Eniştem söyledi Tosyalı Arcelor'u satın alacakmış.
ytd
Herkese selamlar
Yukardaki güzel yazıları okudum. Hatta not aldım.
Yine de şunu unutmamak lazım;
Geçmişimize bakıp yeni önermeler, teoriler vs üretirken, arada 2 seçim atlattığımız da unutmamak gerekir.
Hükümet nasıl dolara hakimse ve yönetiyorsa aynı şekilde BORSA'yı da yönetiyor. Dolara hakimiyet kurup borsayı bırakmış olduklarını asla düşünmüyorum.
Yarın bir seçim havası olsa borsayı ona göre hareket ettirirler. Deprem oldu, BES'lere emir yağdırdılar alım yaptırdılar sırf seçim var diye oldu bunlar... Kimse dolara gitsin istenmedi, süper fon konusunu bile kapattılar, borsaya yüklendiler. Şimdi de herkes faiz de olsun istedikleri aşikar. Her şey bittikten sonra ENFLASYON muhasebesi geldi. Hatta 1 yıl ötelendi.
Yoksa yatırımcı mağdur olmasın diye yapılan hiç bir şey yok. Aksine yapılacak çok şey olmasına rağmen. Zaten o yapılacakları yapsalar kendi ayaklarına sıkmış olurlar, kendi alanlarını daraltırlar. Hani diyoruz ya bazen, bu kadar yapılacak şey varken borsada...
Açığa satışa bile niye izin yok falan diyoruz. Çünkü bu çarpıklıktan en çok kendileri faydalanıyorlar, o nedenle bu düzeltmeleri yapmıyorlar, kontrolü ellerinde tutabilmek için.
Normal bir ülkenin normal düzeninde bu önermeler, teoriler farklı, bizde farklı çalışır sanki.
Yani biraz da bu durumlar ne kadar normal gidebileceğimiz ile ilgili sanırım.
50 baz puan...
4 idirim daha var.
parasal sıkılaştırmaya devam.
Yer İmleri