Sayfa 192/928 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292692 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. 11 Mayıs öğleden önce döviz bazlı fon için, örneğin TGE gibi, alış emri girsem 17 Mayıs'ta hesaba geçmiş olur mu? ayrıca 18 Mayıs'taki artış değeri, 17 Mayıs seans sonu ile 11 Mayıs seans sonu arasındaki farka mı eşit olur?

2.  Alıntı Originally Posted by magus Yazıyı Oku
    11 Mayıs öğleden önce döviz bazlı fon için, örneğin TGE gibi, alış emri girsem 17 Mayıs'ta hesaba geçmiş olur mu? ayrıca 18 Mayıs'taki artış değeri, 17 Mayıs seans sonu ile 11 Mayıs seans sonu arasındaki farka mı eşit olur?
    11 mayıs öğleden önce alış girerseniz o fon 12 mayıs günü hesabınıza girer.

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    11 mayıs öğleden önce alış girerseniz o fon 12 mayıs günü hesabınıza girer.
    12 Mayıs bayramın ilk günü ya üstadım, ondan sordum.

4.  Alıntı Originally Posted by magus Yazıyı Oku
    12 Mayıs bayramın ilk günü ya üstadım, ondan sordum.
    Arefe değilmi.İlk gün değil.
    Yarım gün.
    O yüzden 12'sinde geçer hesaba.

5.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Arefe değilmi.İlk gün değil.
    Yarım gün.
    O yüzden 12'sinde geçer hesaba.
    haklısınız, benim takvimde 12 Mayıs'ı gösteriyordu ilk gün olarak, o yüzden karışıklık oldu. teşekkür ederim. peki o zaman soruyu tekrar sorayım. 12 Mayıs öğleden önce emri girsem nolur?

6.  Alıntı Originally Posted by byroltr Yazıyı Oku
    Eskiden ilgilenmiş biri olarak söyleyim, emeklilik fonların performansı rezalet idi.Devlet katkısı uzun vadede, birikim büyüdükçe fonun kötü getirilerini karşılamıyordu.İstediğin fonu hala alamıyorsun sanırım.Fiba'nın çok değişik kurumlara yönettirdiği fonları epeyce çeşitli.Mesela TCD dengi bir fon var.OPH dengi BBH,OPB dengi FIR fonları var.Yapı kredinin de fon sepeti var galiba.Detaylı incelemedim ama en iyi şirket Fiba gibi.Çok değişik PYŞlere portföy verdiği için.

Öncelikle verdiğiniz cevap için teşekkür ederim.
    Ya şimdi allianzı düşünüyordum ykb ile şimdi girmemek mi lazım benim üç planım var birisi sp500 endeksine aylık bir miktar yatırım yapmak, bese girmek işte ve klasik tuttuğum fonlarıma aylık yatırım yapmak yani uzun 10-15 yıllık en az bir süreç içinde getiri hedefliyorum tabii ki dolar enflasyonuna karşı şu an yok denilse bile dolarda bile enflasyon 3-5 arası reelde buna karşı paramı koruyup birikim yapmak istiyorum uzun vadeli sepetimde girmesem mi o zaman bese kararsız kaldım yani 10 yıl sonunda dolar bazlı bana bir katkısı olmaz mı?

7. Tavsiye değil, fikir vermesi açısından örnek bir olgu sunacağım bes hakkında;
    2008 yılında başladığım bes yatırımına 2018 yılında yeteri kadar kazandirmadigini ve devlet katkısınin zamanla erdiğini gördüm. Her ay çeyrek altın alsaydim mantığıyla bir hesap yaptım ve çeyrek toplamanın daha mantıklı olduğunu gördüm. Bes den çıkarak fiziki altın aldım , şimdilik altının bu kadar baskilanmasina rağmen memnunum

8. Reklam olmasın, benim bes portföyümdeki fonların 1 yıllık getirileri;

Keh hisse fonu : % + 105.98
    Kef altın fonu: % + 22.71
    Kes döviz fonu: % + 24.99
    Kea devlet katkısı fonu: % + 18.23

Ben bes fonlarımın performansından şahsen memnunum. Keh fonu Qinvest yönetiyor. Kef'i kt pörtföy, kes ve kea'yı albaraka portföy.

%25 Devlet katkısı fonu getirisi de %18 fena değil.

Ilk 5 yil yönetim gider kesintisi olabiliyor, 5. Yıldan sonra iade geliyor. Giriş aidati ertelenebiliyor, sistemde 5 yıl çıkılmaz ise bu ertelenen aidat alınmıyor. 56 yaşına kadar beklenirse, stopaj avantajı, devlet katkısı % 100ünün hakedilmesi vs gibi durumlar var.

Fon dağılımı ve şirket seçimi önemli, bazı emeklilik şirketleri, fonları farklı portföy yönetim şirketlerine yönettiriyor. Tefas fonlarındaki gibi bu durum iyi incelenmeli.

Yakinda Befas sistemi de devreye girecek, Bes yatırımcıları kendi şirketleri dışındaki fonları da alabilecek.

Sayfa 192/928 İlkİlk ... 92142182190191192193194202242292692 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •