Sayfa 197/1000 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon
Arama sonucu : 7999 madde; 1,569 - 1,576 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz XI

1. Albayrak'tan sonra Atilla da görevden alınır yorumları yapılmıştı, bakın tuttu. Bir anlama gelmeye de bilir, bir bakış açısı değişikliği anlamına da gelebilir. Bence ise, biz dünden hazırız return move yapmaya, vaziyet malum, bekliyoruz netekim, bilmediğimiz bir süreç/zaman cycle var, muhtemelen de İran ve Irak-Suriye'de yaşanacak gelişmelerle ilgilidir, bir noktada YPG eşit değildir PKK denmesi istenecek, belki de PKK nın kellesi hediye edilecek, bu dayatmaya/kabule katalizör olması için, bekleyip göreceğiz.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Et but derken, zam mı gelmiş gene
    Benim bulunduğum yerde et pazarı olsa bile, hacim küçük olduğundan bilgim pek olmuyor.

Böyük şeherlerde hem talep çoktur, hem de fiyat daha bellidir ondan şeyetmistim, malûm gasaba deliganlısıyız.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

3. Valla dolara endeksli, enflasyon işlemez, 100 dolar bir de 200 dolarlıklar var (dı/dır), malum baş, diş, kuş üçlemesi, kolestrol yapıyor ilgi alanı dışına çıktı, eskiden Kıbrıs'ta güzel etler vardı, ithal antrikot, özel 36-72 saat bekletiyorlar havalı dolapta, enfes oluyor. (du)

4.  Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Ağustos dolar krizi itibariyle 7,2 ortalamasi olan bireyseller. 9 dan aşağı satarrmı. Faiz sebebiyle çözülme olmazsa ağa ile kahya nin yediği poka benzer.
    Uzlaşma gerekir. Uzlaşmayı da ben şöyle anlıyorum; dolar 3.5 iken 100 TL olan ayakkabı bugün 300 TL. Dolar gerçek enflasyona karşı ne kar getirmiş,ne kendini korumuş.Oysa aynı dönemler 120-140 TL olan gram altın 550 yi görünce,yatırımcı hem korunmuş hem de kar ettiğini düşünerek bozabilir. Tabi bu çıkışın aynı zamanda kontrollü çıkış olması beklenir,yani kontrolünü kaybedip yükselen dolarla, hükümet eliyle devalüe edilmiş,dolar yerine yatırımcıya kazanç vaadeden, faiz seçeneği sunan kontrollü çıkış arasında fark var.
    Tabi bunun yapılması demek,ekonominin kötü olduğunu itiraf etmek anlamına gelir,aynı zamanda yüksek faizin olumsuzluklarıyla uğraşma anlamına gelir.Eninde sonunda 40 katır veya 40 satır seçimi yapılmak zorunda.Elinde dolar olan da bu seçimin yapılmasını bekliyordur, diye tahmin ediyorum.

Alıntı Originally Posted by Achiles Yazıyı Oku
    Sn JAS,

Kısa süren twitter hayatımda keşfettiğim elliotisyenlerden birisi, bizim kafadan, takipçi sayısının az olmasından da anlayabilirsiniz kalite olduğunu maalesef bu işler böyle.

Şuradan bakabilirsiniz DJI' ya..pek güncel sayım yapmıyor, ana projeksiyonlar sadece..biraz da Tuncer Şengöz ekolü, takıntılı almaşıklık v.s. konularında, ortodoks sayanlardan yani..

Ama iyi bu konuda gördüğüm kadarıyla, ben anlarım bakınca [emoji14]

https://twitter.com/bayramerd1/statu...28330932883456
    Çok teşekkürler Sn Achiles

Lenovo P1a42 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Dolar gerçek enflasyona karşı
    kamu abanmayı bırakırsa kafadan düşer..
    ithalat vergileri duruyor, ekler torbalar duruyor
    kendi kalemlerinin bonus artışları duruyor.
    abuk subuk vergiler duruyor..
    enflasyon var, içinde kamunun hantallığı daha da çok var.

eskiden devlete çalışıyoruz derdik
    artık şatafata ve mütheahhit cuntasına çalışıyoruz.
    harbi, ben ne diye vergi veriyorum ?

7. Ters dolarizasyon başlatıp ihaleyle rezerv toplayacaktık ne oldu o iş?

8. ne olacak.. patates oldu..
    18inde dayasın/çeksin 20% ye ezsinler ahaliyi faizle.. olur.
    öylede püre böyle püre.

Sayfa 197/1000 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •