para girişi
para çıkışı
![]()
para girişi
para çıkışı
![]()
ANALİZ-Gübre Fabrikaları Teknik Analiz(ICBC Yatırım)
ICBC Yatırım ( http://www.icbcyatirim.com.tr ) Tarafından Hazırlanan Teknik Analiz:
"Teknik Öneri: GUBRF - AL UPDATE 4.68 Üzerinde : 4.78-4.8 4.87-4.9
Önerimiz sonrası 4.64'deki gap seviyesini kapatan hisse 4.68 seviyesini geçememişti. Mevcut durumda yıllık ortalama sınırı olan 4.58'leri yeniden test eden hissede bu seviyenin üzerinde tepki güç kazanabilir.
4.68 üzerinde verilecek dirençler 4.78-4.8 4.87-4.9 seviyeleridir.
Kısa vadeli göstergelerde ikinci diplerin daha yukarıda oluşumu teyit edilebilir.
(Kısa vadeli göstergelerde ikili dip oluşumu sonrası güçlenme devam edebilir :önceki)
10-22 günlük ortalamalar 4.48-4.47 bandının güçlenebileceğini düşünüyoruz.
MACD sıfır çizgisi üzerinde AL konumuna geçebilir..
Yeni alımlar için 4.58 üzerinde kalıcılık / yada 4.67 4.68+ bandında güçlenme referans alınabilir."
Çalış, çalış ileri, çalışan kalmaz geri...
Zıpzıp arkadaş haklı çıkacak herhalde![]()
petrol fiyatları 70 doları test etti geri geldi 62 dolarlara....62 dolardan güç alan brent petrol hedef 85 dolar görünüyor....2016 yılında 5 dolar 10 dolar olur mu denen brent için 85 dolar olasılığı güçlendi...bu normal şartlarda emtialarda artış demek ama bizim gübre fiyatlarında artış çok yavaş oluyor....gübre arzı acaba gübre tüketimine oranla daha fazla mı arttı ki fiyatlar yavaş artıyor bunu zamanla göreceğiz....
bu dönem geri kalmış bist 50 hisselerine kısmi geçiş olacak gibi bakalım.....doas-brisa-gubrf zirvelerine göre özellikle çok aşırı geri kalan hisseler....
Çok değil geçen sene bu zamanlar gübre ile Thy eşitti hatta xtrader arkadaş değişsekmi acaba ama çok zarar açıkladı diye yazmıştı, şimdi thy 20 tl özel emirle alıyorlar [emoji846]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Zihin fukara olunca,akıl ukala olur..Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...
Bana gübreyi aselsan ya da thy ile kıyaslamak biraz elma ile armudu kıyaslamakmış gibi geliyor. Bir kere çok farklı sektörler. Gübreyi endeksin genel performansı ile kıyaslarsın ama alakasız şirketlerle kıyaslamak çok mantıklı gelmiyor. Her Allah’ın günü burada yazan arkadaşlardan biri de (kimse üstüne alınmasın lütfen) çıkıp şu anki hisse fiyatına göre bu şirket gerçekten ucuz mu analizi yapmadı. Demek istediğim tabi ki kimseden benim için analiz yapsın değil. Böyle birşeyi istemek haddim de değil. Ama madem ki burada fikir alışverişi yapıyoruz şimdiye kadar biz bu hisseye ucuz diyoruz ama gerçekten ucuz mu yoksa ederi mi bu veya çok mu daha yüksek fiyatlarda olmalı bilmiyoruz. Şirket değerlemesi tabi ki çok zor ve riskli bir konu. Dünyadaki aynı sektördeki veya ülkemizdeki aynı sektörlerdeki şirketlere göre gübretaşın çarpanları rasyoları nasıldır mesela? Ben kimse yapsın bedavadan demiyorum yanlış anlaşılmasın ama en azından bu tip şeyler paylaşırsak daha yardımcı oluruz birbirimize. Keza teknik analiz de bu sayfada neredeyse yok gibi
Yer İmleri