Sn tunahan süper bir yorum teşekkürler
Sn tunahan süper bir yorum teşekkürler
Dün yazdık bugün ne oldu.. 😊
Kervt "5" dönem zarar açıklıyor şimdi "46" mlyn tl. Bu sirket'e niye kimse dur demiyor, ihtar vermiyor, spk niye uyaramiyor. M.Ü şirketi diye mi ?
Şimdi de cıkmıs stratejik işbirliği, gel şimdi DARDANEL'in kapısına stratejik işbirliği yap. 😁 İşte zamanında bizim ülkemizin şirketi yerli sermaye deyip ortaklığa evet deseydi M.Ülker ( takır takır yabancı şirketleri aldı bu adam) şu an Dardanel sadece 100 mlyn $ ihracaat yapıyor olurdu.. (ADALET-İ TAKTİR) bu olsa gerek..
hocam zaten şirkette bi sıkıntı yok sahibinde sıkıntı var başka bir şirket olsa bu kagıt 5 in üstü rakamlarda olurdu.piyasaya vatandaş güven vermiyo. 10 yıldır takip ettigim bir firma hep dalavere.arsa dedi 4 yıldır boş inşallah bu bilançoda degerleme yaparlarda millet rahatlar. yoksa biraz daha süründürür.
şuraya bak piyasa degeri 140 milyonluk firma hacim230 tl
1.633 tl. 😊 Iyi de mal gelse işlem olacak gelmiyor ki.
Bakın yine aynı, kapanış seansinda işlem oldu.. Bazı arkadaşlar işlem yok diye kızıyorlar ama, bu fiyatlarda işlem olmaması daha iyi arkadaslar. ( 10 yıllık grafik de bugün ki kapanis zirve... Ve zirvede hacim varsa kork, yoksa korkma ) Uzun grafik bakarsanız bu fiyatların karar noktası olduğunu görürsünüz.. 😊
Sağlıcakla..
Dün akşam kerevitaş bir açıklama yaptı değer yaratmak için strateji geliştirmek için gıda sektöründen şirket alımı yada ortaklık gibi alternatifleri düşünüyorlarmış ve yönetime yetki verdiler. Bu durumun dardanele teklif anlamında olasılığı olabilirmi acaba ? Olmasa bile olası bir durumda değer etkiside ortaya çıkabilir. Sn tunahan görüşünüz varmı?
Sn Hitit, yukarda ve daha onceki yazılarım da yazdım, N.Ö 'ni bu adamlar çok terletti. ( burayı bu şekilde ironi yaparak söylüyorum, siz ne demek istediğimi anlayınız). Pazarın %30'luk kısmı kerevitas da kalan kısım Dardanel de.. 😊
ŞİMDİ..!
Kerevitas stratejik ortaklığı kiminle hangi ürünler üzerinden yapacak. Konserve desek iki büyük oyuncu var. (Tat ve tukas).. Tat'ı zannetmiyorum, koç grubu nun bunlarla ortaklık yapacağını. Tukaş desek, oyak grubu onlarda yanaşmazlar gibi. Bir de bunlarda dondurulmuş gıda, balık yok, sadece konserve.
Geriye bir tek Dardanel kalıyor oda konserve balık yani ortak noktaları.
Şöyle bakabilir miyiz ?
Şimdi sizin paranız var ve benimle aynı işi yapıyorsunuz. Pazarı %30/70 bölüşüyoruz. Benimle ortak iş yapmayı düşünmez misiniz ?
Benim görüşüm, aslında çok iyi olur nedeni ise, yıldız grubu'nun dışarda ki bağlantıları çok güçlü özellikle ihracaat gam'ı anlamında büyük katkısı olur.
Niyazi by artık ortaklığı düşünmüyoruz dedi fakat bu bir strateji de olabilir bunlar iş adamı bizim gibi seninle küstüm bir daha oynamam demezler.
Değer yaratacağı kesinlikle doğru bir tespit..
Sonuç olarak neden leri, niçin leri bu şekilde.
Somut görüşüm ise, Yıldız grubu kerevitas'ı aldı ama başarısız oldular. Dardanel de yeni toparlandı. Versinler el ele içerde %100 pazar payı, dışarda 100 mlyn $ ihracat yürüyüp gitsinler. 😊
Ama Niyazi by'de bu kez onları öttürür 500 den kapıyı açar. 😊
Yazılarım kendi görüşlerim olup, kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.
Sağlıcakla.
Yer İmleri