Sayfa 19/45 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon
Arama sonucu : 360 madde; 145 - 152 arası.

Konu: viop 24 muhabbet

diyanet 10 milyar tl..
    tübitak 3 milyar tl ..

tübitak bütçesi sadece 500 milyon dolar mertebesinde yani bugunku kurla..

gdp 800 milyar dolar diye bik bik dolaşıyorsun ama tübitak a 1000 de 1 bile pay vermiyorsun.. kafaya bak.. Tübitak a verilmesi gerekn rakam 10 milyar tl olmalıydı.. diyanet ise 1 milyar tl civarı.. cemaatin de desteklemesi şart altyapıyı.. diğer ülkelerde olan "kilise vergisi" benzeri bir şey kesilmesi lazım, medeni ülkelerde olan bir şey. buraya da gelmesi lazım artık bu uygulamanın.. zira gelişmek için kullanılması gerekn paraları diyanete vererek israf ediyoruz..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

"Saray arabadan vazgeçemiyor

Cumhurbaşkanlığı'na gelecek yıl 28 araç daha alınacak."

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/e...gecemiyor.html

herhalde dünyada bu kadar savurgan bir yapı daha yoktur.. halk tasarruf yapacak ancak saray yapmayacak.. yeni dönemin tipik sonuçları..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

bu tür haberler zaten yandaş ve güdümlü medyada yer almayan konular..

millet süper durumda olduğunu zannediyor bu karartma nedeni ile..

geçen de ekonomide McKinsey vesayeti (amerika) ortaya çıkınca dinci kesim bir şok yaşamıştı..

iktidar görünüşte geri adım atmak zorunda kaldı tepkiler nedeniyle..

Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    öncülüğünde opec haksız çünkü dünya ekonomisi 100 dolar petrol/enerji maliyetini kaldırabilecek seviyede değil, diğer tarafta abd de haksız çünkü petrol fiyatlarının ana sürükleyicisi opec değil, abd'nin iran yaptırımlarıdır.

suudi arabistan, petrol fiyatları konusunda dünyada en büyük söz sahibi olan ülkedir çünkü üretim kapasitesi konusunda suudi arabistan ile boy ölçüşebilecek ülkeler olsa da üretim maliyeti konusunda suudi arabistan rakipsizdir, suudi arabistan çok düşük maliyetle üretim yapabildiği için petrol fiyatlarının konusunda alıcılar açısından daha ılımlı kararları destekleyebilir, bilinenin aksine petrol fiyatlarının çok yüksek olması ihracatçı ülkeler için maksimum kar demek değildir çünkü petrol fiyatları arttıkça dünya ekonomileri zayıflayacağı için talep düşer maksimum kar için optimum bir seviye hedeflenmelidir ama bu optimum seviye de ülkeden ülkeye petrol üretim maliyeti vb. etkiler sebebiyle değişmektedir.

suudi arabistan'ın çok yüksek petrol üretim kapasitesi sebebiyle arz kısıtlama konusundaki itirazları opec'te kabul görür fakat suudi arabistan dünya tarihinin en büyük halka arzını gerçekleştirmeyi planlıyor, 2-3 trilyon dolar civarında olması beklenen bu halka arzda konuşulan fiyatlar arasında yüz milyarlarca dolar fark var ve petrol fiyatları ne kadar yüksek olursa bahsettiğim muhtemel ekstra yüz milyarlarca dolar suudi arabistan hükumetinin cebine girecek. özetle suudi arabistan yönetimi büyük balık peşinde; son zamanlarda duyduğumuz reformist adımlar, robota vatandaşlık vermeler vs. hep bu halka arz ile bağlantılı pr çalışmalarıdır.

rahmetli cemal kaşıkçı olayı da bana bu yüzden ilginç geliyor çünkü çok sağlam pr yapan bir ülkenin durduk yere aleni cinayet işlemesi kafamda soru işaretlerine sebep oldu.

konuya dönersek abd, suudi arabistan'a petrol fiyatları konusunda baskı yapmak için rahmetli cemal kaşıkçı'yı kullanıyor iddiası sağlam temellere dayanıyor fakat yine yaygın kabulün aksine suudi arabistan yönetimi abd'nin emir kulu falan değildir, kraliyet ailesinin gücünü abd desteğinden aldığı doğru ama diğer yandan suudi arabistan abd'e en büyük yatırım yapan ülkeler arasında, abd'den çok büyük miktarlarda tahvil ve silah alıyor, hepsinden önemlisi suudi arabistan'daki muhtemel bir karışıklığın maliyeti dünya için inanılmaz seviyede pahalı olur hele ki iran'a yaptırımlar söz konusu iken...

abd şu an dar bir alanda suudi arabistan'a baskı kurarak petrol fiyatlarının makul bir çerçeveye düşürülmesini sağlayabilir ama tam aksine suudi arabistan ile gerginliği artırması durumunda ise petrol fiyatlarının daha da artmasına da sebep olabilir. bir tarafta iran yaptırımları, diğer tarafta suudi arabistan'da sorun senaryosunda petrol fiyatlarından çok anormal seviyeler görebiliriz ki bu senaryo özellikle hindistan üzerinden dünya ekonomisini ciddi şekilde tehdit eder konuma gelebilir.
    http://www.yusufyuksel.com/2018/10/2...si-mi.html?m=1
    Sayın bilader
    Bu tez gelmiş geçmiş hiçbir iktisadi modellemede yok
    Bakkalda ekmek alıcam bir yirmi beş çıkışmadı Dedimki Tr aile halkına bu para fazla
    Adam kapıyı gösterir Kızılay yada aşevi der adres
    OPEC te 100dolar çıkışmadıysa alma sende petrol der bana ne dünyadan
    Dünya gelişsin diye hayır işimi yapçak OPEC bakkalı
    Onlar çakkal Zate bakkal değil

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    İlber ORTAYLI döktürmüş

"Andın kaldırılması bence bir küstahlıktı, son derece büyük bir küstahlıktı, gerekçesi o zaman daha daha küstahlıktı. Onu bir ırkçılık, Hitler, Stalin taklidi demeleri de küstahlık, onu söyleyen insanların ne Hitler'den ne Stalin'den hiç bir haberleri yok ve bunu sorup öğrenebilirler, okutup öğrenebilirler hiç öyle bir zahmeti yok. Ağzına geleni konuşuyorlar. Bunlar kasabalılar, fakat bu kasabalılara aklı da Amerikan kasabalarında okuyanlar veriyor. Yani Avrupa kültürünü almayan doğrudan doğruya Amerikan siyaset bilimi kültürüne bulaşan, ezbere bir takım şeyleri kafalarına yerleştirip aslında daha da beter kendine göre yorumlayanlar yerleştiriyor."

Anayasa Komisyonu Başkanı Bekir Bozdağ'ın Danıştay'ın bu kararına tepki göstermesinin yerinde bir tutum olmadığını söylene Ortaylı, "Ben bu kararı okudum Danıştay'ımızın 8. dairesinin kararı dört dörtlük tebrik ederim. Hukuk bakımından da, Türkçe ve ifade bakımından da tebrik ederim. Hiç laf etmesinler. Efendim, maalesef hem Milli Eğitim camiasında, hem de Anayasa Komisyonu başkanı bu yerinde değil diyorlar, Danıştay kendini aşmıştır diyorlar. Bu tamamen yanlış hele bir hukukçunun Danıştay için böyle bir laf etmesi korkunç birşey yanlış çok yanlış." dedi.

https://odatv.com/andimizi-kaldirmak...-20101803.html

6. Emlakçı kardeş borcumuz ve çevirme için yabancıların da borcu cok demiş. Doğru 1 biz minimum şuan $ üzerinden %7,5 faiz veriyoruz 10 olan bile var. Onlar 0,75 faiz veriyor. Almanya bin woswagen değeri ettiği kar i düşün sanayisi ni düşün ABD yıl saymiyorum japonya saymiyorum. Borcu cok ama değeri de çok. Batık İtalya dan motorsiklet motoru alıyoruz. LPG ayakkabı tekstil Ferrari Fiat vs var durumu iyi değil ama arkasında AB var bizim arkamızda Rusya Çin var bunlar girdiği yeri işgal eder. O İnönü nun ABD bayrağı salağı zaman ABD olmasa Rusya işgal ediyordu. Hayatımda bir kez CHP ye oy vermedim. Ama gerçek bu. Bu Rusları burnunuzun dibine sokmak ABD nin kine benzemez bunlar işgal eder yada böler. Bizim dostumuz yok. Akıllı yönetim yok. Hiç olmadıgi kadar iyiyiz demekle iyi olunmuyor. Bir nevi kanseriz kemoterapi alıyoruz üç beş günlük ömür var.

Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7. Bizim orda bir tabir var ölüyü diriyi s..... Gözü bize dikti.

Lenovo K33a48 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

akp nin nasıl bir parti olduğunu bundan daha iyi özetleyen bir haber olabilir mi?

chp yi amerikan karşıtı olmakla suçluyor..bunu üstelik talihsizlik olarak nitelendiriyor

yani akp bu durumda amerikancı oluyor..gerçeği daha o zaman itiraf etmiş..

Sayfa 19/45 İlkİlk ... 9171819202129 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •