Tecrübeli arkadaşlar, banka notları kırılmış diye duydum. Şimdi bu bankaların sınıfta kalması gibi bir şey mi ? Sınıf tekrarı yaptırırlar mı ? Bizim paralarda sınıfta mı kalıyor ? Notlara itiraz merci neresidir ?
Önden yüklemeli yapıp öne geçip zaman kazanıp reform düğmesine basmadığı sürece dolar önden enflasyon arkadan faiz onun arkasından %80lere kadar gideriz. Yani 1990lara geri döneriz. Back to the future yapmanın lüzumu yok.
Seçimi yeni kapattı , 5 sene önü rahat normalde. Büyümeden bir süre feragat edebilir. 2017 3.çeyrek %11 büyüdük noldu ? Kime fayda geldiğimiz noktaya bakınca. Büyümeden feragat edip enflasyonu basıp yapısal reforma basmadıkça bu devirdaim patlar. Büyüme feragatı işsizliği artıracaktır elbette ama yapısal reformu açabilirse 2 seneyi belki kaybeder fakat kalan 3 seneyi kurtarır. Yoksa cenaze namazcıları kapıda .
Diğer taraftan 500 baz yaptı da noldu , zaman kazandı ama reform görünmediği için dolar 4.80e yine bastı . Reform şart , o acı ilaç içilecek . Bi süre iphone , bmw almasın , starbucksa para kaptırmasın vatandaş da akıllı olacak biraz . Özel tüketim İthalat vergileri de artırılabilir .
Direksiyona yeni oturdu birşey yapması ve gidişatta sağlam durması için iyi başlaması lazım. Nasıl başlarsan öyle gider. Ben 200 baz bekliyorum , arkasından plan program şart. Bu hareket merkeze de güveni tekrar sağlayacaktır. Bunu yapmazsa buyrun back to the 1990. Zaten o yüzden ara sıra Çiller'i ortalarda dolaştırıp milleti alıştıroyorlar ki nolur nolmaz diye her ihtimale karşı millet şoka girmesin.
SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Enflasyon temmuzda 1.65-1.75 gibi gelirse tufe 17 Ağustosta ürünlere gelen bayram zammi + bayram ikramiyesi ve erken yatan maaslarin direk tuketim (giysi gida ulasim vs) gittiğini düşünürsek 2 dersek 18.50 enflasyon cok uzAkta degil .
mb saglam bir arrtis yapmali yoksa yuksek kur=>zam=>yuksek enflasyon zincirini kiramaz.
Simdi benim ING e turuncu hesabim var. Ben her ay bu hesaptan kredi karti odemeleri gerceklestiriyorum. Bu durumda eger Turuncu ekstraya katilsam yuzde 2 faiz kazanabilecek miyim?
Cunku ING BANKA KARTI ile yapacaginiz harcamalarda ve vadesiz hesabinizdan diyor.
ING banka kartini kullanmiyorum. Vadesiz hesabim aktif degilim.
Bu baglamda sanirsam turuncu hesaptan vadesiz hesabima para aktarip oradan odemeleri yaparsam bu yuzde 2 faizden yararlanabilirim.
Yaniliyor muyum?
Enflasyon temmuzda -0.3% gelse bile (Olumsuz baz etkisinden dolayi) yillik enflasyon artar.
UFE ile TUFE arasinda ki makas cok acik. +-24 ile +-15 ve bunlarin birbirlerine yaklasmasi gerekir.
Ta TUFE artacak ya da UFE azalacak. Ortada bir yerde bulussalar bile bu rakam 18 - 19 olur.
Yilsonu bu baglamda 15 altinda kapatmak surpriz olur. Ancak Petrol ve doviz fiyatlari cok duserse 12 -13 ler mumkun olabilir.
Yer İmleri