Çok eski yazılarımda bu seneki Paynet cirosunu 350-400 milyon , net karını ise 35-40 milyon beklediğimi yazmıştım ben de.
Paynet zaten hem enflasyon gereği hem de hızlı büyümesi gereği senede %70-80 ortalama ile büyüyen bir şirket.
Eğer satılırsa , yeni alan yada ortak olan şirketin kim olduğuna bağlı olarak büyümeler bir anda senelik bazda %150'lere çıkabilir.
Böyle bir durumda İyzicoyu bile 3-4 sene içinde yakalayıp geçebilir bile.
Bu yüzden Paynetin tamamının değil de bir kısmının satılması bizim için daha iyi olacak gibi görünüyor. Yani azınlık hissesi de olsa %30-40 civarında hissenin biz de kalması şirkete çok büyük değer katar.
Paynetin ilk satış haberinin üstünden 5 aydan fazla süre geçti. Artık bu işin yakın zamanda bitmesi gerekir diye düşünüyorum ama İyzicoda alıcı belli olmasına rağmen süreç 12 ay sürmüş. Sonrasında ise 6 ay kapanış için geçmiş ama bu süre satış sürecine dahil edilmez. Satış için anlaşmaları 12 ay sürmüş alıcı belli olmasına dair.
Bizdeki süreç ne kadar sürecek bilemeyiz ama sanki o kadar sürmez gibi geliyor bana. Ağustos içinde açıklanır sanırım.
Bu arada bilanço beklentisi biraz arka planda kaldı ama çeyrek bazında 30-35 milyon arası bir net kar hisse fiyatını en az 15 lira seviyesine çekecektir. Bilançoyu da es geçmeyelim bu ara.
Yer İmleri