Sayfa 198/1001 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon
Arama sonucu : 8001 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: Viop-XX

1.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    hisse ve vadeli reel anlamda (spottaki para risksiz kazançla değerlendirildiğinde) aynı kar/zarar rakamına sahip..

doğru.. ancak viop marjin hesabında işlem yapan birisi için nominal olarak kar/zararın boyutunu göstermek açısından yukarıdaki örneği vermiştim.. nominal olarak vadeli ve spot fiyatların birbirine yakınsaması yukarı yönde (vadeli için) azalan eğimde, aşağı yönde ise (vadeli için) artan eğimde gerçekleşiyor..
    vade sonundan önce pay vadelide temettü olunca kontrattaki lot adedin artıyor ama gene aynı mantık işliyor ... gerçi vadeli kontratta tam temettü karşılığı kadar lot eşleşmiyordu az biraz zararına oluyordu...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    T.C. - duhul EYLÜL 2005
    Gönderi
    14,255
    cuma günü APS bu vadede rekor kırdı. zaten tüm zamanların rekoruna da az kalmış(522.000)

kasa dolu.bu doluluk sert bir harekete gebe.YÖN KONUSUNDA SADECE APS FİKİR VERMİYOR.

Ama benim kişisel kanaatim 15-20 iş günü içinde buradan 15-20.000 puan uzaklaşmamız lazım.yönü herif bilir.

sahsen yılda 3-4 kere olan hareketten birisi olacak diye beklentim var. BAKALIM NE OLA.

3.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    savaş ayın a takımı ..... yahu o hastanenin şimdi hatırlayamıyorum bir bölümü idi... orası hep öyleydi... tamam eskiden kuyruklar vardı problemler vardı ama , ekstrem bir yere gitmiş.. tekrar söylüyorum o zaman problemler vardı fakat yani cımbızla çekmiş almış bir örnek ... hani yangına gidersin de kameralarla , minibüsün içinde yüzünü boyarsın sonra sanki yangın sırasında sen de içerdeymişsin gibi insanlarla röportaj yaparsın ama binadan çıkan herkesin yüzü dudakları kapkara iken sen eksik makyaj yaptığın için kendi kendini madara edersin yaa.... kimdir acaba bu dediğim ?
    Arkadaşım ben bu ülkede bugün yaşamıyorum. 50 yıldır yaşıyorum. Biz hastaneye gitmek için 40 km gitmemiz gerekirdi. Muayene olmadan geri dönerdik. Hastaneye gitmek problemdi. Bir de üniversiteye gidemezdi başörtülüler. Neymiş Laiklik elden gidecekmiş. Şimdi bahsi bile geçmiyor. Demek ki herşey oyunmuş? Geçmişte gerici zihniyetin oyunu adında halk olan ama halk adına hiçbir şey yapmayan gerici zihniyet. Şimdi düşünüyorlar mı biz bu halka ne ettik diye. İşte bu video halka yapılan zulmü özetliyor.

Artık sana cevap vermeyeceğim. Gerek görmüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=Qbbp8ac8ROQ

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Eskişehir / Duhul 2007
    Gönderi
    5,176
     Alıntı Originally Posted by D R A G O N Yazıyı Oku
    Sn. Bear_Bull,

Vurguladığınız noktada çok haklısınız. Ancak viopun sunduğu 1/12 kaldıraç faiz maliyetini fazlasıyla karşılamaz mı? Yani benim elimde 50 bin TL var diyelim. Bankaya koysam yılda getireceği risksiz getiri 4 bin TL. Bunun yerine viopta uzun vade pay senedi alım poz. açsam kaldıraç etkisiyle çok daha büyük poz. açma imkanım olacağı için getiri daha yüksek olmaz mı? Tabii orta vadede piyasanın yönünü doğru kestirebilmek şart.

kaldıracı düşürüp spotta alacağınız kadar pay-hisse alırsanız tüm teminat nemalanacağı için teorik olarak dediğiniz gibi,
    ama kaldıracı biraz değiştirdinizmi getiri ve götürü oranları anında değişir.

ne kadar risk o kadar kazanç/kayıp
    Bear_Bull
    @BearBull26

5. Şu aldığınız haberlerin kaynağınızda yazarsanız. Ben başka biryerde göremedim bu haberleri

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    vade sonundan önce pay vadelide temettü olunca kontrattaki lot adedin artıyor ama gene aynı mantık işliyor ... gerçi vadeli kontratta tam temettü karşılığı kadar lot eşleşmiyordu az biraz zararına oluyordu...
    vadelide temettü yok.. daha doğrusu spot hisse temettü veriyorsa o vadede vadeli fiyatı temettü kadar iskontolu işlem görüyor (teorik fiyata göre, normal şartlarda)..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

7. Borsa İstanbul başkanı da Aleyna tilki olabilir

Merkez bankasına da coşkun sabah gelebilir

Geçen ağlıyordu çok zenginim fakirler beni anlamaz

Bankada 400 bin param var

20 tane gayrimenkul var kira alamıyorum diye

Merkez bankası başkanı olabilir bence
    Thoros, beni altıncı kez hayata döndürdü. Yaşamaktan yoruldum.

Milli Savunma Bakanlığı : Pençe-Kartal Operasyonu başladı. Uçaklarımız teröristlerin inlerini başlarına yıkıyor. / Son dakika

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

Sayfa 198/1001 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •