesi kendiniz gibi sanmayın.

Ben verilerle bir açıklama yapıyorum. Siz ise saldırarak karşılık veriyorsunuz.
    Türkiye nin geliri belli gideri belli herşey ortada. Açıp 10 dk da tüm verilere ulaşabilirsiniz.
    Türkiye nin ekstra milyonlarca insana refah arttıracak maaş verecek yeni bir kaynağı var da ben mi bilmiyorum?

Ayrıca ben Almanya da veya Fransa'da mı yaşıyorum? :-) Emeklilerin refahının düşüşü dolaylı yoldan benide etkileyecek mi? Tüm ülkeyi etkileyecek. Maalesef matematiksel gerçek bu. Aksi mümkünse matematiksel olarak kanıtlayın hepimiz aydınlanalım.

7. Ben çalışırken yoremde yanımda olmayanlar şimdi hakkim olana hesap kitap yapiyor.
    yazdıklarım asla yatırım tavsiyesi değildir,lütfen forumun ğirişindeki yazıyı okumadan foruma ğirmeyin.232/643

enteresan bir sığlık var bu itirazlarda. adamlara "bu para zaten benim param" diyorsun onlar sana "devletin bunlara ayıracak parası mı var" diyor..

alooo.. o para benim. 25-30 yıl boyunca sıfır reel faizle benden borç aldı kullandı. şimdi zamanı gelince geri ödüyor. kimse kimsenin emekli maaşını ödemiyor. onu ben zaten zamanında devlete borç vererek devlete ödemişim. şimdi onu bana geri veriyor.

haaaa. veriyor ama aldığı kadar mı ? hayır.. 25-30 yıl bu kadar yüksek enflasyon süresince o parayı kullanıyor ve geri öderken negatif reel faiz kullanarak geri ödüyor..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 189/472 İlkİlk ... 89139179187188189190191199239289 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •