Son rapora göre MAC içinde yaklaşık %10 Celha var.
Bunun üzerine hisseyi inceledim. Geçen gün %151 bedelli açıklamış. Bu saat itibariyle alıcı ve satıcı miktarı 9-10 bin TL arası.
Takasa gelince 1. sırada yatırım fonları 1,5 milyon lot. Tamamı MAC gibi. Yıllık getirisi %200
Alışların hangi fiyatlardan olduğunu bilmiyorum ama durum gerçekten iyi değil. Fon istese de çok düşürmeden satamaz.
Ayrıca ekstra ciddi para yatırılmalı.
Bedelli hissede ve fonda ciddi baskı oluşturacağı için ben sattım. Burası BİST. (Daha dikkatli olmalı idiler)
Uzun vadede belki iyi olur ama ben bizim borsada uzun vadeye inanmıyorum (Bakınız: 30 hissenin çoğunun dolar bazlı grafikleri)
Yatırım tavsiyesi değildir.
Bedelli neden baskı oluştursun? Celhayı satma nedeni SPK kuralları olabilir. Fazla değerlendiği için fondaki oranı çok artmış olabilir.
Çelha ne kadarlık şirket ki baskı oluştursun? SPK izin verse fon tüm şirketi zaten alabilir. SAHOL, GARAN var fonda. Oradan biraz hisse satip rahatlıkla katılabilir bence bedelliye.
yazdiklarim yatirim tavsiyesi degildir.
Merhaba arkadaşlar,forumda yeni olsam da arka planda yazılanları takip ediyordum.Çok değerli paylaşımlarınız için öncelikli teşekkürler.Ben de fonlarımın yanına bir miktar hedge amaçlı eurobond almak istedim ama bu konu hakkında da çok bilgiye sahip değilim.Ne zamanlar eurobond alınır-satılır bilmediğim için fonunu almaya karar verdim ve Cuma günü bir miktar DBH aldım.Bu konu ve DBH hakkında Sizin yorumlarınız da öğrenmek isterim.
tek seferde yapmak için bencede çok büyük bir rakam. Hsyf lere bu şekilde giriş oldukça riskli olmuş. Bence örneğin abd piyasalarında düzeltme başlarsa buraya da mutlaka yansıması olur ve hergün portföy takibi yapacaksa canı sıkılabilir. Ha ben 1-2 yıl hiç portföye bakmam diyorsa olabilir.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri