Arkadaşlar genelde fon forumunda takıldığım için size sormak istiyorum.
2 temmuzda EREGL almıştım bir miktar. 17 Temmuzda temettü dağıtacağını açıklamış. Bu temettü hesaba mı yatıyor ? Hisseye mi ekleniyor ? Sistem nasıl işliyor acaba ?
Arkadaşlar genelde fon forumunda takıldığım için size sormak istiyorum.
2 temmuzda EREGL almıştım bir miktar. 17 Temmuzda temettü dağıtacağını açıklamış. Bu temettü hesaba mı yatıyor ? Hisseye mi ekleniyor ? Sistem nasıl işliyor acaba ?
Kar payı dağıtımına 17.07.2020 tarihinde başlanılacak olup kar payı, halka açık pay sahibi hissedarlarımızın hesabına T+2 valörlü olarak yansıyacaktır.
Sanırım para yatmış ve çekmişim![]()
Acemiyim henüz. Araştıra araştıra bulacağız))))
o fonun güzelliği şu , şimdi 6 ayda biriken termerettüleri ocak ve temmuz ayında yatırımcılara dağıtıyor ya ... sen istersen o gelen para ile gene fon alıp , fon adedini arttırırsın , tıpkı hisse biriktirirken gelen termerettüler ile gene dönüp hisse alıp lot adedini arttırma mantığı ile... ya da para gelince ortama bakarsın hava nane molla fakat borsa ucuz değilse ya da çok pahalındığını düşünüyorsan , parayı mevduatta v.b. tutarsın pusuya yatarsın , ilerde kaos olursa ( joker geldi mesela ) , daha çok fon alırsın o para ile... işte budur sözlerim.
extraordinary not : bi de bu fonlar gurumsal yatırımcı oldukları içün gelen termerettülerde sitopajje kesintisi olmuyor... mesela bireysel yatırımcıya , termerettü alacağı zaman sitopajje kesintisi uygulanır ... diye biliyorum
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Ben bu dağıtımdan aylar sonra haberdar oldum. Yani Temmuz Haziran gibi bir dönemde nesaplarıma öylesine bakarken gözüme çarptı; Ocak ayında yatmış; o zaman kuş kadar fonum varmış, gelen para da komik olmuş. Çok şaşırdım, ama nedense çok da sevindim. En azından bir farklılık olmuş. Arada biraz daha almışım o fondan (endeks yükseldi mi fena yükselmiyor). Ben yılda bir kez sanıyordum iki kezmiş ama Haziranda bir şey gelmedi sanki.
Benzer bir krediyi ben de 0.85 oranla kullanabilecek durumdayım, aynı sizin gibi muhtelif fonlarda değerlendirebilirim diye düşünüyorum. Fakat oranlar çok makul olsa da krediyle işlem yapılmasını çok uygun görmediğim için tedirginlik yaşıyorum.
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Evet kredili işlem tedirgin ediyor oldukça. Benimde düzenli maaşım olduğu için giriyorum. Seneye konut kredim bitiyor, biraz da ona güveniyorum. Geri ödemesi 6 ay sonra başlayacak pandemi kredisi var birde, onunla kombine edince oran biraz daha düşüyor. Kredi çekip böyle işlemlere girmek çok mantıklı değil ama, 2000 yılından itibaren günümüze merkez bankası sitesinden yaptığım 5 yıllık incelemede, çektigim kredinin son 20 yıla baktığımda enflasyon altında olduğunu gördüm. Önümüzdeki 5 yıl, geçmiş 20 yıldaki herhangi bir 5 yıldan enflasyon olarak iyi olursa, kredi oranım enflasyon üzerinde kalır.
Neticede iyi bir sepetle 5 yılda, bileşik getirinin etkisiyle çekilen kredinin yatırıma dönüşmesi ihtimali bulunuyor. Fırsatı değerlendirmek istedim.
Yer İmleri