Sektördeki verinin büyük bölümü işmenden geldiği için bu kıyas istatistiki olarak pek anlamlı değil bana göre. İşmen fk sı düşerse sektör ortalaması da düşer, artarsa sektör ortalaması da artar. Çok bir şey ifade etmiyor benim için.
Bunun yerine dolar bazında piyasa değeri karşılaştırması (tüm halka açık aracı kurumlar için) yapmak ve aradaki değer farklarını yaratan sebepleri analiz etmek, geleceğe dair çok daha anlamlı bakış açıları sağlayabilir. Örneğin; info veya gediğin kaç tane iştirak yatırımı var ve bunlardan ne kadar katma değer sağlamışlar, akabinde bu durum fiyatını nasıl etkilemiş gibi. Veya hangi aracı kurumların yurtdışında faaliyet gösteren aracı kurumları var ve bunların katkısı ne düzeyde olmuş, yarın yabancı işlem hacmi artarsa şirketlere nasıl katkı sağlar gibi. Bunları analiz etmek fk ortalamalarına bakmaktan daha faydalı olur sanırım
Not: fk karşılaştırma grafiği üzerine yazmıştım, sevgili isoleyte nin mesajını alıntılamamışım, o sebeple bir karışıklık oldu. Kusuruma bakmayın lütfen.
Yer İmleri