ASLINDA DEDİĞİNİZ DOĞRU F/S ÇOK DAHA STABİL VE SAĞLIKLI BÜYÜME GÖSTEREBİLRİ PD/DD ASLINDA F/S YE BENZER AMA F/K TABİ ÇOK OYNAK KULLANAMSI DAHA ZOR ANLAMSIZ VE AYKIRI DEĞELRE SEBEP OLABİLİR SİZN YATIRIM MANTIĞINDA YÖNTEM NASIL İŞLİYOR MESELA
Teze göre ucuz olan hisseler Bist 100 e göre daha iyi performans gösteriyormu bunu inceledim.
DEDİĞİNİZDE VALUESİ YANİ DEĞERLEMESİ UYGUN (F/S YE GÖRE UCUZ KALMIŞ) VE BİST 100 E GÖRE PERFORMANSI İYİ OLAN ŞİRKETLERDEN BAHSEDİYORSUNUZ SANIRIM Kİ BU TAM OLARAK VALUE+MOMENTUM STARTEJİSİ
YALNIZ 15 senelik hangi değerlerle karsilastiriyorsunuz? muhtemelen f/S tarihsele istatiksel olarak bakıyorsunuz
favök buna pek ısınamadım herkes ama herkes yatrıım şirketleri bankacılar bir favök tutturmuş gidiyor ama faiz gideri iannaılmaz yüksek hedge yapamayan şirketlerde yanıltıcı olabildiğini düşünüyorum pek ısınamadım FİNANSAL GİDERLER kabul edilibelir seveiyelerde olmadan bakmak anlamsız geliyor, sonuçta lküresel yatrıımcı değiliz ki başka ülkelerin şirketleriyle favök yarıştırılalım :D tabi belki akranalrla karşılaştırmak için doğru yol olabilir
agirliklandirilmis piyasa carpanlari yönteminde muhtemelen ya akran çarpanlarıyla tarihsle çarpanalrı ağırlaklandırıyorsunuz ya da sadece tarihsel diye düşünüyorum tabi f/k çok oynak aykırı değerlere sahip olabiliyor ağırlıklandırmada az kullanmanız mantıklı ama tutarlı f/k sı olan şirketlerde f/k bakmaya değer diye düşünüyorum ayrıca pd/dd kısmına soğuk yaklaşmanızın sebeplerini anlayamdım. :D NEDENİ NEDİR ZİRA F/S GİBİ O DA TUTARLI VE DAHA AZ OYNAK AYRICA KRİTİK BİR ÖneMİ VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM
value+büyüme için peg oranalrı da gayet güzel fikirler verebiliyor büyüme ve value yi birlikte görebildiğimiz bir oran tab,i kendine has avantajalrı ve dezavantajları var
Yer İmleri