Sayfa 195/992 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon
Arama sonucu : 7935 madde; 1,553 - 1,560 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - I

1. Faiz indirimi gelmeyecek gibi duruyor, gelseydi başkan değişmezdi. İşbank perşembe günü 32 güne 21,5 verdi, bağladık, cuma günü işcep 22 verdi, aradık sorduk, banka personeli özür diledi, cuma akşam işcep 20 oldu, bugün sabah işcep tekrar 21,5 verdi. Bir şekilde işcep verdiği faizi cuma günü biz belirledik. Merkez bankası başkanı faiz düşürmediği için değiştirildi ise, işcep 19 vermeli, sorgusuz aramadan 21,5 veriyor. Bunlar basit faizler, birde bunun temlik kısmı, faktoring, çek kırdırma, tefeci faizleri var. Adam ereğlinin göbeğinde erdemirin karşısında yani burnunun dibinde süper denilecek kurulu demir çelik fabrikasını sanırım 7-8 bin mt2 1 ml dolara yani 6-6,5 milyon tl ye veriyor. Para bulsa yada faizler düşük olsa kimse bu paralara fabrika vermez. Hem işletemiyor hemde darboğaz var. Ve ilginç olan merkezi yerlerde olmayıp uzaklarda olan tesislere fiyat veren dahi yok. Piyasanın ortalama borclanma oranı 30, kağıt üzeri enflasyon 15. Öncelikle bunlar eşitlenmeli, kim kime gider eşitlemek için onu bilmem ama sanki enflasyon faize tekrar gidecek. Bir ara antalyada 1,5 lira olan kaliteli domates pazarda tekrar 2,5 lira oldu, sadece karpuz ucuz oda yüzüne bakan yok. Enflasyonu sadece gıdaya bağlamak ise daha büyük bir çelişki. Özetle merkez başkanı faizde karışıklık oluşturmak için değiştirildi. Faiz 1 puan dahi düşmeyecek gibi duruyor.

2. Şuan en avantajlı Nkolay ama elim gitmiyor bir türlü.Filleri satip bugün 6 aylık Turkisbanka geçicem sanırım.Bankalar 22.50 üstüne çıkmadı.Turkisbank 23.50 almıştım Cuma günü aynı oranı verirse taşıyacağım.

3. 640 k ve 300 k lık 2 farklı bankada mevduatım var 640 k 23.50 den 94 gün ykb da bağladım 1 hafta önce. Şimdi 300 k teb de 24 den hoşgeldin devam ediyo pasif 5 bin bu arada net 23.60 civarı oluyo aylık hesapta 23.75 lere filan tekabül ediyo hoşgeldin kampanyasının bitmesine 20 gün var parayı 23 veya 23.50 veren banka bulursam 90 gün ve üstü bağlayayımmı ? Yoksa hoşgeldin süresinin bitmesini mi bekleyeyim karar veremedim Zira bu oranları 10-15 gün sonra göremeyecez gibime geliyo

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Bugun sabah erkenden olagan denis faslindan sonra 4 simit 1 acma icin simitciye gittim her gunku gibi, yanima aldigim 10 TL ile..
    Gecmis gunlerdeki gibi simit ve acmayi 2.00 TL'den almayi dusunuyordum.
    Benden 10 TL yerine 12.50 TL istediler..
    Bir anda %25 zammi gecirmis oldular...
    Firinci ezile buzule dun bir cuval una 140 TL vermek zorunda kaldim Tayyip zam yapmis dedi...

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

5.  Alıntı Originally Posted by GrandturkInvest Yazıyı Oku
    fed para basmayacak, faizleri düşürecek. İkisi farklı aksiyonlar. Bizim merkez bankasının bu son değişiklikten sonra faizi beklenenden daha hızlı indirme olasılığı artmıştır. İşin birde bütçe tarafı var ki, vergi toplayamayan hükümet ya yeni vergiler salıp zam yapacak, yada borçlanacak. S-400 ve jeopolitik riskler siyah kuğu, onları bu yoruma katmıyorum. Resim bence gayet net.
    Bence para basacak hocam kısa sürede... belli olmaz tabi ama...

6.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Şuan en avantajlı Nkolay ama elim gitmiyor bir türlü.Filleri satip bugün 6 aylık Turkisbanka geçicem sanırım.Bankalar 22.50 üstüne çıkmadı.Turkisbank 23.50 almıştım Cuma günü aynı oranı verirse taşıyacağım.
    Turkish şuan 23,25 veriyor +10 stopaj.
    Paylaşımlarım Yatırım Tavsiyesi Değildir

Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Şuan en avantajlı Nkolay ama elim gitmiyor bir türlü.Filleri satip bugün 6 aylık Turkisbanka geçicem sanırım.Bankalar 22.50 üstüne çıkmadı.Turkisbank 23.50 almıştım Cuma günü aynı oranı verirse taşıyacağım.
    N-kolay'a başvuralı 1 ayı geçti benim gelen giden yok. Ben de beklemeyi bıraktım. İng E-turuncu'da bekliyorum 23.5% ama o da günlük düşerse sıkıntı. Burgan'da aylık bağlanıyorsa İnternetten hesap açıp ona geçeyim diyorum. Her an USD'ye full geçebilirim. Ne güzel günlük faizimizi alıyorduk. Zorla dolarize edecekler yine bizi. [emoji2]

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Hem acemi hem amatörce yazılmış yazılarıma yatırım maksadıyla itibar etmeyiniz. www.esramarka.com
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

FED in geçmiş hareketlerine bakacakolursak 2000-2001, 2008-2009 tarihli krizlerde önce faiz artışı duruyor , sonra faiz iniyor , kriz patlıyor FED para basıyor....Yani 3 kademeli bir işlem , Biz daha 1 fazdayız faiz artışı durdu...2 faza geçilince borsalarda çakma başlıyor....Son fazda borsalar tekrar canlanıyor

Sayfa 195/992 İlkİlk ... 95145185193194195196197205245295695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •