Sn.Calibra....
Bu topraklarda; Anadolumuz'da hep tuhaf bir kompleks ile büyüdük. Batının rasyonalitesi.. Batının akılcılığı.. Batının sermayesi.. Batının yaşayış tarzı.. Batının plancılığı filan...
Batı ile Doğu arasında ki temel fark şu'dur, SN.Calibra,
"PARA ÇOK ŞEYDİR, AMA ASLA HER ŞEY DEĞİLDİR..."
Mesela para için çalışır, didinir, mücadele veririz, hayatımızı zamanımızı harcarız.. Sadece 3 odalı bir ev için on yıllarca eşşek gibi çalışırız.. Oysa bebemizin, çocuğumuzun bir tırnağının çekilmesine karşılık o "PRICELESS" dediğimiz İstanbul'u verseler kim kabul edebilir ki?
Dedim ya, "PRICELESS" çok şeydir, ama asla yine de her şey olamaz..
Mesela zamanı ve gençliği geri getirmez.. Bozulan sağlığı her zaman sağlayamaz, ölüme çare olamaz..
Bizlerin, doğu toplumlarının bazı değerleri vardır.. Ruhani ve duygu ve vicdan değerlerimiz.. Bunların karşılığı para, sermaye ile ölçülmez..
Doğu toplumları vicdan toplumu iken; batı toplumları akıl toplumudur...
Akıl yada rasyoneliteye, bilime, fenne, sermayeye, paraya bir şekilde ulaşılır.. Ama öyle ama böyle...
Lakin bir toplumda vicdan kayboldu mu? Asla yerine konamaz.. Ne yaparsanız, yapın...
Vicdan bizim Türklerin var olma sebebidir.. Batı toplumları rasyonelite ile Türklerin kurmuş oldukları 15 adet devleti yıkmayı başarmışlardır ama 16.cı sının Kuruluş sebebini hala çözememişlerdir... Bunun sebebi akıl ötesi vicdan ve duygu toplumu ile hep beraber hareket etme güdüsüdür... İşte asl olan gerçek "PRICELESS" üstü değerimiz de budur...
ABD denilen oluşum bir şirket yada Holding devletidir.. Asla toplum ve millet olmayı başaramamış ve de asla başaramayacak bir güruhtur...
Evet şimdi iyi para kazanıyorlar, ama yarın iflas eden bir şirketin elemanları nasıl arkalarına bakmadan dağılıyor ise aynen o şekilde dağılmaya mahkumdur...
Oysa, bizler 15 kez iflas ettik.. Ama bir yere gitmedik, dağılmadık yine 16.kez bir araya gelip bir bayrak altında toplandık, yine toplanırız..
Çünkü biz MİLLETİZ... Ortak kaderden, bir geçmişten, geleceğe yol alıyoruz, kaderimiz bu.. ABD den bilmem nerden farkımız budur...
Batı toplumları herşeyini tüm sermayesini, ekonomisini, tarzını emparyalizm ve vahşet üzerine kurmuştur..
Hala da canlı örneklerini TV ler de CANLI olarak izliyoruz. Afganistan, Somali, Irak ve Suriye benim yaşım itibarı ile şahit olduklarım...
Neyse;
Batı toplumu bilgi ile yüklü olsun, ama ezilmeyelim...
Bilgi yüklü baıtı toplumları pencerelerden birbirlerinin üzerine dışkı atarlarken Doğu toplumları Hamam lard a kese yapıyordu...
Unutmayın en basiti tüm dünyanın kullandığı SABUNu dahi bugün beğenmediğimiz SURİYE liler bulmuşlardır.. Hala da dünyanın en güzel SABUN u o kavganın koptuğu topraklarda yapılır..
Geri kalmış olabiliriz, asla aksini idda etmiyorum...
Ama sermayleri var, bilgileri var diye, sürekli önlerine; yerden Sabun alma hareketi yapamayız...
Hala iddia ediyorum, bizim elbette "PRICELESS" pasiflerimiz var.. Hatta çıtayı bir üstte daha koyarak onların anlayamacağı daha da toplumsal paha biçilemez değerlerimiz var..
Ve Asla da anlayamayacaklar....
Yer İmleri