Borsa İstanbul Genel Müdürü Hakan Atilla, istifa edeceği yönündeki iddialarla ilgili açıklama yaptı. Atilla, "İzne ayrıldım. İddialara cevap vermek anlamlı değil, o yönde bir karar alırsam Borsa resmi bilgilendirme yapar elbette" cevabını verdi.
Ben bilmem reis bilir tadında bir açıklama olmuş sanki.
Fırtınanın kaynağı yurtdışı olduğu için sıkı tutunma stratejisi devrede, en basiti petrolün aşağıdaki aa haberine göre 20 dolarlık değişim 12 milyar dolar etkiliyorsa yıl başındaki 50 dolardan başlayan yükseliş bu fiyat seviyesinde giderse yaklaşık 12 milyar dolar olumsuz etki yapacak.
İşleri gerçekten zor. Beklenti fed’in piyasaya toparlaması ve bizim işimize bakmamız. Ancak herkes şunu iyi biliyor 2008-2013 arası bol para ve darlık dönemi bizi sağlam vurdu. 2020’yi başlangıç dönemi kabul edersek önümüzde piyasadan para çekilmeden önce 4 sene kaldı.
Küresel piyasalarda yaşanan "petrol şoku"nun ardından, ham petrolün varil fiyatının yıllık ortalama 35-45 dolar seviyesinde olması beklenirken, fiyatlardaki 20 dolarlık düşüşün Türkiye'nin enerji ithalatını yaklaşık 12 milyar dolar, enflasyonu ise 0,5-1 puan aşağı çekebileceği öngörülüyor.
https://www.aa.com.tr/tr/dunya/petro...eyecek/1761843
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
O egeli ben değilim
1986 senesinde ALSANCAK ALTINKAPI dönercisinde, 1 porsiyon iskender döner = 1 dolar idi...
Şimdi 1 porsiyon iskender kaç para ? Yani mcDonald endeksi..gibi..düşünmek de mümkün..
( tabi gıda fiyatlarının bu kadar artması mıdır, sadece Alsancak' taki dükkanların alayının gıda üzerine esnaf olması ? )
Bu guvensizlik tam biraz azaliyor gibi oluyor, adam oyle birini , hulleyle AYM'ye atiyor ki, millet sok'a giriyor.
Simdi embesiller olsaydi, o atamayla ekonominin ne alakasi var derdi.
Is'te yanildiklari nokta bu.
Bi adam ya namusludur, ya namussuz.
Adamin biraz namuslusu olmaz.
Soyuyorsa beni soyuyor, sana ne, soylemi hic olmaz.
Yer İmleri