Resmi açıklama olmasa da, geleneksel olarak açıklandığı zamana bakarsak, bu cuma akşamı bilanço gelecek, kurumsallık adına bir bu konuda iyi bir örnek durumundalar
Beklentilerimi twitter da paylaştım, ciro beklentim 1,1 milyar, önemli olan da bu kalaem...net kar konusunda kkm etkisi, yeni borçlanmanın getirdiği ilave maliyet vs çok farklı sonuçlar ortaya çıkabilir..fikirlerine önem verdiğim bir iki arkadaş 250-350 arası bir net kar bekliyor, benim beklentim biraz aha iyi.
ama dediğim gibi esas odaklanılması gereken ciro büyümesi(ki yıldan yıla çeyreklik %100 e yakın büyüme bekliyorum), net kar kur ve kkm etkisi ile sürpriz olabilir..hem netkarın bize çok faydası yok, temettüyü alan patronlar baksın o tarafa.
tabi ciro gibi, brütkar marjı da önemli...%40 a yakın brüt kar marjı ve %30 net faaliyet karlılığı tutturulabilirse gayet iyi olur bu çeyrek için. dolayısıyla 350 milyon civarı net faaliyet karı gayet tatminkar olur(net faaliyet karı= döviz gelirleri ve finansman hariç durum).
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri