Sayfa 192/439 ÝlkÝlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon
Arama sonucu : 3511 madde; 1,529 - 1,536 arasý.

Konu: TOASO - Tofaþ Oto Fabrikalarý

1. Sayýn arkadaþlar þirketlerin bilanço açýklama tarihlerine aþaðýdan bakabilirsiniz:

http://www.borsanalist.com/bilanco-aciklama-tarihleri
    http://twitter.com/A_N_A_L_i_S_T
    Yatýrým kararlarý SPK'nýn kurallarýna göre verilmelidir. Bu konuda bir yetkim, bilgim ve deneyimim bulunmadýðý için yazdýklarým, yatýrým kararlarý verilirken kullanýlmamalýdýr.

2. Tofaþ; 28 Nisan'dan itibaren üretimde 2 vardiyaya dönüyor - ÝHA

Türkiye'nin hem binek otomobil hem de hafif ticari araç üreten tek otomotiv þirketi olan Tofaþ; 28 Nisan'dan itibaren üretimde 2 vardiyaya dönüyor.

Türkiye'nin 4.büyük sanayi kuruluþu olan Tofaþ Otomobil Fabrikasý gerek iç pazardaki daralma, gerekse ihracat planlarýndaki deðiþiklikten dolayý vardiya sayýsýný 3'ten 2'ye düþürüyor. Yýllýk 450 bin otomobil üretim kapasitesi bulunan fabrika daha önce 9 bin olan çalýþan sayýsýný 7 bin olarak güncelledi. Tofaþ Otomobil Fabrikasý'nýn 2019 yýlýnda emeklilik, askerlik veya baþka sebeplerle ayrýlanlarýn yerine iþçi alýmýnýn yapýlmadýðý öðrenildi.
    Çeþitli sebeplerle ayrýlan tüm çalýþanlara ise haklarý ödenirken, üretim rakamýnda düþüþ olmayacak þekilde üretim proseslerinin planlandýðý belirtildi.

TOFAÞ'tan alýnan bilgiye göre, Nisan ayý sonundan itibaren çalýþma sisteminin 2 vardiya düzenine göre yeniden organize edildiði ifade edilerek, "Þirketimiz gerek iç pazar dinamikleri, gerekse de ihracat planlarýmýzýn bir gereði olarak üretim süreçlerinde yeni bir döneme girmektedir. Üretimimizi hýzlandýrmak ve operasyonel süreçlerimizi daha verimli yönetebilmek hedefiyle Nisan ayý sonundan itibaren çalýþma sistemimizi 2 vardiya düzeninde yeniden organize etme kararý almýþ bulunmaktayýz. Tüm aþamalarý titizlikle yürütülen bu süreç sonunda da her zaman olduðu gibi ülke ekonomisine ve dýþ ticaret dengesine olan katkýmýzý artýrma hedefiyle var gücümüzle çalýþmayý sürdüreceðiz" denildi.
    Öte yandan TOFAÞ Ceo'su Cengiz Eroldu da yaptýðý açýklamada, iç piyasada 2017'de 900 bin olan otomotiv satýþýnýn, 2018'de 600 bin olarak kayda geçtiðini, 2019 yýlýnda 360-420 bin bandýnda beklendiðini kaydederek, "Türkiye'de 1995 yýlýndan beri yeni otomotiv yatýrýmý yapýlmadý. Çözüm, iç pazarýn büyütülüp niteliðinin arttýrýlmasýndan geçiyor. Daha nitelikli bir iç pazara sahip olmamýz gerekir. Zenginleþmemiz gerekir ki, daha iyi ürün istesin müþteri. Ýlk 3 ayý 15-20 yýl sonra pazar lider kapadýk. Niye kapadýk? Çünkü 65 bin liraya araba satýyoruz. Biz de tannzim yapýyoruz. Araba yok. Onun bir üstü 100 bin artý. 10 bin dolar milli gelir var. Müþterinin büyük kýsmý daha ulaþýlabilir araç istiyor. Dolayýsýyla iç pazarý zenginleþtirmemiz gerekir ki ihracatta da nitelik artýþý saðlayalým. Türkiye'de cazip teþvik var deniyor. O zaman neden 1995'ten beri gelen firma yok. Ýþ pazarýn büyütülmesidir. Pazar bir milyon yerine, 2 milyon olsaydý gelirlerdi. Herkes pazarýn peþinde. Pazar ne kadar büyükse herkes oraya gitmek istiyor. Pazarý büyütmezsek olmaz." demiþti.
    Tofaþ hakkýnda
    Tofaþ, yýlda 450 bin araçlýk üretim kapasitesi ve 7 bin çalýþaný ile Türkiye'nin dördüncü büyük sanayi kuruluþu ünvanýný elinde bulunduruyor. Genel merkezi Ýstanbul'da olan, 350 bin metrekaresi kapalý, yaklaþýk 1 milyon metrekare alan üzerinde kurulu Bursa Fabrikasý'nda da üretim yapan Tofaþ, yatýrýmlarýný sürdürerek rekabet gücünü arttýrýyor. Fiat Chrysler Automobiles'ýn (FCA) önemli stratejik üretim merkezinden biri olan Tofaþ, ayný zamanda grubun Avrupa'daki en büyük Ar-Gee merkezlerinden biri konumunda. Tofaþ, Bursa Fabrikasý'nda, Egea sedan, hatchback ve station wagon modellerinin üretimini yapýyor. Dünyanýn farklý kýtalarýnda farklý marka ve model isimleri ile pazara sunulan Egea, Fiat Tipo ve Dodge Neon markalarý ile satýlýyor. Tofaþ, Yeni Dobl projesi kapsamýnda Fiat, Fiat Professional ve RAM markalarýna, Fiat ve Fiat Professional markalarýna ise Fiorino üretimi yapýyor. Þirket ayný zamanda iç pazarda altý markanýn (Fiat, Fiat Professional, Alfa Romeo, Jeep, Maserati, Ferrari) temsilciliðini yürütüyor.
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

***TOASO*** TOFAÞ TÜRK OTOMOBÝL FABRÝKASI A.Þ.( Finansal Takvim

***TOASO*** TOFAÞ TÜRK OTOMOBÝL FABRÝKASI A.Þ.( Finansal Takvim )

Ýlgili Þirketler []
    Ýlgili Fonlar []
    Türkçe
    Finansal Takvim

Bildirim Ýçeriði

Yapýlan Açýklama Güncelleme mi?
    Hayýr (No)
    Yapýlan Açýklama Düzeltme mi?
    Hayýr (No)
    Konuya Ýliþkin Daha Önce Yapýlan Açýklamanýn Tarihi
    -
    Yapýlan Açýklama Ertelenmiþ Bir Açýklama mý?
    Hayýr (No)
    Açýklama

Þirketimiz 2019 yýlý 1. çeyrek Finansal Sonuçlarý 29.04.2019 Pazartesi günü KAP'ta yayýnlanacaktýr.

Dönem Baþlangýç Tarihi Dönem Bitiþ Tarihi Planlanan KAP'ta Ýlan Tarihi
    Finansal Tablo Dönemler

1. Çeyrek
    01/01/2019 31/03/2019 29/04/2019
    2. Çeyrek
    - - -
    3. Çeyrek
    - - -
    Yýllýk
    - - -

http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/757822

BIST

(25/04/2019 - 07:40:57)

4. Sayın Osmanlı son durumu analiz edermişsiniz tşk

7. Toaso analiz

Tofaþ Oto 2010 yýlýndan beri üst üste hiç kaybettirmemiþ.
    Güzel bir analiz.

https://www.borsadankazanmak.com/toaso-hisse-analiz

toaso-getiri.jpg

8. 324 milyon geldi kâr. Hayýrlý olsun.
    Ýlk gözüme çarpan hasýlat düþmesine ragmen kar geçen sene ayný dönemle ayný. Hoþuma gitti. Bozuk bir dönemden geçiyoruz. Tofaþý tebrik etmek gerek. Beklentiyi bilmem ama ben bilançoyu sevdim. Bu fiyatlarý hak etmiyor. Yazýk

Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi

Sayfa 192/439 ÝlkÝlk ... 92142182190191192193194202242292 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •