Sayfa 19/916 İlkİlk ... 917181920212969119519 ... SonSon
Arama sonucu : 7324 madde; 145 - 152 arası.

Konu: KUTPO - Kütahya Porselen

1.  Alıntı Originally Posted by ssregitoss Yazıyı Oku
    Turkiyedeki yatirimcilar zayıflığı satın alıyor.

Sent from my SM-N910C using hisse.net mobile app
    Zayıflıktan ziyade otkar, toaso, froto gibi sürekli yükselen trend kağıtlarında bekleme alışkanlığımız yok, 3 aylık bilanço dönemleri itibariyle beklentilerimize göre ucuz bulduğumuz ve bizim beklentilerimiz gerçekleştiği takdirde büyük ellerin mal alabileceğini düşündüğümüz kağıtlarda pozisyon almak doğru gibi. Her zaman bekletiler gerçekleşmiyor, kol kesip çıkılıyor.
    Türkiye hisse senedi piyasasını betası yurtdışı piyasalara göre yüksek (1,25 diye hatırlıyorum) bu volatiliteye ayak uydurmak gerekir diye düşünüyorum, bu bir tercih.
    Yatırım tavsiyesi değildir, yazdıklarım şahsi düşüncelerimdir.

2. dostum bazı hisseler risklidir bu doğrudur ama aldığın risk kadar da kazanma şansın var...örnek olarak krontu ele alalım bir iki yıl önce fiyatı 1 in altında idi..şu anda ise 8,85 tedir...otkar yada fortotosan veya koçholdin veya sabancı bu kadar karı verebilir mi ?? risk istemeyen ya bankalara faiz karşılığı parasını yatırır yada borsada temetü kağıtlarını alır...öyleleri için yıllık %10-20 kar çok iyidir...

kutpo daha geçen yıl dahi fiyatı 4 lerde idi...şu anda 7 de....bu kadar kar marjını kolay kolay temetü hisseleri veremez..parası çok olup risk almak istemeyenlere göre bence temetü hisseleri iyidir ki benim de trilyonlarım olsa herhalde riske girmezdim....

tabi bu tür kararlar herkesin kendi kararıdır...herkese saygımız var..ama borsada ne kadar risk alıyorsanız o kadar da kar potansiyeliniz var...ki şu anda kutponun riskli bir yerde olduğuna inanmıyorum...

rsi en diplerinde....momentum en diplerinde....macd fiyatı yukarı kesmek üzere...bolinger bandının alt desteğinden yukarı yönelmiştir...20 lik ema 7,10 seviyelerinde...orayı geçerse bolinger bandının üstünü hedefleyebilir...

tabi temel her zaman tekniği yönlendirir diye düşünüyorum...bilanço iyi gelirse bence çıkış ivmelenir....artık hayırlısı dostlar....
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. bazı hisseler ile yıldızınızın da barışık olması lazım...yarım saat önce krontu 8,82 den satıp buraya geldim...şimdi 9,00 da işlem görüyor... şimdi ben buna ne diyeyim..ama şu an için kutpo beni sevdi diyebilirim...6,95 ten aldım şu anda 7,06 da ....20 lik eması 7,10 seviyesinde....burayı geçerse bariz bir güçlenme işareti oluşacak...umarım bunu kutpo başarır...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4. İki firmayı karşılaştırırken referans aldığınız başlangıç noktası önemli, kront halka arzından itibaren toaso ve froto ya karşı üstünlük sağlamış mı bakalım?
    Fiyatlar grafik üzerinden alınmıştır, düzeltilmiş fiyatlardır.

27 Mayıs 2011 Haftası
    Fiyat Cari Fiyat Getiri

KRONT 1,85 8,90 %381
    OTKAR 25 141 %464
    TOASO 5,70 27,10 %375

Kront son bilançoda o karı getirmeseydi (ki teknoloji şirketlerinde mevsimsellik çok fazla ilk 2 çeyrek zayıf sonrakiler kuvvetli) bu hareket olmayacaktı; bu getiriye ulaşamayacaktı.
    Herhangi bir yatırımcıya sorsanız hangi 2 şirketi alır bu 3 şirketten cevap aşikardı.

Anlatmak istediğim gerçeği aldığınız zamana göre bükebilirsiniz, sonuç önemli.
    Kütpo sayfasını başka hisselerle ilgili bilgilerle meşgul ettim, kusura bakmayın.

5. 13 martta sanırım kutponun bilanço açıklama tarihi...15 martta da erbosun 2016 karına ilişkin verebileceği bir karar var....temetü veya bedelsiz kararı gelebilir...umarım en iyisi bize nasip olur dostlar....tabi erbosta bu günden sonra en geç 15 marta kadar bir açıklama beklentisi içindeyim...bakalım neler olacak...

yanlız dip hisseleri de severim risk bana göre düşüktür..bu durumu şu anda kutpoda görüyorum...ALLAH yüzümüzü kara çıkarmasın dostlar....

6. biz kront borsaya çıktığından beridir tutmuyoruz ki...yada bende şöyle bir şey söyleyeyim...iki yıl önce size krontu mali yapısı düzeliyor ve siz de froto da olsaydınız orayı terk edip kront alabilir miydiniz ?? bence risk sevmeyen birisi alamazdı...

7.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    biz kront borsaya çıktığından beridir tutmuyoruz ki...yada bende şöyle bir şey söyleyeyim...iki yıl önce size krontu mali yapısı düzeliyor ve siz de froto da olsaydınız orayı terk edip kront alabilir miydiniz ?? bence risk sevmeyen birisi alamazdı...
    1,60 dan kront alıp 2,20'den satmıştım 2015 haziran-ağustos gibi , ama elimde froto olsa tabiki de kront almak için satmazdım. Mali yapısı düzeliyor biraz kanımca zorlama bir tabir; bu yüzden bir sürü fon 2015 sonlarında 3,5-4 aralığından kront aldılar, büyük çoğunluğu 3-5 arasından çıktılar. Erbosta imtiyazlı temettü payları yok almadan sermaye artırımı olamayacağını biliyorsunuz. Krontunda erbosun da son bilançoları çok iyi o ayrı.
    Sayın keko sizce de uygunsa kutpo sayfasında diğer kağıtlar hakkında yorumlarımıza son verip, kutpoya odaklanalım; kutpo sayfasının takipçilerine ayıp oluyor.

Bone chinanın getirilerini en iyi genel kurulunda öğrenebiliriz, var mı Kütahya'da o toplantıya katılabilecek.

8. erbosta imtiyazlı hisse senetleri konusunu ne yazık ki biz ky lar tam olarak anlamamışız....kimimiz yönetim isterse olur diyor....kimisi spk izin vermez diyor...açıkçası bende bu konuya hakim değilim....o hissede çok da eski değiliz dostlar o yüzden de o işin ayrıntılarını da bilmiyorum...

ama değer verdiğim bir arkadaş topikte yönetimin imtiyazlı hisseleri dışarıda tutacak şekilde yapılacak bir bedelsiz sermayeye onay vermediğini eğer ki hepsini kapsayacak şekilde bir karar alınırsa spk nın onaylayacağını söyledi....açıkçası bu şekilde benim mantığıma uyar...benim de beklentim bu yöndedir...

kutpo sayfası şu anda çok tenha kimsecikler şu anda bize kızmazlar...ama bu günden sonra kalabalıklaşabilir...eski sahipleri bizi burada görürseler tabiki fırçayı atacaklar... neden burada başka hisseden bahsediyorsunuz diye.... tabi konu konuyu açınca ister istemez başka hisselerden de söz ettik....kusur işlediysek af ola dostlar...

bu günün sonundan itibaren başka hisseden bahsetmek yok.... konu sadece kutpo olacak....

Sayfa 19/916 İlkİlk ... 917181920212969119519 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •