Sayfa 192/1000 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292692 ... SonSon
Arama sonucu : 7996 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: Cafe Trend&Trade

*hazine: 2018 yılı ocak-şubat döneminde 201 milyon tl açık veren bütçe, 2019 yılı ocak-şubat döneminde 11,7 milyar tl açık vermiştir

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Cafe Trend&amp;Trade

hazine: 2018 yılı şubat ayında 1,9 milyar tl açık veren bütçe, 2019 yılı şubat ayında 16,8 milyar tl açık verdi

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

Vakıfbank ( http://www.vakifbank.com.tr ) Tarafından Hazırlanan
    Analiz Raporu:
    "2018 yılının Aralık ayında işsizlik oranı bir önceki yılın aynı dönemine göre 3.1 puan, bir önceki aya göre ise 1.2 puan artarak %13.5 ile 2010 yılının Ocak ayından bu yana gördüğü en yüksek seviyesinde gerçekleşti. Böylece 2017 yılında %10.9 olan işsizlik oranı 2018 yılında %11 oldu. Aynı dönemde mevsimsellikten arındırılmış işsizlik oranı ise bir önceki yıla göre 2.9 puan artarak %12.7 oldu ve Eylül
    2009’dan bu yana gördüğü en yüksek seviyeye yükseldi. Buna göre,
    Türkiye genelinde işsiz sayısı yıllık bazda 1 milyon 101 bin kişi artarak 4.3 milyon kişiye yükselirken, işgücüne katılım oranı aynı dönemde aylık bazda 0.6 puanlık düşüşle %52.4 seviyesinde gerçekleşti.
    Genç nüfusun işsizlik oranı ise aylık bazda 0.9, yıllık bazda ise 5.3 puanlık yükselişle %24.5 oldu.
    2018 yılının Nisan ve Mayıs aylarında uzun zaman sonra tek haneli rakamlara gerileyen işsizlik oranı, Haziran ayında yeniden çift haneli rakamları görmüş ve Ağustos ayında döviz kurlarında yaşanan sert dalgalanmalar sonrasında finansal koşullardaki bozulma ve dolayısıyla ekonomik aktivitedeki yavaşlama, işsizlik oranındaki artışı hızlandırmıştı. Faiz oranlarındaki yüksek seyir, maliyetlerdeki artış ve dolayısıyla iç talepte yaşanan yavaşlama sonrası, finansal sıkıntı yaşayan özellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerin işten çıkarmalarının artmasıyla Aralık ayında istihdam daha belirgin bir gerileme kaydetmiş ve işsiz sayısı tarihinin en yüksek seviyesine ulaştı. İstihdamın sektörel dağılımına bakıldığında, ekonomik aktivitedeki yavaşlama sonrasında üretim sektörlerinde istihdamın azaldığı ve toplam istihdam dağılımının hizmetler sektöründe yoğunlaştığı görülüyor. İnşaat sektörü istihdamı Aralık ayında yıllık bazda %21.5 ile tarihinin en sert gerilemesini kaydederken, sanayi sektörü istihdamında %7.25 ile Ocak 2008’den bu yana görülen en yüksek düşüş kaydedildi. Aralık ayında yıllık bazda %9.8 gerileyen sanayi üretim endeksi sanayi istihdamındaki azalışı desteklerken, Ocak ayında sanayi üretimin %7.3 ile aşağı yönlü trendini devam ettirmesi, söz konusu sektör istihdamındaki gerilemenin Ocak ayı işsizlik rakamında da devam edeceğine işaret etmektedir. Öte yandan, daha önceki raporumuzda İşkur’un Aralık ayı istatistiklerinde kayıtlı işsiz sayısının yıllık %35 arttığını, açık iş sayısının ise yıllık bazda
    %13’lük gerileme kaydettiğini belirtmiştik. Bu durum Aralık ayında yaşanan sert yükselişi destekler nitelikte. İşkur’un Ocak ayı verilerine bakıldığında işsiz sayısının %45’lik sert bir artış göstermesi ve açık iş sayısındaki %21’lik düşüş, işsizlik oranındaki yukarı yönlü trendin Ocak ayında da devam edeceğine işaret etmektedir.

Sonuç olarak, Kasım ayında ayında %12.3 olan işsizlik oranının
    Aralık ayında %13.5’e yükselerek Ocak 2010'dan bu yana en yüksek seviyeye çıkmasında ekonomik aktivitedeki yavaşlama etkili olmuştur.
    Gerek sanayi üretim endeksinde yaşanan sert gerilemeler gerekse geçmişte finansal koşullarda yaşanan bozulmalar neticesinde işsizlik oranında yaşanan gelişmeler göz önüne alındığında, istihdam piyasasındaki olumsuz seyrin 2019 yılının ilk çeyreğinde de devam edeceğini düşünüyoruz. Mevsimsellikten arındrılmış işsizlik oranının
    2008 kriz döneminde gerçekleşen seviyekere yakın %12.7’ye yükselmesi de arındırılmamış işsizlik oranının önümüzdeki dönemlerde artmaya devam edeceğinin bir göstergesi olarak kabul edilebilir. Sektörel bazda bakıldığında, mevsimsel etkiler nedeniyle işsizliğin öncelikle tarım ve inşaat sektöründe artacağı söylenebilir. Ayrıca sanayi sektöründeki daralmanın sanayi istihdamına olumsuz etkilerinin gözardı edilmemesi gerektiğini düşünüyoruz. Dün açıklanan ve %7.3 gerileyen
    Ocak ayı sanayi üretim endeksi de bu görüşümüzü desteklese de enflasyonla mücadele kapsamında yapılan çalışmalar neticesinde sektör istihdamlarının 2019 yılının ikinci yarısı itibarıyla yeniden toparlanması söz konusu olabilir. Ancak son çeyrek enflasyon ve Aralık ayı sanayi üretim endeksi rakamlarından da görüldüğü üzere maliyet yönlü baskının ve ekonomik aktivitedeki yavaşlamanın sürdüğünü ve bunların işsizlik oranına gecikmeli yansıdığını göz önünde bulundurulmalı. Bu kapsamda işsizlik oranında Ocak ayında da yükselişin devam edebileceğini düşünmemize karşın, işsizlik oranının
    2019 yılının ilk yarısında en yüksek seviyeye yükselmesini ikinci yarısında ise toparlanmaya başlayacağını düşünüyoruz."
    bir halt olacağı yok.

*hazine: 2018 yılı ocak-şubat döneminde 12,5 milyar tl faiz dışı fazla verilmiş iken 2019 yılı ocakşubat döneminde 10,3 milyar tl faiz dışı fazla verilmiştir

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    23,828
    neden ayrıldı acaba Terzioğlu?
    Murat Erkan'ın Turkcell Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atanmasına karar verildi

Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:

1 Nisan 2015'te Turkcell Genel Müdürü olarak atanan Muhterem Kaan Terzioğlu, 15 Mart 2019 tarihinden geçerli olmak üzere görevinden ayrılma kararı almıştır.

Turkcell Yönetim Kurulu, Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan'ın Turkcell Genel Müdürlüğü görevine vekaleten atanmasına, Satış Fonksiyonundan Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı pozisyonuna ise Kadri Özdal'ın vekaleten atanmasına karar vermiştir.

Sayın Kaan Terzioğlu görevinden ayrılma kararı ile ilgili olarak "Turkcell'de görev yaptığım 4 yıla yakın dönem boyunca, Türkiye'nin lider mobil operatörünü dünyanın ilk dijital operatörüne dönüştürdük ve Telekom sektöründe örnek gösterilen bir firma haline geldik. Bu dönemde, ülkemize, paydaşlarımıza ve müşterilerimize değer yaratmak için onlarca yıllık iş tecrübesine sahip profesyonellerimizden, iş hayatına yeni atılan Genç Yeteneklerimize kadar bir takım olarak durmadan çalıştık. Bu güçlü takımın daha yeni rekorlara ve başarılara imza atacağına inancım tamdır." dedi.

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ahmet Akça "Turkcell olarak Sayın Kaan Terzioğlu'nun Genel Müdürlüğü döneminde birçok ilke ve başarılara imza attık. Kendisine bugüne dek sağladığı katkılardan dolayı teşekkür ediyor; bundan sonraki iş ve özel yaşamında başarılar diliyoruz. Bu yıl kuruluşunun 25. yılını kutlayan Turkcell'i bu noktaya getiren inovasyon ve başarı odaklı kurum kültürü, güçlü insan kaynağı, teknolojisi ve kurumsallığı önümüzdeki dönemde Turkcell'i ülkemizin ve dünyanın en değerli kuruluşlarından biri yapmaya devam edecektir. Son 5 yıldır, teknoloji yatırımlarımızla ve dijitalleşme alanında sektörde öncü uygulamalarımızla güçlü bir büyüme bazı oluşturduk ve iş modelimizi güçlü bilanço ve risk yönetimi uygulamalarımızla sağlam temeller üzerine kurduk. Yönetim Kurulumuz, müşteri odaklılığını esas alarak dijital operatör vizyonu ile tüm hissedar ve paydaşlarımıza değer yaratma önceliğini sürdüreccektir." dedi.

https://www.kap.org.tr/Bildirim/748016
    Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

HAZİNE: 2018 YILI OCAK-ŞUBAT DÖNEMİNDE 12,5 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 2019 YILI OCAKŞUBAT DÖNEMİNDE 10,3 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞTİR
    15-03-2019 12:07:13 *HAZİNE: 2018 YILI OCAK-ŞUBAT DÖNEMİNDE 201 MİLYON TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2019 YILI OCAK-ŞUBAT DÖNEMİNDE 11,7 MİLYAR TL AÇIK VERMİŞTİR

15-03-2019 12:06:56 *HAZİNE: 2018 YILI ŞUBAT AYINDA 4,8 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 2019 YILI ŞUBAT AYINDA 2,1 MİLYAR TL FAİZ DIŞI AÇIK VERİLMİŞTİR
    15-03-2019 12:06:46 *HAZİNE: 2018 YILI ŞUBAT AYINDA 1,9 MİLYAR TL AÇIK VEREN BÜTÇE, 2019 YILI ŞUBAT AYINDA 16,8 MİLYAR TL AÇIK VERDİ

maşallah diyelim
    bir halt olacağı yok.

7.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku

15-03-2019 12:06:56 *HAZİNE: 2018 YILI ŞUBAT AYINDA 4,8 MİLYAR TL FAİZ DIŞI FAZLA VERİLMİŞ İKEN 2019 YILI ŞUBAT AYINDA 2,1 MİLYAR TL FAİZ DIŞI AÇIK VERİLMİŞTİR

maşallah diyelim

Aldığımız borcun faizini de mi ödeyememişiz?

Bursa karayolunda otobüs kazası meydana geldi. 34 kişi yaralandı./ Son dakika

Sayfa 192/1000 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •