Sayfa 193/1004 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon
Arama sonucu : 8025 madde; 1,537 - 1,544 arası.

Konu: Viop XXXIV

patronlar sadece ky'nin bilmesini istediği kadar bilgi verir.

fordun yatırım lansmanını hatırlayan var mı? rte de oradaydı. o gün kağıt 255'e kadar uçtu. acayip bir şenlik vardı. ben gidip şortladım. hisse vadelide o kadar para kaldırdığımı başka hatırlamıyorum. o günü hatırlayan çıkar mutlaka. sayın mykskstar çok iyi hatırlar. unutması mümkün değil.

patron 3 ay sonra çıkıp 10 liraya düşmüş kağıdı geri alım yapıp, sonra nanik yapsa kim ne diyebilir?
    audentes Fortuna iuvat

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    O zaman kimse şikayet etmesin..
    Way efendim düşmeyen borsa çıkmayan dolar diye..
    Belki de devlet borsanın ucuz olduğunu düşünüyordur..
    Para basıp alıyordur..

Haa sen short musunnnn..Üzgünüm..Para bende güç bende..

eee oldu mu?..

Not: sen derken...SEN değil..Genel manada konuştum..

Tekrar soruyorum..Ülke belki 6 ay içinde süper türbülans a girecek..Bunu KCHOL ün sahipleri mi bilir sen ben mi..
    Belki de ellerindeki malı yaslayıp dolara dönmenin peşindeler..

Herkes olaylara çok düz bakıyor ama borsacı tersden bakan adamdır..
    türbülans mevzusu: Türkiye de kimse bilemez.. onlarda bilemez.. ben de bilemem..

haaa bu nedenle dolara dönelim demiş olabilirler.. ki sadece onlar değil.. ülker grubu.. şahenkler.. bunlar dolara döndüler.. sabancılar..kchol ise iştirakleri üzeirnden yurtdışına yatırım yapıyor.. aynısını iş grubu şişecam üzerinden yapıyor..

diğer yandan.. kchol 'ün sermayesi 2.5 milyar tl civarı.. %2 den az bir pay (35 milyon nominal) işleme konu.. çok çok bir etkisi olmaz bu miktarlarla sınırlı kalırsa.. yani dolara dönseler 700 milyon tl harcasalar alım için, dolar 9 tl hesapla 80 milyon dolar gibi rakam.. para değil onlar için..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3. yanıldığınız bişey var kchol 670 milyon lot halk acık kısım...

bunun %80 i park halinde dogru dürüst hareket etmeyen mal...

onun için 700,000,000 tl yi küçümseyin...

4.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    türbülans mevzusu: Türkiye de kimse bilemez.. onlarda bilemez.. ben de bilemem..

haaa bu nedenle dolara dönelim demiş olabilirler.. ki sadece onlar değil.. ülker grubu.. şahenkler.. bunlar dolara döndüler.. sabancılar..kchol ise iştirakleri üzeirnden yurtdışına yatırım yapıyor.. aynısını iş grubu şişecam üzerinden yapıyor..

diğer yandan.. kchol 'ün sermayesi 2.5 milyar tl civarı.. %2 den az bir pay (35 milyon nominal) işleme konu.. çok çok bir etkisi olmaz bu miktarlarla sınırlı kalırsa.. yani dolara dönseler 700 milyon tl harcasalar alım için, dolar / tl 9 tl hesapla 80 milyon dolar gibi rakam.. para değil onlar için..
    Min 35..Max 700 değil mi..?

Makas neden bu kadar açık sonra..

Sen PD inin buraları haketmediğini düşünüyorsan yurtdışı roadshow gibi bişiye çıkarsın fonlara..
    Ama onlardan da alacağın cevap belli demi..?

Holding o holding yapan 2 KOÇ başında mal alma git aslında hiç bişi üretmeyen sadece ismen kağıt üzerinde olan holding den ucuz diye mal al..
    Olmadı..

bence bu kochol ve arçelik geri alımı milat olabilir...bide ustüne halkbankdan önumuzdeki hafta iyi haberler gelebilir...

Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Min 35..Max 700 değil mi..?

Makas neden bu kadar açık sonra..

Sen PD inin buraları haketmediğini düşünüyorsan yurtdışı roadshow gibi bişiye çıkarsın fonlara..
    Ama onlardan da alacağın cevap belli demi..?

Holding o holding yapan 2 KOÇ başında mal alma git aslında hiç bişi üretmeyen sadece ismen kağıt üzerinde olan holding den ucuz diye mal al..
    Olmadı..
    35 milyon nominal..

Max 700 rakamı nerden çıktı ?? okumamışşın.. çok belli..

35 milyon nominal için 700 milyon tl para ayırmışlar.. hisse başı kabaca 20 tl ye denk geliyor..

işlem yapacak yine yapar.. ben ucuz olduğu için alırım, veya endekse göre ucuz diye alırım sonra gerçekte ucuz olur ama endekse göre pahalı olur satarım.. ben pair trade yapıyorum ççoğunlukla.. riskimi sınırlıyorum.. bence volatilite olsun yeter, daha önce belirtitğim gibi..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku
    yanıldığınız bişey var kchol 670 milyon lot halk acık kısım...

bunun %80 i park halinde dogru dürüst hareket etmeyen mal...

onun için 700,000,000 tl yi küçümseyin...

Aynen öyle...
    Birde Arçelik dolaşım miktarı ve geri alıma konu edilen miktara bakarsan açıklanan alımların sıradan işler olmadığı ortada sevgili Akçay...

35 milyon lot / 670 milyon lot = %5.2

yukarıdaki takas rakamının bu kadarı miktarı geri alımın konusu..toplam lotların ise %2 den azı..

en fazla 700 milyon tl ayırdıklarından hisse değeri 30 tl 'ye çıkarsa (senaryo ) 35 milyon lottan da daha az alacaklar demektir..

(ortalama alım fiyatı) X Adet = 700 milyon tl denklemi gereği

Sayfa 193/1004 İlkİlk ... 93143183191192193194195203243293693 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •