Sayfa 198/1002 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: Viop XXXVIII

ne kafalar var yaw.

nass nass diye diye delirdiler

mevduat sahibinin kur yüzünden edeceği zararı niye vatandaş ödesin?

sonsuz faiz artırımı gibi bir şey bu.

neyse keyfinizi bozmayım.

siz devam edin.

nass nasss.
    audentes Fortuna iuvat

2.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* Kurdaki dalgalanmayı durdurarak, nispi bir istikrarı sağlamak için serbest piyasa ekonomi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye alıyoruz. Şimdi sizlere bu çerçevede önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirleri başlıklarıyla ifade etmek istiyorum.

* Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. İnsanlarımızın bankadaki TL varlığının mevduat kazancı, kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak.

* Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

yukarıda kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa diyor bir aylık mı bu 6 aylık mı 1 yıllık mı bu getiriyi nasıl hesaplayacaklar da yansıtacaklar mb. durur ay sonuna doğru satışa geçer müdahele eder doları hesaplanmaya son gün doları düşürür hop dolar düştü faiz getirin yok derler mi hesap işi çok karışık yav çıkamadım bu işin içinden. bankalar yine milleti tufaya getirir bir şekilde..
    Vatandaşlarımız her gün bu mevduat hesabını açacakları için vade sonu her gün olabilir. Tabi bazı aylar daha fazla bazı aylar daha az. Bu durumda merkez bankasının günlük müdahaleleri pek anlamlı olmayacaktır.

Her zaman dediğim gibi sistemin ayrıntıları önemli. Bakalım ne söyleyecekler.

3. : Denizbank GM Ateş: (Dövize endeksli TL mevduatı) Sıcak para spekülatör yok sistemde- HaberTürk TV

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, Habertürk'te gündemdeki konularla ilgili soruları
    yanıtlıyor. Ateş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün açıkladığı dövize endeksli
    TL mevduatta vadelerin 3,6 ve 12 ay olacağını söyledi. Bu Türkiye'ye özgü bir ürün
    olduğunu aktaran Ateş ''Düşüncem 3-6-12 aylar gibi vadelerde vatandaş parasını
    belli bir faizden, ister kamu ister özel hangi bankaya yatırırsa yatırsın vade
    sonunda arada bir fark olursa, ana para artı faizin üzerinde bir kur artışı
    olursa bu Hazine tarafından karşılanıyor. Böyle yapılacağı bize teyit edildi.''
    dedi. Ateş kendilerine bir miktar sınırlaması iletilmediğini aktardı.

HaberTürk TV'nin aberi linktedir.
    https://www.haberturk.com/denizbank-...290221-ekonomi
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

4.  Alıntı Originally Posted by cevdet _060 Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

* Kurdaki dalgalanmayı durdurarak, nispi bir istikrarı sağlamak için serbest piyasa ekonomi kuralları çerçevesinde yeni araçları devreye alıyoruz. Şimdi sizlere bu çerçevede önümüzdeki günlerde hayata geçireceğimiz yeni tedbirleri başlıklarıyla ifade etmek istiyorum.

* Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. İnsanlarımızın bankadaki TL varlığının mevduat kazancı, kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak.

* Bundan sonra hiçbir vatandaşımızın kur daha yüksek olacak diye mevduatını TL’den dövize geçirmesine ihtiyaç kalmayacak.

yukarıda kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa diyor bir aylık mı bu 6 aylık mı 1 yıllık mı bu getiriyi nasıl hesaplayacaklar da yansıtacaklar mb. durur ay sonuna doğru satışa geçer müdahele eder doları hesaplanmaya son gün doları düşürür hop dolar düştü faiz getirin yok derler mi hesap işi çok karışık yav çıkamadım bu işin içinden. bankalar yine milleti tufaya getirir bir şekilde..
    Genelde ortalama baz alınır. Benim tahminim ortalamadır. Neyse buradaki amaç içerideki dolarizasyonu kırmak. Ülkenin %70 i dövizde. İçeri de döviz sıkıntısı yok, ihracat zaten artışta. Buradaki yegane gaye, döviz tutmasın.
    Çünkü yabancı yatırım 100bin dolar mevduata koysa. 10 lira olan dolar 5 liraya düşse, adam komple %100 zararda.
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

5. Doların bir yatırım aracı olması önlenmeye çalışılıyor öğrenci olan oğluma gönderdigim harcliktan 50 dolar alıp iki günde 50 lira kâr etmis şimdi bu mantigi bitirmek amaç insanları bu psikoloji den çıkartmak lazım . 1 dolar olsun alan insan var 🤣

6. Oyle bir sey yok
    Kur Mevduat faizinden fazla artarsa o zaman kur farkini alicaksin
    kur artisi mevduat faizinden az ise o zaman %15 olan faizini alip cekileceksin

Hepsini bir kenara birak gercek enflasyonun %70 80 oldugu bir ulkede kim parasini %15 faiz ile bankaya yatirir
    Bu olay anlik pozitif etki versede ilerleyen gunlerde negatif etkileri daha iyi anlasilir
    1970 lerden bahsediyorsunda ozamanki sartlarin ile suanki sartlarin ayni degil suanki sartlarin daha kotu

dun aksam bir link gondermistim 70lerde yapilan ile ilgili okuyabilirsin

Alıntı Originally Posted by Hermesj Yazıyı Oku
    Benim konuşmadan anladığım faiz + mevduattayken oluşan kur farkı. Faizi zaten alacaksın, üstüne bir de kur artışı olur ise aradaki farkı alacaksın.
    Detaylar gelsin öğreniriz.
    08/04/2025 itibari ile artik hisse.net e girmiyor ve okumuyorum

7. kimse dolar meraklısı değil. parayı korumak için alıyorlardı. bunun önüne geçildi. alternatif sunuldu. çok da güzel oldu. ayrıca aşırı değerlenen bir kurdan bahsediyoruz. döviz alan yine alsın ama arz mı talep mi galip gelecek göreceğiz. ama artık döviz alımı riskli hale geldi.

8. 14-18 bandında bir dolar pahalıdır. bu hamle 6-8 arasında olsa hadi bir miktar karar etkisiz denebilir. 18tl. olay bu rakama bitiyor.

Sayfa 198/1002 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •