Sayfa 190/330 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon
Arama sonucu : 2638 madde; 1,513 - 1,520 arası.

Konu: ISMEN - İş Yatırım Menkul Değerler

1. İş Müslim Gayri müslim işine döndü taraflar itibariyle.Bu kötü ve kaşıyan olacaktır.Olmamali ama patronlar silah satacak toprak alacak..umurlarindami.Bizde de 42 çeşit millet topraklarımızda yarinlarda başımıza neler getirecek bu iş bilmiyorlar mı?Olan masum mazlum insanlara oluyor.
     Alıntı Originally Posted by balina Yazıyı Oku
    Hamas İsrail kavgası bizi etkilememesi lazım ancak İstanbul da dün bazı grupların Hamas a destek yürüyüşleri olmuş..Genelde mülteci gruplar tarfından..Huzurumuz bozulmaz umarım..
    CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

2.  Alıntı Originally Posted by isoleyte Yazıyı Oku
    İşte veri. Üzerine konuşalım.
    Bu çeyrekte 2022 hacminin yüzde 80 ini tek başına karşıladı. Grafikte sapmanin doyuma ulaşması için bu büyümenin ivmesini kaybetmeye başladığını düşünmemiz gerekir. Ancak farklı yatırımlardan da destek alacak,ishol oluşumu yeniden değerlemelere gebe, üstüne bahsedilen hacim ortalaması bu hafta da arttı,baris beyin tablosu ortalamayı viop+BIST den veriyor ancak asıl parayı BIST ten kazanıyoruz ve BIST ortalaması yüzde 5 arttı bu hafta da. Ucuz maliyetli daha ekstra beklentiyi düşünerek realize eder benim fikrim 40 dan alanın da taşımasi için ciddi emareler biriktiriyor ismen, bilancoya da 9-10fk dan girip 5-6 fk dan çıkması, o süreçte düzeltmesini yapıp ishol hikayesinin desteğini almasını beklerdim. Haftasonu gündemi volatil bir seansa gebe bizle alakası yok gibi görünse de orta doğu da olan her şey bir taraftan bize de yansır.

3.  Alıntı Originally Posted by isoleyte Yazıyı Oku
    Müzikal abi işmen hep büyüme hissesi değil miydi? Pandemi sonrası aldığı tutum bu bence.
    Borsa hacimleri anlamlı şekilde büyümeye başladığında büyüme hissesi oldu, pandemi sonrasında. Öncesinde emekleyen bebek hisse idi. Bu benim düşüncem elbette.

Kimi bu sektörde 1 milyar usd piyasa değerine olmuş bu der, kimi 2 milyar usd piyasa değerine burun kıvırır. Ben burun kıvırıyorum mevcut hacimlerle

4. Sektördeki verinin büyük bölümü işmenden geldiği için bu kıyas istatistiki olarak pek anlamlı değil bana göre. İşmen fk sı düşerse sektör ortalaması da düşer, artarsa sektör ortalaması da artar. Çok bir şey ifade etmiyor benim için.

Bunun yerine dolar bazında piyasa değeri karşılaştırması (tüm halka açık aracı kurumlar için) yapmak ve aradaki değer farklarını yaratan sebepleri analiz etmek, geleceğe dair çok daha anlamlı bakış açıları sağlayabilir. Örneğin; info veya gediğin kaç tane iştirak yatırımı var ve bunlardan ne kadar katma değer sağlamışlar, akabinde bu durum fiyatını nasıl etkilemiş gibi. Veya hangi aracı kurumların yurtdışında faaliyet gösteren aracı kurumları var ve bunların katkısı ne düzeyde olmuş, yarın yabancı işlem hacmi artarsa şirketlere nasıl katkı sağlar gibi. Bunları analiz etmek fk ortalamalarına bakmaktan daha faydalı olur sanırım

Not: fk karşılaştırma grafiği üzerine yazmıştım, sevgili isoleyte nin mesajını alıntılamamışım, o sebeple bir karışıklık oldu. Kusuruma bakmayın lütfen.

5.  Alıntı Originally Posted by müzikal Yazıyı Oku
    Sektördeki verinin büyük bölümü işmenden geldiği için bu kıyas istatistiki olarak pek anlamlı değil bana göre. İşmen fk sı düşerse sektör ortalaması da düşer, artarsa sektör ortalaması da artar. Çok bir şey ifade etmiyor benim için.

Bunun yerine dolar bazında piyasa değeri karşılaştırması (tüm halka açık aracı kurumlar için) yapmak ve aradaki değer farklarını yaratan sebepleri analiz etmek, geleceğe dair çok daha anlamlı bakış açıları sağlayabilir. Örneğin; info veya gediğin kaç tane iştirak yatırımı var ve bunlardan ne kadar katma değer sağlamışlar, akabinde bu durum fiyatını nasıl etkilemiş gibi. Veya hangi aracı kurumların yurtdışında faaliyet gösteren aracı kurumları var ve bunların katkısı ne düzeyde olmuş, yarın yabancı işlem hacmi artarsa şirketlere nasıl katkı sağlar gibi. Bunları analiz etmek fk ortalamalarına bakmaktan daha faydalı olur sanırım

Not: fk karşılaştırma grafiği üzerine yazmıştım, sevgili isoleyte nin mesajını alıntılamamışım, o sebeple bir karışıklık oldu. Kusuruma bakmayın lütfen.
    Bu daha mantıklı olabilir. Temel işi çetrefil, tekniğin gözünü seveyim

6.  Alıntı Originally Posted by isoleyte Yazıyı Oku
    Bu daha mantıklı olabilir. Temel işi çetrefil, tekniğin gözünü seveyim
    Evet gerçekten öyle. Açıklanan ve açıklanmayan pek çok veri var. Bunları sentezleyip bir rapor yazmak kolay değil. Zaman zaman aracı kurum raporlarını eleştiriyoruz (pek çok kez ben de özensiz hazırlandığı konusuna katılıyorum), ama ne kadar eleştiri olursa olsun arkalarında ciddi bir emek var, buna saygı duymak gerekir. Hiç kolay bir iş değil, iyi bir rapor yazmak çok meşakkatli ve zaman istiyor. Bizim burada yaptığımız iki paragraf yorum... pehhh... Çok da anlamlı değil açıkçası (kendime de bir eleştiridir bu)

7. viop bloomberg de 182 puan eksi şu anda 195 eksi ilerleyen saatlerde biraz toparlar. y t d

8. Bizim uçak, turizm falan sıkıntımız var herhalde kuşlar kadar etkilendik seanstan an itibariyle

Sayfa 190/330 İlkİlk ... 90140180188189190191192200240290 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •