Neden guvenli degil? ben a1 capitalle çalışıyorum sonucta paramiz takasbank hesabimizda degilmi araci kurum ne yapabilir ki
SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Temettü veren şirketin hisse fiyatı ne olur, hisse fiyatı düşer mi gibi benzeri bu soruların cevapları da yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Bir şirket temettü dağıtımı yaptığında hisse senedi fiyatı aynı oranda düşer. Temettü dağıtımı sonrası aynı oranda şirketin hisseleri değer kaybeder.
Fakat şirketin kar payı dağıtımı yatırımcılara güven verir. Nakit dağıtımın ardından şirkete güvenen yatırımcı dağıtılan nakit temettü ile tekrar aynı şirketten hisse almayı tercih edebilir. Böyle bir durumda da temettü dağımı sonrası yatırımcıların tekrar hisse alması, hisse fiyatını yükseltir.
Açıkcası benden temettü yatırımı ile ilgili bilgi almak isteyen eş dost arkadaş çevreme sadece şunu belirtiyorum. Dağın zirvesinden aşşağı bırakılan kar kütlesinin düz ovaya ininceye kadar oluşan kütlenin büyüklüğü ile doğru orantılı olduğunu, sadece temettü almak yeterli olmadığını alınan temettüler ile ekleme yapılıp istenilen portföy büyüklüğüne ulaşıldığında daha iyi olacağını tavsiye ediyorum. Bazen şirketler birtakım sebepler sonucunda temettü dağıtmayacağını belirtir (Örneğin Hektaş) Crdfa için sesli düşünmek gerekir ise bilindiği gibi hisse geri alım proğramı açıklayan şirketler var ve hakim ortak bunun yerine nakit temettü ile hisseyi canlı tutmak istemiş olabilir yada takdiredersiniz ki %85 ana ortağımız Altınaş nakit ihtiyacı doğmuş olabilir ve bu durumu gidermek için temettü dağıtım kararı almış da olabilir..
Since1453
Herkese merhaba arkadaşlar...son yorumları yine şöyle bir okudum..herkesin görüşüne saygımız var, emeklerine sağlık....yalnız sizden ricam biraz araştırıp biraz da okursanız daha verimli paylaşımlar yaparız..bir nakit ve ya bedelsizdir hikayesi gelmiş gidiyor...bedelsiz verilen payları istersen satıp nakite çevirirsin..OLUR SANA NAKİT....mantığı bu kadar basit...SAĞLICAKLA KALIN..
bedelsizde iyi temettüde iyi ikisine verirse daha da iyi![]()
1yıldır hissedeyim toplam 0.50 tl temmettü alıcam allahın izniyle bu bir yıl içinde dha ne olsun 2-3 yıla amorti edecek üstüne bide bedelsiz gelse tadından yenmez ytd
Yer İmleri