uzun zamandır böyle düşük rakam görmemiştim yanacı takas oranı 57.42......
1999 yilindaki gibi 5 tane marmara depremide art arda meydana gelseydi ekonomiye bu virus kadar buyuk hasar vermezdi.
Hayat tamamen durmus. On milyonlarca insan evde hapis...berberler bile yasak.
Dunyada simdiye kadar boyle bir ekonomik darbe yasamamistir. 1.6 milyar insanin aclikla basbasa kalabilecegi ihtimalinden bahsediyorlar.
Bizdeki fakir fukara kesimi devlet yardimlari, belediyeler, Gonullu yardim dernekleri, es akraba, komsu yardimlari ile en azindan acliktan olme tehlikesi yasamiyorlar.
Bu bizi ayakta tutabilecek en guclu yanimizdir.
Güzel kafa ulaşmak için esktra yaptıgın birşey varmı kendiliğindenmi olusuyor.
Hafta içi bu hayat durmuyor nedense herkes birbirinin üstünde gezıyor trafıkden adım atılmıyor. Hafta içi virüs yok hafta sonu var. Dostlar alışverişde görsün bizde birşeylrr yapıyoruz işte herkese yardım giderse 3 5 de bize gelsın. Almanyada iş yerleri okullar acıldı . ama olsun hayat durdu sana.
Zaten belli senın için zamanın durdugu.
Kafam gayet yerinde...esas senin ayilman gerekir. Almanya yasaklari gevsettikten sonra ilk gelen veriler olumsuz. Vaka sayisi beklenenden fazla artti.
5 milyonluk isvec kitlesel bagisiklik modeli uygulayacagim dedi. Olu sayisi: 2700. Bizim nufusa oranlarsak 45-50 bin olum demektir.
isin gercegi yasaklar gevsetildikten sonra salginin yayilma hizi ortaya cikaracaktir. Olayin boyutu o zaman tam net anlasilmis olur diyorum.
Avrupada en erken ve en kati yasak uygulayan ulkeyiz. Bunun icin vaka ve olum sayimiz makul duzeyde.
Bu virusun akabinde birde dunya genelinde reel ekonomi ve finansal krizler tetiklenirse ki, zayif bir ihtimal degil o zaman durumun vehametini anlamis olacagiz.
Yer İmleri