Sayfa 194/642 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon
Arama sonucu : 5130 madde; 1,545 - 1,552 arası.

Konu: FROTO - Ford Otosan

1.  Alıntı Originally Posted by Abram Yazıyı Oku
    Kendi geliştirdiğim yöntemi kullanıyorum, Ayni zamanda bu yöntem y. Lisans tezimdir. Kaynak fln kullanmıyorum. Kaynak bizzat kendim . Teze göre ucuz olan hisseler Bist 100 e göre daha iyi performans gösteriyormu bunu inceledim. Ama basit bi şekilde anlatırsam bir şirkete 100 tl koyduğunuzda sizin cironuz ne kadar. Buna bakıp geçmiş 15 senelik değerlerle karsilastiriyorum ve gecmise yonelik ciro bazli ucuz olup olmadiklarina bakarak ciro bazli ucuz olanlardan. Şirketin piyasa değeri ve borçlarınida hesaba katıp fovok yönünden paramı kac senede amorti ettiğine de bakarak agirliklandirilmis piyasa carpanlari yöntemini uyguluyorum ancak burada bahsettiğimiz carpanlarda f/k ağırlığı çok düşük ve pd/dd ise hic bakmam daha dogrusu ikisine de bakmam. Bunlar bence yanıltabilir. Sonuçta herkesin bir tekniği bir yoğurt yiyişi var. Siz nasıl bir yontem kullanıyorsunuz pd/dd ve f/k demeyin lütfen bence bunlar yanıltabilir.
    ASLINDA DEDİĞİNİZ DOĞRU F/S ÇOK DAHA STABİL VE SAĞLIKLI BÜYÜME GÖSTEREBİLRİ PD/DD ASLINDA F/S YE BENZER AMA F/K TABİ ÇOK OYNAK KULLANAMSI DAHA ZOR ANLAMSIZ VE AYKIRI DEĞELRE SEBEP OLABİLİR SİZN YATIRIM MANTIĞINDA YÖNTEM NASIL İŞLİYOR MESELA

Teze göre ucuz olan hisseler Bist 100 e göre daha iyi performans gösteriyormu bunu inceledim.

DEDİĞİNİZDE VALUESİ YANİ DEĞERLEMESİ UYGUN (F/S YE GÖRE UCUZ KALMIŞ) VE BİST 100 E GÖRE PERFORMANSI İYİ OLAN ŞİRKETLERDEN BAHSEDİYORSUNUZ SANIRIM Kİ BU TAM OLARAK VALUE+MOMENTUM STARTEJİSİ

YALNIZ 15 senelik hangi değerlerle karsilastiriyorsunuz? muhtemelen f/S tarihsele istatiksel olarak bakıyorsunuz

favök buna pek ısınamadım herkes ama herkes yatrıım şirketleri bankacılar bir favök tutturmuş gidiyor ama faiz gideri iannaılmaz yüksek hedge yapamayan şirketlerde yanıltıcı olabildiğini düşünüyorum pek ısınamadım FİNANSAL GİDERLER kabul edilibelir seveiyelerde olmadan bakmak anlamsız geliyor, sonuçta lküresel yatrıımcı değiliz ki başka ülkelerin şirketleriyle favök yarıştırılalım :D tabi belki akranalrla karşılaştırmak için doğru yol olabilir

agirliklandirilmis piyasa carpanlari yönteminde muhtemelen ya akran çarpanlarıyla tarihsle çarpanalrı ağırlaklandırıyorsunuz ya da sadece tarihsel diye düşünüyorum tabi f/k çok oynak aykırı değerlere sahip olabiliyor ağırlıklandırmada az kullanmanız mantıklı ama tutarlı f/k sı olan şirketlerde f/k bakmaya değer diye düşünüyorum ayrıca pd/dd kısmına soğuk yaklaşmanızın sebeplerini anlayamdım. :D NEDENİ NEDİR ZİRA F/S GİBİ O DA TUTARLI VE DAHA AZ OYNAK AYRICA KRİTİK BİR ÖneMİ VAR DİYE DÜŞÜNÜYORUM

value+büyüme için peg oranalrı da gayet güzel fikirler verebiliyor büyüme ve value yi birlikte görebildiğimiz bir oran tab,i kendine has avantajalrı ve dezavantajları var
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by patrick bateman Yazıyı Oku
    bugün kimsenin tadı tuzu yok, forumda in cin top oynuyo

at bakiyim topu patrik abinin kıllı göğsüne şuut ve gool
    ya İŞ işiten geçtikten sonra gelirler ya işlerini bitirince :D
    Tüm mesajlarım kendi subjektif ve kişisel görüşlerimi içerir ve asla yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
     Alıntı Originally Posted by logologo Yazıyı Oku
    ya İŞ işiten geçtikten sonra gelirler ya işlerini bitirince :D
    Yaw buradyız ...
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Tam 1 yildir aciga basıyor istisna günü en fazla 10 gun
    Bademler kaymağın tadını aldı kolay kolay birakacaklarini sanmiyorum
    Sorun froto bilanço satış vs değil
    Biste dadanan bir çete var
    Bofa maskesiyle talan ediyor heryeri

5.  Alıntı Originally Posted by D83 Yazıyı Oku
    Sorun froto bilanço satış vs değil
    Biste dadanan bir çete var
    Bofa maskesiyle talan ediyor heryeri
    vadelisi, viopu, valörü bunları da hesaba katmak gerek adamlar tek yönlü değil ki bizim gibi vadeli viop valör vs asla yaklaşmam mesala ben...AŞIRI RİSKLİ BANA GÖRE ... bofa maskesi takan olmaz bence bofa... bofanın bizzat kendisi KİME ARACILIK EDERSE ETSİN :D BUNUN DIŞINDA BENCE yabancı fonlar devir teslim için ortam hazırlıyor durum bundan ibaret fed faizleri düşürürken böyle kolombiyalı hatunalr gibi çekici olmalı hem borsamız hem faizimiz tabi önce faizimiz sonra ordan nemalananlar borsa sırayla devir teslim acelesi yok :D bana göre kötü değil... FIRSATLAR BÖYLE ORTAYA ÇIKIYOR... olmaz ya keşke 740 olsa froto :D NE GÜZEL OLUR ...

ŞÖYLE BİR HABER VAR MESLAA BOFA FROTO DA ALICI DURUMA GEÇMİŞ

Bank of America müşterilerinin alım satımına aracılık ettiği hisseler içerisinde en çok alım yapılan hisselerde Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS) ve Petkim Petrokimya Holding A.Ş. (PETKM) dikkat çekerken bu hisseleri Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (PGSUS), Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. (FROTO) ve Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. (KARSN) gibi hisseler takip etti.

Hisse senedi Net Alış (TL)
    Bim Birleşik Mağazalar A.Ş. (BIMAS) 189.982.389
    Petkim Petrokimya Holding A.Ş. (PETKM) 97.883.134
    Pegasus Hava Taşımacılığı A.Ş. (PGSUS) 85.878.087
    Ford Otomotiv Sanayi A.Ş. (FROTO) 80.583.326
    Karsan Otomotiv Sanayii ve Ticaret A.Ş. (KARSN) 64.369.286
    TÜPRAŞ â€“ Türkiye Petrol Rafinerileri A.Ş. (TUPRS) 57.857.133
    Türk Telekomünikasyon A.Ş. (TTKOM) 56.339.642
    Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş. (SAHOL) 53.242.959
    Koza Altın İşletmeleri A.Ş. (KOZAL) 50.298.930
    Anadolu Efes Biracılık ve Malt Sanayii A.Ş. (AEFES) 46.966.734

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyadan uzak
    Gönderi
    23,776
    otonom kamyon sürüşü var
    Kartalın ufukta gördüğünü tavuklara anlatamazsın.
    Burada yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler kendime aldığım notlardır.Bu bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir

7. Bakan Uraloğlu, Ford Trucks'ın "Seviye-4 Otoyol Pilotu" teknolojisine sahip kamyonunun test sürüşüne katıldı
    Bakan Uraloğlu, Ford Trucks'ın Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisine sahip kamyonunun, Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) ile donatılan Yavuz Sultan Selim (YSS) Köprüsü Kuzey Çevre Otoyolu'ndaki trafiğe kapalı alanda gerçekleştirilen test sürüşüne katıldı.

Seviye-4 Otoyol Pilotu birçok davranışı gerçekleştiriyor

Bu arada şirketten verilen bilgiye göre, test sürüşünde, Ford Trucks'ın Türkiye'de geliştirdiği Seviye-4 Otoyol Pilotu teknolojisine sahip ilk kamyonu, lojistik merkezler arasındaki taşımacılık faaliyetlerini, güvenlik sürücüsünün gözetiminde otonom olarak gerçekleştirebilme potansiyelini kanıtladı.

Otoyol taşımacılığında kullanılmak üzere geliştirilen Seviye-4 Otoyol Pilotu, şerit takibi, öndeki araca göre hızı ve mesafeyi ayarlama, yan şeritleri kontrol edip gerektiğinde şerit değiştirme ve ardından tekrar şeridine dönme, dur-kalk manevraları gibi kritik sürüş davranışlarını başarıyla gerçekleştiriyor.

Seviye-4 Otoyol Pilotu, çekici üzerindeki ileri teknoloji ürünü sensörlerle çevresini algılıyor, hareketlerini planlıyor ve planlanan rota üzerinde aksiyonlarını gerçekleştiriyor. Fonksiyon, algılama, lokalizasyon, çevre modeli, karar verici, sürüş planlama ile kontrolcü gibi yazılım bloklarından oluşuyor.

Yeni nesil bu teknoloji, verimlilik, güvenlik ve sürdürülebilirlik açısından pek çok avantaj sunuyor. Lojistikte artan talebe bağlı maliyetleri düşürürken, araçların günlük kullanım süresini artırarak daha yüksek verimlilik sağlıyor. Ayrıca operasyonları optimize ederek, insan hatalarından kaynaklanan kazaları en aza indirmeyi ve yakıt tüketimini yüzde 10'lara varan oranda azaltmayı hedefliyor.

Ford Trucks, bu fonksiyon ile ağır ticari araç sürücüsü eksikliğinden kaynaklanan lojistik tedarik sorununa da çözüm getirmeyi amaçlıyor.

Ford Otosan mühendisleri, geliştirdikleri yapay zeka ve robotik algoritmalarını bütüncül bir yazılım mimarisine entegre ettikten sonra Seviye-4 Otoyol Pilotu geliştirme faaliyetlerini simülasyon ortamında ve trafiğe kapalı otoyolda fiziksel araç üzerinde son bir yıldır test ederek gerekli doğrulamalarını tamamladı.

Bu noktada, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu İşletmecisi ICA'nın Akıllı Ulaşım Sistemleri (AUS) adını verdiği teknolojisinden de yararlanıldı. Seyahat sürelerinin azaltılması, trafik güvenliğinin arttırılması, mevcut yol kapasitelerinin optimum kullanımı, mobilitenin artırılması" gibi amaçlar doğrultusunda geliştirilen, "kullanıcı-araç-altyapı-merkez" arasında çok yönlü veri alışverişi ile izleme, ölçme, analiz ve kontrol içeren AUS sayesinde Ford Trucks'ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe kapalı alanda tüm testleri başarıyla gerçekleştirdi.

Ford Trucks, geliştirme ve doğrulama çalışmaları sonucunda, bir kamyon sürücüsünün günlük sürüşünün yüzde 90'ını karşılayacak, normal sürüş koşullarında sürücü desteğine ihtiyaç duymadan kendi kendine yol alabilen bir araç teknolojisi geliştirdi.

Sonraki aşamada, Ford Trucks’ın Seviye-4 Otoyol Pilotu trafiğe açık otoyollarda güvenlik sürücüsü eşliğinde ilk deneme sürüşlerine başlayacak. Bu deneme sürüşleri ile farklı senaryolar tespit edilip analiz edilecek. Ayrıca, emniyet şeridine yanaşma, gece koşullarında sürüş, kötü hava koşullarına uyum sağlama ve acil durum manevraları gibi yeni davranış setlerinin her aşamada geliştirilmesi de hedeflenecek.

https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bak...atildi/3324012

8. Öyle 300 lotla 500 lotla olmaz, karides, ahtapot, lakerda dudu abi ile 5 bin ve üzeri lotu olana yakışır.

Sayfa 194/642 İlkİlk ... 94144184192193194195196204244294 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •