Sayfa 196/246 İlkİlk ... 96146186194195196197198206 ... SonSon
Arama sonucu : 1961 madde; 1,561 - 1,568 arası.

Konu: GBPUSD (Cable)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by selym Yazıyı Oku
    CADJPY - D1

Parite önemli bir seviyenin üstünde.

AB=CD olacağını varsayarak, alım işlemine girdim. Hedef AB=CD hedefi olan 105,60 Seviyeleri. Ben yine de onun öncesinde önemli bir Direnç Seviyesi olan 104,80 'lere koydum TP.

Hayırlısı olsun, zaman herşeyi gösterecek.

An itibariyle:

CADJPY, EURUSD, XAUUSD paritelerinde pozitifte bekliyorum.
    GBPUSD paritesinde ise negatifte.

Dün baktığımda +292 PİP olduğunu gördüm, 300 olmasını bekledim kapamak için. Olmadı, ve şu anda 140 'larda

Bundan bir önce de tıp tıp aynısı olmuştu ve akabinde STOP oldum.

Bu tekrar eden döngü o kadar çok tekrar ediyor ki, ben içten içe bunun her zaman olacağını varsaymaya başlıyorum. Ve gelecekteki işlemlerde "Nasılsa hedef gitmeyecek, dönerek beni STOP edecek" mantığıyla işlemleri daha en başından azıcık karla kapatacağım (olmaya başladı bile).

İşte buna bilim literatüründe Öğrenilmiş Çaresizlik (Learned Helplessness) deniyor. Yapay zekanın tanımıyla kısaca Öğrenilmiş Çaresizliği özetlemeye çalışacağım. Ve internette konu ile alakalı açıklayıcı olduğunu düşündüğüm ilginç 2 tane video paylaşıcam:

"Öğrenilmiş Çaresizlik" psikolojide ve davranışsal terapide kullanılan bir kavramdır. Bu kavram, bir kişinin yaşadığı olumsuz deneyimlerin ve başarısızlıkların ardından, olayları kontrol edemeyeceğine veya değiştiremeyeceğine dair inançlar geliştirmesi durumunu ifade eder. Öğrenilmiş çaresizlik, kişinin çevresel koşulların dışında kendi davranışlarından kaynaklanan sonuçları kontrol edemeyeceğine dair bir inanca sahip olmasını içerir.

Öğrenilmiş çaresizlik, psikolog Martin Seligman tarafından köpekler üzerinde yapılan deneylerle keşfedilmiştir. Deneyde, köpekler elektrik şoklarıyla karşılaşmaktadır. İlk başta, köpekler elektrik şoklarının geldiği yerden kaçmaya çalışır ve başarılı olurlar. Ancak, bir süre sonra köpeklerin karşılaştıkları şoklar kaçmalarına veya kaçınmalarına bağlı olarak kontrollü bir şekilde uygulanır. Daha sonra, köpekler bu şokların kaçmak veya kaçınmak gibi davranışlarının sonucunda bile devam ettiğini deneyimlerler. Bu noktada, köpekler öğrenilmiş çaresizlik gösterirler ve artık kaçmak veya kaçınmak için çaba harcamazlar, çünkü kendilerini kontrol edemeyeceklerine inanırlar.

Bu deneyin insanlara uygulanmasıyla da benzer sonuçlar elde edilmiştir. Bir kişi, tekrarlayan başarısızlık deneyimleri sonrasında, olumsuz olayları kontrol edemeyeceği ve değiştiremeyeceği inancına kapılabilir. Bu inanç, kişinin umutsuzluğa, motivasyon kaybına ve pasiflik haline yol açabilir. Kişi, gelecekteki deneyimlerini etkileme yeteneğine sahip olduğuna dair bir güvensizlik geliştirir ve zorluklar karşısında çabalamak yerine pes etmeye daha yatkın hale gelir.

Öğrenilmiş çaresizlik, insanların yaşadığı zorluklar karşısında nasıl tepki verdiklerini ve nasıl davrandıklarını etkileyebilir. Bu inanç, kişinin motivasyonunu, özsaygısını ve genel yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyebilir.

* Öğrenilmiş Çaresizlik, belli bir durumda sürekli olarak olumsuz tepki alma deneyimi sonucunda ortaya çıkan başarısızlığı kökten kabullenme durumudur.
    * Öğrenilmiş Çaresizlik, kişinin geçmiş deneyimlerinin ardından, özellikle olumsuz sonuçlardan kaçınmak söz konusu olduğunda, etkili bir şekilde hareket edemeyeceğine inandığı bir ruh halidir.
    * Öğrenilmiş Çaresizlik, kişinin yapacağı eylemlerin sonucu değiştiremeyeceğine olan inancının süreklilik göstermesi durumudur.
    * Öğrenilmiş Çaresizlik, kişinin devamlılık gösteren stresli durumlara maruz kalması sonucunda meydana gelir.
    * Öğrenilmiş Çaresizlikte pasiflik söz konusudur.
    * Ayrıca öğrenilmiş çaresizlik içerisinde olan birinde, pekiştireç ve cezadan kaçmaya isteksizlik vardır.
    * Öğrenilmiş Çaresizlik kavramı, Martin E. P. Seligman tarafından 1960'lı yıllarda öğrenme ve korku arasındaki ilişkiyi incelerken ortaya konmuştur. Seligman ve meslektaşları, köpeklerle yaptıkları deneylerde, hoş olmayan bir durumdan kaçma seçeneği verilmeyen köpeklerin, çaresizliğe şartlandıklarını ve kaçma seçeneği verildiğinde de bu fırsatları kullanmadıklarını gördüler. Benzer sonuçlar insan deneklerle de elde edilmiştir.

Kavanozdaki Pireler Deneyi:

* Deneyin kurulumu: Deney için, pireler bir kapaklı cam kavanoza veya bir kap içerisine yerleştirilir. Kavanoz, pirelerin sıçrayarak kapağı açmasını engelleyecek kadar küçüktür.
    * İlk davranışın gözlemlenmesi: Başlangıçta, pireler kavanoza yerleştirildiğinde kaçmak için sürekli olarak sıçrarlar ve kapağa çarparlar. Pirelerin doğal olarak sıçrama yetenekleri vardır ve genellikle sıkıştıklarında bu davranışı sergilerler.
    * Pirelerin koşullanması: Pireler kapağa sürekli çarpıp durduklarında, tekrar tekrar engelle karşılaştıklarını ve kaçma girişimlerinin başarılı olmadığını hızla öğrenirler. Bu tekrarlar, pirelerin sıçrama davranışını değiştirerek kapakla çarpışmayı önleyen bir tepki geliştirmelerine yol açar.
    * Kapağın kaldırılması: Pireler sıçrama yüksekliklerini kapakla çarpışmayı önlemek için uyarlamaya başladıktan sonra, kapağı kaldırılır.
    * Kapağın kaldırılmasından sonra pirelerin sıçrama davranışı: Şaşırtıcı bir şekilde, kapağın kaldırılmasına rağmen, pireler yalnızca daha önceki kapak yüksekliğine kadar sıçramaya devam ederler. Pireler, artık engel olmasına rağmen, sıçramalarının kapaktan daha yükseğe çıkamayacakları şeklinde bir koşullaşmaya uğramışlardır.
    * Bu deney, öğrenilmiş davranışın ve koşullanmanın nasıl bir organizmanın davranışını etkileyebileceğini göstermek için kullanılan bir metaforik bir örnektir. Pirelerin daha önceki deneyimlerinden kaynaklanan koşullandırmalarının, çevredeki değişikliklere rağmen mevcut davranışlarını etkilediğini gösterir.
    * Önemli bir nokta, "kavanozdaki pireler" deneyinin bilimsel bir bağlamda gerçekleştirilmemiş olabileceğidir, ancak çevrenin değişmesine rağmen öğrenilmiş davranışın bir organizmanın hareketlerini nasıl etkileyebileceğini gösteren bir metafor olarak kullanılır.

Son düzenleme : selym; 27-05-2023 saat: 11:54.
    DEMO İşlemlerdir - Kale Almayınız

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Öğrenilmiş çaresizlik, sosyal hayatta çeşitli etkilere sahip olabilir. İşte öğrenilmiş çaresizliğin sosyal hayatta görülen bazı etkileri:

1. İlişkilerde sorunlar: Öğrenilmiş çaresizlik, ilişkilerde sorunlara neden olabilir. Bir kişi, kontrolünün dışında olduğuna inandığı durumlarda, ilişkilerini etkileme yeteneği konusunda güvensizlik yaşayabilir. Bu kişi, çabalamayı bırakabilir, sorunları çözmek için gerekli adımları atmaktan kaçınabilir veya ilişkiyi korumak için gerekli çabayı göstermeyebilir. Bu durum, ilişkilerde uzaklaşma, iletişim eksikliği ve sorunların büyümesine neden olabilir.

2. Sosyal izolasyon: Öğrenilmiş çaresizlik, kişinin sosyal bağlantılarına olan inancını zedeleyebilir. Bir kişi, başarısızlık veya olumsuz deneyimler sonrasında başkalarıyla bağlantı kurma ve sosyal etkileşimde bulunma konusunda çekingenlik veya güvensizlik yaşayabilir. Bu durum, sosyal izolasyona yol açabilir ve kişinin destek sistemini sınırlayabilir.

3. Düşük özsaygı: Öğrenilmiş çaresizlik, kişinin özsaygısını olumsuz yönde etkileyebilir. Başarısızlık veya sürekli başarısızlık deneyimleri sonrasında, kişi kendi yeteneklerine olan güvenini kaybedebilir ve kendini değersiz hissedebilir. Bu düşük özsaygı, sosyal hayatta kendini ifade etme, karar verme veya risk alma gibi alanlarda kişiyi kısıtlayabilir.

4. Pasiflik ve kayıtsızlık: Öğrenilmiş çaresizlik, kişiyi pasiflik ve kayıtsızlık durumuna sokabilir. Kişi, kontrolü elinde tutma veya sonuçları değiştirme yeteneği olmadığına inandığında, sorunlar karşısında çabalamaktan vazgeçebilir veya sorunları çözmek için gerekli adımları atmaktan kaçınabilir. Bu durum, kişinin kendini geliştirme, yeni fırsatları araştırma veya hedeflere ulaşma konusunda isteksiz olmasına neden olabilir.

5. İş performansında düşüş: Öğrenilmiş çaresizlik, iş hayatında da etkili olabilir. Bir çalışan, başarısızlık veya olumsuz geri bildirimler sonrasında, işle ilgili hedeflere ulaşma konusunda umutsuzluğa kapılabilir. Bu durum, motivasyonu azaltabilir, iş performansında düşüşe yol açabilir ve gelişme veya ilerleme için gerekli olan çabaları engelleyebilir.

Öğrenilmiş çaresizlik, sosyal hayatta genel olarak kişinin kendine güvenini, motivasyonunu ve başarı inancını olumsuz yönde etkileyebilir. Ancak, bu durumla başa çıkmak için terapi, destek sistemleri ve kişisel gelişim çalışmaları gibi kaynaklarla kişiye yardımcı olunabilir.

Bu Video gerçekten çok acı bir gerçeği gösteriyor: (Sadece renk açısından düşünmeyin lütfen. Dış görünüş farklılıkları, nereden ve nereli olunduğu, hangi millete ait olunduğu, hangi dine mensup olunduğu, .....)

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    Konuyla tamamen alakasız ama bu adamın düşüncelerine bayılıyorum ve daha fazla insanın bu adamı tanıyıp düşüncelerinden istifade etmesini diliyorum:

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
    An itibariyle:

CADJPY, EURUSD, XAUUSD paritelerinde pozitifte bekliyorum.
    GBPUSD paritesinde ise negatifte.

Dün baktığımda +292 PİP olduğunu gördüm, 300 olmasını bekledim kapamak için. Olmadı, ve şu anda 140 'larda

Bu tekrar eden döngü o kadar çok tekrar ediyor ki, ben içten içe bunun her zaman olacağını varsaymaya başlıyorum. Ve gelecekteki işlemlerde "Nasılsa hedef gitmeyecek, dönerek beni STOP edecek" mantığıyla işlemleri daha en başından azıcık karla kapatacağım (olmaya başladı bile).
    Peki bu duygu durumundan nasıl kurtulunur? Yine yapay zekaya sordum:

Öğrenilmiş çaresizlik, bir kişinin sürekli olarak kontrolü dışında olduğunu hissettiği bir durumda umutsuzluğa kapılması durumudur. Bu durum, genellikle uzun süren stres, tekrarlayan başarısızlık deneyimleri veya sürekli reddedilmeler sonucunda ortaya çıkar. Ancak, bu duygu durumundan kurtulmak mümkündür. İşte öğrenilmiş çaresizlikten kurtulmanıza yardımcı olabilecek bazı adımlar:

1. Farkındalık geliştirin: Öğrenilmiş çaresizlik hissini tanıyın ve farkındalık geliştirin. Bu, kendinizi ve düşüncelerinizi gözlemlemenize ve hangi durumlarda bu hissi yaşadığınızı belirlemenize yardımcı olacaktır.

2. Olumsuz düşünceleri sorgulayın: Kendinizi sürekli olarak olumsuz düşüncelere kaptırıyorsanız, bu düşünceleri sorgulayın ve gerçekçi olup olmadıklarını değerlendirin. Kendinizi daha olumlu ve yapıcı bir şekilde düşünmeye yönlendirin.

3. Küçük hedefler belirleyin: Büyük ve ulaşılmaz hedefler yerine küçük ve gerçekçi hedefler belirleyin. Bu hedeflere odaklanarak başarıları deneyimleyebilir ve motivasyonunuzu artırabilirsiniz.

4. Kendinizi destekleyin: Kendinize karşı daha destekleyici bir iç konuşma geliştirin. Olumsuz düşünceler yerine kendinizi cesaretlendirin, başarılarınızı takdir edin ve geçmişteki başarılarınızı hatırlayın.

5. Sosyal destek arayın: Aileniz, arkadaşlarınız veya destekleyici bir topluluk gibi sosyal destek kaynaklarından yardım isteyin. Kendinizi yalnız hissettiğinizde başkalarından destek almak, moralinizi yükseltebilir ve öğrenilmiş çaresizlik hissini azaltabilir.

6. Öz bakım yapın: Kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacak düzenli bir öz bakım rutini oluşturun. Egzersiz yapmak, sağlıklı beslenmek, yeterli uyku almak, hobilerle uğraşmak ve rahatlama tekniklerini kullanmak (örneğin, derin nefes alma, meditasyon, yoga) öz bakımınızı destekleyebilir.

7. Yardım alın: Eğer öğrenilmiş çaresizlik hissi sürekli devam ediyorsa, bir terapist veya danışmanla çalışmayı düşünebilirsiniz. Profesyonel yardım, bu durumun altında yatan nedenleri anlamanıza ve duygusal iyilik halinizi geliştirmenize yardımcı olabilir.

Unutmayın, öğrenilmiş çaresizlik duygusu zaman alabilir ve tek bir adımda tamamen geçmesi mümkün olmayabilir. Sabırlı olun ve adım adım ilerleyin. Kendinize olan inancınızı yeniden inşa etmek ve umudu geri kazanmak için küçük adımlar atmak önemlidir.

5. ''Dün baktığımda +292 PİP olduğunu gördüm, 300 olmasını bekledim kapamak için. Olmadı, ve şu anda 140 'larda

Bu tekrar eden döngü o kadar çok tekrar ediyor ki, ben içten içe bunun her zaman olacağını varsaymaya başlıyorum. Ve gelecekteki işlemlerde "Nasılsa hedef gitmeyecek, dönerek beni STOP edecek" mantığıyla işlemleri daha en başından azıcık karla kapatacağım (olmaya başladı bile).''

dün EURUSD de yaşadığım senaryo.1.0780 hedefi beklerken 1.0758 den geri dönmesi....'' "Nasılsa hedef gitmeyecek, dönerek beni STOP edecek" mantığıyla işlemleri daha en başından azıcık karla kapatacağım''.

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by rsmztrk Yazıyı Oku

dün EURUSD de yaşadığım senaryo.1.0780 hedefi beklerken 1.0758 den geri dönmesi....
    Demek ki herkese aynısı oluyor ve bize "Çaresiz Olduğumuza" inandiriyorlar.

ANE-LX1 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Konuyla tamamen alakasız ama bu adamın düşüncelerine bayılıyorum ve daha fazla insanın bu adamı tanıyıp düşüncelerinden istifade etmesini diliyorum:

Birşeyler yazdım ve sonra sildim..

Ne diyim.. Herkese hayatta başarılar

Duhul
    Oct 2019
    İkamet
    İzmir
    Gönderi
    1,331
     Alıntı Originally Posted by Dore Yazıyı Oku
    Birşeyler yazdım ve sonra sildim..

Ne diyim.. Herkese hayatta başarılar
    Kalıbımı basarım, sadece video başlığına göre yorum yapmışsınızdır.

Sayfa 196/246 İlkİlk ... 96146186194195196197198206 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •