Sayfa 198/707 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon
Arama sonucu : 5656 madde; 1,577 - 1,584 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Şahsım adına çıkardığım sonuç bir şirket ne kadar iyi ve mükemmel olursa olsun patronun güvenilirliği şirket durumundan çok daha önemli bu hissenin yönetimine ve inandırıcılığına zerrece inancım kalmadı benim ve kaybedilen 3,5 yıl olarak hafızamda yer alacak bilanço sonrası bakacağım duruma kimbilir yıl sonu bilançosunu belkide görmem,saygılar sevgiler burada görüş ve düşüncelerini bizlere sunan hakkı ödenmez dostlar var onlara teşekkür eder mutlu bir yaşam dileğimi kendilerine arz ederim kalın salıcakla

2. Aynen galiba yine kalem oyunlarıyla bilanço *** edilecek hep yaptıkları gibi,hakkımızda hayırlısı olsun,kimi kime şikayet edeceksin ki?Kimin eli kimin cebinde belli değil artık benim güzel ülkemde.

3. maile cevap vermişler her zamanki yuvarlak cevapları vermişler okurken sıkılmazsanız cevap aşağıdadır.

26.10.2022 tarihli elektronik posta mesajı ile yöneltilen sorularınıza ilişkin olarak; öncelikle Şirketimize gösterdiğiniz ilgi için teşekkür ederiz. Şirket olarak önceliğimizin, mevzuatın izin verdiği sınırlar içerisinde, yatırımcılarımızın sorunlarını çözmek konusunda hassasiyetimizi bir kez daha vurgulamak isteriz.
    Şirketimiz, payları borsada işlem gören ve dolayısıyla Sermaye Piyasası Kanunu kapsamında ve Sermaye Piyasası Kurulu denetimi altında, kurumsal yönetim ilkeleri çerçevesinde hareket eden kurumsal kimliğe sahip bir anonim şirket olup, Sermaye Piyasası Kanunu, Sermaye Piyasası Kurulu ilgili Tebliğleri, Türk Ticaret Kanunu Hükümleri ve Kurumsal Yönetim İlkeleri, Şirket Esas Sözleşme Hükümleri uyarınca finansal raporlarımız süresinde açıklanmaktadır.

Öte yandan, sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde, bir olayın, durumun ya da gelişmenin kamuya açıklama yapma yükümlülüğü açısından değerlendirilmesinde; pay fiyatını, değerini, yatırımcının yatırım kararını etkileme durumu ve bu etki değerlendirilirken de, yatırımcıların bilgiyi doğru değerlendirebilmesini sağlayacak detayda belirgin olması aranmaktadır. Bu nedenle, yatırımcıları yanıltıcı olmaması açısından, sermaye piyasası mevzuatında öngörülen önemlilik eşikleri dahilinde, “pay fiyatımızı, değerini ve yatırımcılarımızın yatırım kararlarını etkileyeceği değerlendirilen†nezdimizde oluşan her bilgi, mevzuata uygun olarak tüm piyasa katılımcılarının eşzamanlı olarak eşit seviyede bilgi sahibi olmalarını sağlayacak şekilde tam ve zamanında kamuyla paylaşılmaktadır.

Borsada işlem gören sermaye piyasası araçlarının fiyatı ise, arz ve talebe göre oluşmakta, yatırımcılar kamuya açıklanan bilgilere gerek ülkemiz piyasalarındaki gerek global piyasalardaki hareketlere göre karar vermekte ve yapılan işlemler fiyata yansımaktadır. Dolayısıyla şirketimizin veya herhangi bir üçüncü kişinin, kamuya açıklanan hususlar dışında, borsada fiyat oluşumuna müdahalesi mümkün değildir.

Öte yandan, sermaye piyasası mevzuatı uyarınca, idari sorumluluğu bulunan kişiler ve bunlarla yakından ilişkili kişiler ile Şirket’in gerçek ya da tüzel kişi ana ortağı tarafından sermayeyi temsil eden paylar ve bu paylara dayalı diğer sermaye piyasası araçlarına ilişkin olarak gerçekleştirilen tüm işlemler, işlemi yapanlar tarafından kamuya açıklanmak zorunda olup, borsada yapılan işlemler MKK, SPK ve BİST’in de gözetim ve denetimi altında olduğundan Şirketimiz yönetici ve çalışanlarına yönelik iddialarınız üzüntü ile karşılanmıştır.

Doğaldır ki; yönetim olarak birinci önceliğimiz şirketin mali yapısının ve faaliyetlerinin sağlıklı biçimde sürdürülmesini, Şirketin operasyonel ve mali performansını güçlü tutarak şirketin gerçek değerinin yükselmesini sağlamaktır.
    Yapılmakta olan yatırımlar ve yeni ürünler hakkındaki sorularınıza ilişkin olarak ise; sermaye piyasası mevzuatı çerçevesinde Şirketimiz kurumsal internet adresinde yayınlanan Bilgilendirme Politikamız kapsamında, geleceğe yönelik içsel bilgi niteliğindeki plan ve tahminleri içeren veya yatırımcılara ihraççının gelecekteki faaliyetleri ile finansal durumu ve performansı hakkında fikir veren değerlendirmeler sermaye piyasası mevzuatında belirtilen esaslar çerçevesinde ancak Yönetim Kurulu kararı ile kamuya açıklanabilir. Bu bağlamda, nezdimizde oluşan her bilgi mevzuata uygun olarak tüm piyasa katılımcılarının eşzamanlı olarak eşit seviyede bilgi sahibi olmalarını sağlayacak şekilde tam ve zamanında kamuyla paylaşılmaktadır.

Şirketimiz ilişkili taraf işlemleri ise, sermaye piyasası mevzuatı hükümleri çerçevesinde, SPK lisanslı değerleme kuruluşlarının değerleme raporları dahilinde piyasa koşullarına, iç ve dış emsallere uygun olarak gerçekleştirilmekte, finansal raporlarımızda açıklanmakta ve her yıl olağan genel kurulda pay sahiplerine kapsamlı bilgi verilmektedir.

Bu çerçevede; güncel bilgilere erişmek için Şirketimiz tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yapılan özel durum açıklamalarının takibini bilgi ve takdirlerine ve Şirketimiz paylarına olan yatırımınız ve yönetimimize olan güveninizin devam edeceğine olan inancımız ile saygılarımızı sunarız.

Özel Durumlar Tebliği'nin 24.3. maddesine göre, "Açıklamalar yanlış, yanıltıcı, temelsiz, abartılı veya eksik olamaz ve ihraççının mevcut koşullarına ilişkin olarak yatırımcıların yanlış fikir edinmelerine neden olmayacak şekilde yapılır. Bu kapsamda ihraççılar, özel durum açıklamalarını, faaliyetlerinin pazarlanması ve reklam amacıyla kullanamazlar." Dolayısıyla, pazarlamaya yönelik faaliyetlerimizin medya iletişimini yapmamız mümkünden, KAP açıklaması konusu yapmamız mümkün değildir.

4. Bu metinde belirtildiği gibi, çok ta iyi niyetli olduklarını sanmıyorum. Son bir kaç yılda özkaynaklardan şirket finans borç ve giderlerini ortadan kaldırabilirlerdi. Son bir kaç yıl şirketin özkaynakları en doğru kullanılarak kredilere veya başkalarına tahvil ihraclarına şirket faiz ödemek zorunda da kalmayabilirdi. Tabi bu faizler kime gidiyor sorusuda ayrı durum..
    sanki sadece yönetşme önrmli oranda kar payı veme yatırımcılara sadece ucundan koklatma şekilde bir yapı oluşturularak şirketin fşnansal yapısına ayar veriliyor, hisse fşyatını en aşağıda tutmak ve en düşük fşyattan almak için..

5.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Ne saçma sapan bir karşılaştırma, hangi beynin ürünü acaba: şirket hacmimleri özsernaye ciro karlılık oranları birbirinden çok farklı olan şirketleri değerleri özdeşmiş gibi kıyaslama, Ve önemli oranda değişen şirket özvarlıklarını kıstas almadan farklı evrelerdeki hisse fşyatlarını karşılaştırarak hissenin pahlılığı ucuzluğu üzerineen yorum yapmak..

Bir hisee pahlımı ucuz mu şurdan bakılır, şirketin öz varlıkları ve karlılığına göre ölçülen ‘gercek değeri’ şirketin borsada oluşmuş ‘piyasa değeri’ yle karşılaştırılır. Devanın pşyasa değeri 9 milyar lira; Ucuz mu pahalı mı..
    Bazı finans pşyasa bilginleri, bu hiseenim çok pahalı olduğunu yazmış. Çok pahalı ise, gidip bu şirketin bu piyasa değeriyle patrondan satın almayı teklif edin, bakalım patron satar mı!! Veya bu fiyatlardan şirketin satışı ilan edilsin, hemen sektördekiler almak için sıraya girmez mi?

6.  Alıntı Originally Posted by 1prometheus Yazıyı Oku
    Bu metinde belirtildiği gibi, çok ta iyi niyetli olduklarını sanmıyorum. Son bir kaç yılda özkaynaklardan şirket finans borç ve giderlerini ortadan kaldırabilirlerdi. Son bir kaç yıl şirketin özkaynakları en doğru kullanılarak kredilere veya başkalarına tahvil ihraclarına şirket faiz ödemek zorunda da kalmayabilirdi. Tabi bu faizler kime gidiyor sorusuda ayrı durum..
    sanki sadece yönetşme önrmli oranda kar payı veme yatırımcılara sadece ucundan koklatma şekilde bir yapı oluşturularak şirketin fşnansal yapısına ayar veriliyor, hisse fşyatını en aşağıda tutmak ve en düşük fşyattan almak için..
    şirketin en iyi yönetilen tarafı finans bölümü geçtiğimiz 2 yıl şirket yatırım ve işletme sermayesini yabancı kaynak TL kredi ile finanse edip elindeki nakiti dövizde tutarak iki yılda kabaca toplamda % 40 faiz ödeyip 2 yılda elindeki nakiti döviz artışı ile 3 katına çıkardı dediğim gibi şirketin en başarılı yönetilen tarafı bu taraf 4 yıl önce finansal borçları karının 5 katı idi şimdi tüm finansal borçları bir yıllık karına tekabül ediyor ve elindeki nakit ile tüm borçlarını ödeyebiliyor dediğim gibi finansalları çok iyi yönetildi sıkıntı buralarda değil sıkıntı şirketin kötü yönetiliyor olmasıda değil son 5 yıllık kar artışlarına ve kar majlarındaki artışa bakarsınız görürsünüz sıkıntı şirketin gelecek ile ilgili hiç bir öngörü paylaşmıyor olması

7. Anlaşılan bu eşsek bu bataktan çıkamıyacak bizi yine bir hüsran bekliyor her bilanço öncesi yaptiklarını yine yapıyorlar bilanço yine olumsuz vaka gibi,3 çeyrek tahmini olan varmı sevgili ortaklar,ytd

8. Resmi açıklama olmasa da, geleneksel olarak açıklandığı zamana bakarsak, bu cuma akşamı bilanço gelecek, kurumsallık adına bir bu konuda iyi bir örnek durumundalar

Beklentilerimi twitter da paylaştım, ciro beklentim 1,1 milyar, önemli olan da bu kalaem...net kar konusunda kkm etkisi, yeni borçlanmanın getirdiği ilave maliyet vs çok farklı sonuçlar ortaya çıkabilir..fikirlerine önem verdiğim bir iki arkadaş 250-350 arası bir net kar bekliyor, benim beklentim biraz aha iyi.

ama dediğim gibi esas odaklanılması gereken ciro büyümesi(ki yıldan yıla çeyreklik %100 e yakın büyüme bekliyorum), net kar kur ve kkm etkisi ile sürpriz olabilir..hem netkarın bize çok faydası yok, temettüyü alan patronlar baksın o tarafa.

tabi ciro gibi, brütkar marjı da önemli...%40 a yakın brüt kar marjı ve %30 net faaliyet karlılığı tutturulabilirse gayet iyi olur bu çeyrek için. dolayısıyla 350 milyon civarı net faaliyet karı gayet tatminkar olur(net faaliyet karı= döviz gelirleri ve finansman hariç durum).
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 198/707 İlkİlk ... 98148188196197198199200208248298698 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •