Sayfa 196/463 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296 ... SonSon
Arama sonucu : 3700 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: KLNMA - T. Kalkınma Bankası

1.  Alıntı Originally Posted by psikologggg Yazıyı Oku
    Siz hissenin nasil dustugunden haberini yok daha...60 tl oldugu gun tum alicilara 60 tlden lotu sattiktan sonra her kademeye 5 er lot koydular ve tabana 1 milyon lotu yigdilar 1 dk icinde...Yani alici olmadigi icin degil sistemli bir sekilde yigdilar lotu...Demekki tahta yapicinin elinde En az 2 milyon lot var...Peki tahta yapici neden 60 dan 70 den her gun 100 bin lot satmak vsrken vsr alici siraya dizilmisken boyle birsey yapti ? Pekk sonra ki gun neden kademesiz direk 1.5 mimyon lotu yigdi ve bunu 25 e gelene kadsr yapti.60 dan 25 e kadar satilan lot sayisi 300 bin yok ? Nasil bosluklu ciktiysa sistemli bir sekilde bosluklu dusurduler.Peki neden 25 e geldiginds once tabandan yani 20 tlden 780 bin lot aldi ?Ve o gun toplam 1.200.000 lot aldi ? Peki son gun yani cuma gunu neden ilk basta satis koymayip 5 dk sonra lotlari her kademeye yigip tabana kitledi? Siz anliklari takip ettiniz mi 5 lot 1 lot alim satim yapildi.Hadi teknik anali yap gel bu duruma ? Tamamiyle tahta yapici kynin paniklemesini saglayip elindeki lotlari aldi ama alisveris yapiyor gibi gosterdi.Saatlerce 5 er lot alim satim yapti matriksten hepsi canli gozukuyor.Gelip burda birsey biliyormus gibi yok degeri 2 tl 5 tl demeyin.Tahta yapici isterse 1 tlye dusurur isterse 100 tlye cikarir....60 dan neden satmadida 5 tl den satsin adam aptal mi ? Senin gibi cahillerin ve acemilerin lotlarini alacak sonra da bir daha cakacak ustten...Her hissenin hikayesi gidisi ve dususu fsrklidur.Cikarken teknik islemedi inerkende islemedi bu hissede....Benim neyim mi var 11 den basladim alim yapmaya su anki ortalamam 14.5 12 bin lotum var....Tahta yapici nereye ben oraya 60 dan vermedigim gibi 5 tlden de vermigecegim....O 2 milyon lotu ne yapacaksa bende 12 bin lotumla onu yapacagim...
    Hocam borsada yeniyiz galiba ? yazdigin seyler sanki tahtada sadece tahta yapici islem yapiyor gibi :-) 1.200.000 u 5000 e bol 300 cikar , bu hissede 5000 kisi 300 er lot alsa bir milyon ikiyuz lot eder...
    denin elinde 12bin lot varken 60 TL den 12*6 = 720 bin TL kazanmissin , eger satmadiysan pazartesi gunu yaklasik 12*14=168 bin TL olacak ....muhtemelen sen bu hisseyi bu fiyatlarada vermezsin 100 TL yi beklersin :-) cok kazanman dilegiyle... YTD

2. Benim 60 dan vermedigim lotu bana baski yaparak 10 tlden alacak oyle mi ? isterse 10 kurus yapsin..Burda akil vermeye calisanlar varsa lotlari satsinlar pazartesi gunu .....Adamlar fiyat baskisi yapacaklarki ky bunalip satsin...Valla hic bunalmiyorum ben kysiz bir hisseyi daha cok tercih ederim...En azindan aselsan gibi yerinde saymiyacak.Tavsiye felan degildir ha herkes kendi fikrine gore hareket etsin.Ama cikarken teknik konusamayanlar inerken teknik konusmasin!

3. Sen robot alim-satimini biliyormusun? Bir insan her kademeye neden 1 er lot koyar bana anlatsana bir ?Alimlar 3 er lot neden olur mesela onu anlatirmisin? Borsada keriz silkeleme nasil olur bir de bunu anlat? Sen simdi bana Beyaz örnegini verirsin

4.  Alıntı Originally Posted by psikologggg Yazıyı Oku
    Benim 60 dan vermedigim lotu bana baski yaparak 10 tlden alacak oyle mi ? isterse 10 kurus yapsin..Burda akil vermeye calisanlar varsa lotlari satsinlar pazartesi gunu .....Adamlar fiyat baskisi yapacaklarki ky bunalip satsin...Valla hic bunalmiyorum ben kysiz bir hisseyi daha cok tercih ederim...En azindan aselsan gibi yerinde saymiyacak.Tavsiye felan degildir ha herkes kendi fikrine gore hareket etsin.Ama cikarken teknik konusamayanlar inerken teknik konusmasin!
    SAyin psikolog, ciddi ciddi size bir soru sorabilirmiyim ? 14 TL maliyetiniz olan bir hisseyi 15 gun icinde 60 TL oldugunda neden satmadiniz ? Yaklasik 5 kati para kazanmissiniz ? bu parayi faize yatirsaniz muhtemelen 10 yilda felan kazanirsiniz? satmamanizin arkasinda yatan psikoloji nedir ?

5.  Alıntı Originally Posted by psikologggg Yazıyı Oku
    Siz hissenin nasil dustugunden haberini yok daha...60 tl oldugu gun tum alicilara 60 tlden lotu sattiktan sonra her kademeye 5 er lot koydular ve tabana 1 milyon lotu yigdilar 1 dk icinde...Yani alici olmadigi icin degil sistemli bir sekilde yigdilar lotu...Demekki tahta yapicinin elinde En az 2 milyon lot var...Peki tahta yapici neden 60 dan 70 den her gun 100 bin lot satmak vsrken vsr alici siraya dizilmisken boyle birsey yapti ? Pekk sonra ki gun neden kademesiz direk 1.5 mimyon lotu yigdi ve bunu 25 e gelene kadsr yapti.60 dan 25 e kadar satilan lot sayisi 300 bin yok ? Nasil bosluklu ciktiysa sistemli bir sekilde bosluklu dusurduler.Peki neden 25 e geldiginds once tabandan yani 20 tlden 780 bin lot aldi ?Ve o gun toplam 1.200.000 lot aldi ? Peki son gun yani cuma gunu neden ilk basta satis koymayip 5 dk sonra lotlari her kademeye yigip tabana kitledi? Siz anliklari takip ettiniz mi 5 lot 1 lot alim satim yapildi.Hadi teknik anali yap gel bu duruma ? Tamamiyle tahta yapici kynin paniklemesini saglayip elindeki lotlari aldi ama alisveris yapiyor gibi gosterdi.Saatlerce 5 er lot alim satim yapti matriksten hepsi canli gozukuyor.Gelip burda birsey biliyormus gibi yok degeri 2 tl 5 tl demeyin.Tahta yapici isterse 1 tlye dusurur isterse 100 tlye cikarir....60 dan neden satmadida 5 tl den satsin adam aptal mi ? Senin gibi cahillerin ve acemilerin lotlarini alacak sonra da bir daha cakacak ustten...Her hissenin hikayesi gidisi ve dususu fsrklidur.Cikarken teknik islemedi inerkende islemedi bu hissede....Benim neyim mi var 11 den basladim alim yapmaya su anki ortalamam 14.5 12 bin lotum var....Tahta yapici nereye ben oraya 60 dan vermedigim gibi 5 tlden de vermigecegim....O 2 milyon lotu ne yapacaksa bende 12 bin lotumla onu yapacagim...
    Bunu ben de merak ediyorum yani taban yaparken satın alıp 31 e getirdikten sonra neden yükseltirken satmak varken düşürerek sattı tahta yapıcı. İlk seferde satışlar azalmıştı baya aşağı kırması normal
    60 tan ancak 31 den sonra yukari satışla daha fazla kazanmaz mıydı?

6.  Alıntı Originally Posted by Lords9966 Yazıyı Oku
    Kahraman sizi profesonel biliyorum. Nasıl da yem oldunuz bu kalkınmaya.. dışarda çorbacı bile bu bankayı konuşuyor. Yani herkesin uçacak dediği hisseden kaçmak gerekir.

SM-A320F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Ben kqzanmasam bu hissede olmazdim.twiterde ne kadar kazandigimi gosterdim.Bu hissede Berat Albayrak suçlu o zaman

PRA-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    risk ve kar bana ait kimseye yatırım yönlendirmesi olmasın.Yatırım danışmanı değilim kendi bacağımdan asılırım.
    Nakit kraldır.

7. Tabimi yanitlarim hemdd ictenlikle...Benim kafamda ki fiyattan cok hissenin nerde durabilcegiydi...Kanunun onaylanmasi mecliste garanti gibi birseydi...Ama cumhurbaskani imzalayana kadsr hissenin hikayesinin ilk bolumu biter diye dusundum ve yatirimi yapsrkende bu sekilde yaptim.Amacim cumhurbasininin onaylacagi gun hissenin bir bolumunu satip kalaniyla gelecegine bakacaktim.Ancak burda yanildim ve meclistem kanun gecer gecmez hisseyi dibe indirdiler...Ben beklentiye para yatirmistim beklentyi meclis gunu hemde tavan acip taban yaptirarak sonlandirdilar...Bana arkadaslarim 20 tl de sat dediler 30 tlde de sat dediler 40 da dediler 50 de de dediler ama ben satmayarak zaten 60 tl yi gordum...Petkimde socar acilmadan once seana bitimine yakin butun lotu bosttim herkes socar acildigindan beklenti yukselecek derken.Simdi satarmiydim 60 dan evet saterdim bu fiyatlsra cekecegini bilseydim.Cunku bir daha alirdim iki kez kazanmak icin...Bazen zamanlama hatasi yapabiliyorsun....Ama kesinlikle burdaki olay normal bir dusus degil...Oyun icinde oyun oldugu o kadar belli ki teknikle felan aciklanamaz bu...

8.  Alıntı Originally Posted by psikologggg Yazıyı Oku
    Tabimi yanitlarim hemdd ictenlikle...Benim kafamda ki fiyattan cok hissenin nerde durabilcegiydi...Kanunun onaylanmasi mecliste garanti gibi birseydi...Ama cumhurbaskani imzalayana kadsr hissenin hikayesinin ilk bolumu biter diye dusundum ve yatirimi yapsrkende bu sekilde yaptim.Amacim cumhurbasininin onaylacagi gun hissenin bir bolumunu satip kalaniyla gelecegine bakacaktim.Ancak burda yanildim ve meclistem kanun gecer gecmez hisseyi dibe indirdiler...Ben beklentiye para yatirmistim beklentyi meclis gunu hemde tavan acip taban yaptirarak sonlandirdilar...Bana arkadaslarim 20 tl de sat dediler 30 tlde de sat dediler 40 da dediler 50 de de dediler ama ben satmayarak zaten 60 tl yi gordum...Petkimde socar acilmadan once seana bitimine yakin butun lotu bosttim herkes socar acildigindan beklenti yukselecek derken.Simdi satarmiydim 60 dan evet saterdim bu fiyatlsra cekecegini bilseydim.Cunku bir daha alirdim iki kez kazanmak icin...Bazen zamanlama hatasi yapabiliyorsun....Ama kesinlikle burdaki olay normal bir dusus degil...Oyun icinde oyun oldugu o kadar belli ki teknikle felan aciklanamaz bu...
    60 ta tavandayken tavan yavas yavas cozuldu, tavanin cozulmesi yaklasik 5 dakikayi aldi, ben bu hisseyi almadigim halde tavanin 60 tan cozuldugu gun cozulmesini izledim...siz boyle bir durumda bunu gorup satmaliydiniz sanki...YTD

Sayfa 196/463 İlkİlk ... 96146186194195196197198206246296 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •