-
Martin Scorsese'nin yonettigi, Robert De Niro, Jodie Foster, Cybill Shepherd'inrol aldigi klasik kult film Taksi Soforu (Taxi Driver), 8 Subat 1976'da Amerika'da vizyona girdi.

-
Ingiliz heavy metal grubu Iron Maiden, Steve Harris ve Paul Di'Anno'nun yazdigi ilk single'i Runnin’ Free'yi 8 Subat 1980'de EMI Records etiketiyle yayinladi.
-
John Carpenter'in yonettigi, Adrienne Barbeau, Jamie Lee Curtis ve Janet Leigh'in rol aldigi Sis (The Fog) 8 Subat 1980'de Amerika'da vizyona girdi.
-
Amerikali heavy metal grubu Metallica, Metallica albumunun 5.ve son teklisi Sad but True'yu 8 Subat 1993'de Elektra etiketiyle yayinladi.
-
Alman power metal grubu Edguy, 2.studyo albumu Kingdom Of Madness'i 8 Subat 1997'de AFM etiketiyle piyasaya surdu.
-
1955 yilinda Nobel Edebiyat Odulunu kazanan, Izlandali sair, oyku, roman, deneme ve elestiri yazari (Halldór Kiljan Gudjonsson) Halldór Laxness'in olum yildonumu (8 Subat 1998)
" 'Hic cocugu olmayan biri icin yirmi dort saat haca yapisip kalmak ne demektir?' dedim. 'Hele de o kitaptaki adam, iyi bir sebep ugruna oldugunu biliyorsa –tum dunyayi kurtardiktan sonra, gercekten cennetin en iyi kosesini kapmis mi olacak? Cocuklarla dolu bu evde cile ceken ben, geceler boyu, bitmek tukenmek bilmeyen agrilar icinde kivranirken, ugruna olecegim bir sebebim olmamasina ragmen, yakinda olecegim ve bana cennetin kapilari acilmayacak, cunku ben oldukten sonra cocuklarim aglamaya, kufur edip kavga etmeye devam edecek ve bulamayacaklarini bildikleri halde, bir tas sut icin el avuc acacaklar.' dedim."

“What does hanging on a cross for twenty-four hours mean to a man who has no children,' I said, 'especially when he knows he's dying for a good cause -- indeed, that he's saving the whole world and then going straight into the best place in Heaven? What's that compared to the suffering I've had to put up with for months and years with the house full of children, when for many whole nights I've shrieked with pain unceasingly and without relief, and I'll soon be dead, and that without having anything to die for; and there'll be no heavenly Kingdom for me, for I know the children will go on crying when I'm dead, and swearing and quarrelling, and begging for milk they can't get.”
-
Irlanda asilli Ingiliz yazar ve filozof Iris Murdoch'in olum yildonumu (8 Subat 1999)
"Gunduz uyuyanlar icin ozel kabuslar vardir; kisa, huzursuz uyku dakikalarina giriveren kucuk, tedirgin ruyalar ki zihnin yuzeyine cikar cikmaz uyaniklik karabasanlarinin urkusune karisir. Bu uyanislar boyledir iste, mezarda uyanmak gibi: Yumruklariniz SIKILI, kaskati uzanmis durumda gozlerinizi acar, bir acinin sesini yukseltmesini beklersiniz; ama o, gogsunuzun ustune solugunuzu tikayarak tum agirligiyla abanmasina karsin, uzun sure hic ses etmez." Ag

“There are special nightmares for the daytime sleeper: little nervous dreams tossed into some brief restless moments of unconsciousness and breaking through the surface of the mind to become confused at once with the horror of some waking vision. Such are these awakenings, like an awakening in the grave, when one opens one's eyes, stretched out rigid with clenched hands, waiting for some misery to declare itself; but for a long time it lies to suffocation upon the chest and utters no word.”
-
Arnold Schwarzenegger'in bas rolunde oldugu Olumune Takip (Collateral Damage), 8 Subat 2002'de Amerika, Breziya ve Guney Kore'de vizyona girdi.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri