Sayfa 20/853 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon
Arama sonucu : 6821 madde; 153 - 160 arası.

Konu: Bana kalırsa.

1.  Alıntı Originally Posted by alicemal Yazıyı Oku
    İşimi yapamaz oldum ya.!!!

Keşke senet işine bulaşmasaydım dicem nerdeyse.
    Belliki bu ayıda zarar kapatacağız. Toplamda bu yılki pozitif durumum sıfırlandı.

damadın yerinde olsam, USD alıp satıp kâr edenin kârına el koyardım, devletin zor durumundan dolayı. Borç ödeyene karışmazdım ama yatırım için alan finans kurumlarının ve şirketlerin kârına el koyardım.
    Her neyse böyle bişey olmayacak, açığa satışları bile kapamıyorlar.
    Yabancı borsaların ilk yaptığı iş, açığa alım satımı kapatarak, krizin derinleşmesini önlemek.

Her neyse...
    bence bu yorum size yakismamis.

Nicin el koyulacak benim parama yatirim yapmak yasakmi ?

Arttiraydin faizi yuzde 50 yr bende dolar almayaydim.

Veya fisa bu kadar bagimli olmayaydin su an dolarda bu denle hareket edemezdi.

Tum hatalari yap yap sonra bu hatalari gel yine bizden tahsil et olmaz.
    Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
    Sokrates twit @erhanacikgoz1

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
     Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    bence bu yorum size yakismamis.

Nicin el koyulacak benim parama yatirim yapmak yasakmi ?

Arttiraydin faizi yuzde 50 yr bende dolar almayaydim.

Veya fisa bu kadar bagimli olmayaydin su an dolarda bu denle hareket edemezdi.

Tum hatalari yap yap sonra bu hatalari gel yine bizden tahsil et olmaz.
    Yaw senin parana el koymuyorum, yukarda belirttim, "erhan hariç" diye.

Ben yönetici olsaydım zaten ülke bu durumda olmazdı. tüm ülke halay çekiyor olurduk, yada hazır çekilmiş halay varsa onu kullanırdık, hatta farkını verip alamanyadan den ithal ederdik.
    Derdimiz, USD, pkk, trump, rusya, çin, ermeni, rum olmazdı.

Üniversitelerimiz ilk uçan daire üzerinde çalışıyor olurlardı. Sora uçan altıgen, kaçan 8gen.

Paraya niye el koyayım, çalışanlar şirketler gönülü olarak gider vergi verirdi hemde tam, kaçıran olmazdı ama vergilerde çok düşük olurdu. İhtiyacından fazla kazananlar, en alt gelir grubu öğrenciler için üniversite ve yurt yapma yarışına girer, ilk okuldan üniversiteye kadar en iyi eğitimi bedava ötesi vermek için yarışırlardı.

ben USD verirdim, millet "naapiim ben USD yi abi derdi, yak gitsin, at gitsin."

Anlatabiliyomuyum. Ben el koymam...
    Ülkeyi bu hale getirenlerin pisliğinden bahsettim hep...
    Yazmamışsam, pozisyonum aynen devam ediyor demektir.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Ülke açısından berbat bir veri daha geldi.

Dördüncü aydır imalat PMI daralma gösteriyor. Anlaşılan hükümetle bakanları 17 yıldır bu verinin sahtesini üretmeyi başaramadı.
    Bildiğim kadarı ile anket ile belirleniyor bu veri. Aynen turizm gelirleri verisi gibi.
    Yani turizm geliri geçen yıl 15milyar oldu de, yada 10 yada 20. Kimse gerçeği bilemez, çünki anketle belirleniyor rakam.

İmalat PMI 46 küsür açıklandı. 50 altında olursa imalat sektörü daralıyor demektir. 50 üstünde ise gelişme var.
    Bu sene bu rakam AB ve ABD de 52-56 aralığında diye hatırlıyorum.

En başından beri söylediğim gibi, önümüzdeki yıllarda ekonomi GÖSTERGELER sürekli kötüye gidecek.

2002 den beridir kötüye gidiyordu ancak HOVARDA aile reisi, arabayı sattı, tarlayı sattı, evdeki TV yi koltukları sattı eve para yarattı, kadın para var öyleyse iyiyiz diye düşündü.
    Adam kredi kartını borca batırdı, dağ kadar kredi çekti, tarlayı sattı, tefeciye borçlandı eve para getirdi. Kadın zevkten bayıldı, eline tonla para geçti, iyiye gidiyoruz diye düşündü.

Şimdi satacak mal mülk azaldı, borç omuzları aştı, artık para bulması zor... O sebeple kadın bişeyler oluyor diye huylanmaya başladı...

Önümüzdeki on yılda kadın görecekki, kendisi, çocuğu, doğmamış torunu hep bataklığın içinde... Bunu fark edeceğiz önümüzdeki yıllarda...

15 yıldır para geldiği için hayal içinde yaşıyorduk. O PARA NERDEN GELDİ SORAN YOKTU.

Şimdi sormaya başlayacaklar... Az daha bekleyin...

Tek kurtuluş var, oda Çin devlet başkanının kucağına bizim hükümet ve damadı oturacaklar, ve elleriyle tavuk yedirecekler.

erhan kızacak, bu çözüm önerisi sana yakışmadı diyecek, ama bu hükümetin kapasitesi bu... ancak bunu yapabilir... ben yapmam... yukarda anlattım, ben başkayım abicim...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Endeks şu an 94.400 de ve USD 6.62 de... USD çıkıyor, BIST çıkıyor....???

VAY CANINA!!!! diyorum... USD 10 TL olsada yükseltecekler sanki.?

USD krizinin başından beri ip uçları vermişlerdi, satışta isteksizdiler. fazla olumsuz durumlardada hacimsiz alt kademeye inip oradan aldılar. Dahada olumsuz fazla gelişme olunca, bir alt kademeye daha indiler. yoğun satış olmayınca, USD krizi bitmemiş olsada alanlar var...

Dediğim gibi, satan az ve büyüklerden her satışta ufak ufak alanlar var. Yakında "eyvah kaçırıyoruz alışları başlarsa şaşırmam."

Endeks 92bin altına inince bilançom bu yıl eksiye inmişti... Bilançom eksi yazarken bakmayı sevmiyorum o sebeple buraya rakam asmadım. Endeks 96bini geçerse, normal durumuma döneceğim o zaman bilanço durumumu yine haftalık koyarım.

Bi ara endişe etmeye başlamıştım ancak göründüğü kadarı ile teorim henüz çuvallamadı. Kasım-aralıka kadar senet. Sora doviz ve altın...

Aralıkta bankalar bu yılki bilançolarını kapatacaklar... Kasım aralık söylemimin temelinde o yatıyor. Birde endeks 120binden buraya gelmiş... bunları unutmamak lazım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Yinemi 92.bine düştük, benim bilançoda eksiye düşmüştür.
    Bugün yine hisse alış emri verdim.

Alternatiflerim, doviz ve altın.
    Göründüğü kadarı ile bizde altın fiyatıda direk dovize endeskli.
    Şaşırdığım şey ise ile banka FON larıda az yada çok dovize endeksli çünki, sağlam garantili getirili FON diye aldığım yatırım aracı bile son bir haftada azda olsa düşmüş.? Nasıl iş anlamadım.? Şirket tahvili fiyatını FON diye almışım, nasıl fiyatı düşer.?

Her neyse, işe odaklanmalıyım.
    yarın sabah biraz daha hisse almış olacağım. maliyetim biraz daha düşmüş olacak. Faiz ve repoya koymak istemediğimden mecbur hisse senedine koydum. 90 bin altına inmesini beklesem daha iyiydi ama dediğim gibi işlerim var. Kafayı tamamen borsaya vermek istemiyorum. İşlerim çok aksıyor.

Önemli haber görürsem buraya girer yazarım, onun haricinde ağırlığı işime verip bilançomu unutmam lazım.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Elektrik fiyatları uçtu kaçtı.

Bi sürü suçlusu var ama baş suçlularından biri geçmiş başbakanlardan mesut yılmaz.

Adamı vatana ihanetle yargılamalı. Aslında tüm vekil ve belediye başkanlarını her neyse... konu bu değil...

mesut yılmaz denen yaşam formu başbakanken, dünya güneş ve rüzgar enerji sistemlerini yeni keşfetmişti. hızla o konuda araştırmalar yapıyorlardı. geleceğin enerjisi gözü ile bakılıyordu.

En önde almanya ve çin gidiyordu. Büyük yatırım ve ar-ge yapıyorlardı.

Aynı dönem, adını bile anmak istemediğim bu başbakan, güneş ve rüzgar yerine önce nükleer enerjiye yöneldi.
    enerji bakanı cumhur ersümer denen zevatın, kanada nükleer firmasından 50 milyon dolar rüşvet istediği ortaya çıkınca nükleer işi rafa kalktı.

Bu kezde "gelecekte türkiye büyük enerji sıkıntısı çekecek" diyerek rus doğalgazına yöneldiler.
    Gazete ve köşe yazarlarıda destek verdi.

Şunu unutmayın, gazeteler ve TV lerin sahipleri yöneticileri, yorumcuları, yazarları...
    millet vekili, bakanlar ve iş adamları ile hep aynı sofrada yemek yerler, planları ortaktır.

Aynı anda azerbeycan biz size yarı fiyatına doğalgaz veririz dedi.

Ama azerbeycan dan almadılar, 2 kat fiyatına, tüm karadenize boru döşeyerek rusyadan aldılar.

Boruyu bize döşemiş olmalılarki, o anlaşmadan sonra mesut yılmazın kardeşi turgut yılmaz, zenginlikte aldı yürüdü.

banka sahibi oldu, holding sahibi oldu...

o dönemki eski rus silahlarını afrika ülkelerine satmaktan başka işi olmayan silah kaçakçısı ali şen isimli zat, rusya türkiye doğalgaz anlaşmasına aracılık etmiş olmalıki, hala ödediğimiz her 100 tl doğalgaz fiyatından komisyon alır.

rusya ve türkiye anlaşma yapıyor, ali şen isimli kaçakçı anlaşmaya dahil oluyor.? nasıl anlaşma siz düşünün...
    başbakanın kardeşi turgut yılmazda şu an acaip zengin.

Sonra alınan doğalgazdan elektrik üretip, elektrik maliyetinide yukarı çektiler.

Nasıl soyuluyoruz... Siyasetçilerin bize döşediği borulardan sadece biri bu.

Peki gözümüzün içine baka baka halka boruyu düşeyen ve rüşvet isteyen cumhur ersümerle mesut yılmaza bişey oldumu.?
    Hayır... vekillerin yönettiği bir tiyatro var, adına yüce divan diyorlar. mesutla ersümeri o tiyatroya çıkardılar, bişey yaptınızmı dediler, onlarda yapmadık dedi, böylece hukuken aklamış oldular.

Netçede almanya ve çinden taaa o zamandan beridir rüzgar türbini ve panel ithal ederiz, yüz milyonlar öderiz. doğalgaza milyarlar öderiz. Sorada yine Azerbeycan ve Türkmenistan değil İranla gaz anlaşması yaptı soraki hükümetler. Yine kazzık fiyattan.
    Milyarlar yine İran'a. Son 3 yılda azerilerle gaz anlaşması yaptık ama aramız bozulmuştu artık yarı fiyatına vermiyorlardı. Yinede rusya ve iran anlaşmalarından daha ucuz.

Ancak bu son 10 yılda güneş ve rüzgara yöneldik. Onunda detayını bilmiyorum, panel ve rüzgar türbinlerinin ne kadarı yerli.?

Türkiyenin dış açığı, ithal ettiğimiz enerjiye denkti eskiden. yani içerde enerji üretseydik, USD krizi diye bişey bilecekmiydik emin değilim... bu siyasetçilerle her şey mümkün.
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    Dün yazdığım şirket hisse senedi alış emri bu sabah gerçekleşti.
    FON olduğu için ertesi gün gerçekleşiyor.

Endeks düşerken diplerde alış emri giriyorum. Emri girince direk USD aşağı dönüyor, BIST yukarı... Sanırım bana takmışlar.
    Bugünde emri girdiğim saate göre 1000 puan yukardan alış yapıldı.

hali ile BIST maliyeti yeterince düşüremedim.

Şu anki oranlar şöyle.
    %46 Şirket hisse senetleri.
    %22 BIST banka hisse senetleri
    %32 de özel sektör borçlanma FON.

Bilanço K/Z şu an sıfır civarında... Küçük bir artı var ama lafını etmeye değmez.

Bu sene ortalama üçüncü aydan bu yana başladım işlemlere.
    USD krizi çıkmasa parayı en az %50 artırmıştım... Her şey yolunda gidiyordu. derken USD krizi ile duvara tosladım.

Yindede yıl sonuna kadar bir %30 kazanma şansım çok yüksek.

Herkese bol şans...
    @NeAcaipDunya

Duhul
    Jul 2018
    İkamet
    akdeniz - karadeniz.
    Gönderi
    4,401
    2 yabancı ünlü fon yöneticisi geçtiğimiz günlerde şöyle demişler. Haber sitelerinde vardı. "Türk yatırım araçları süper oldu mutlaka alın."

Bugünki haber ne, geçen hafta yabancılar net satıcı.

Lan hani milleti alın diye davet etmiştiniz.?

Türkiye aylarca bitcoin haber ve reklamlarına boğuldu. Şöyle zengin oldum, böyle zengin oldum. Sora bitcoin 20binUSD den 5bin USD ye düştü. Millet cayır cayır telef oldu.
    Türkiye aylarca ALTIN haber ve reklamlarına boğuldu. Şöyle zengin oldum, böyle zengin oldum. Sora altın 2000 USD den 1100 USD ye kadar düştü. Millet cayır cayır telef oldu.

Hani bu piyasadır, her türlü iner çıkar, ama medya yani gazete, tv lerin bu oyuna destek vermeleri problem.

Şimdi ÜLKE BİLİNCİ henüz oluşmamış kişiler, benim cebime girsinde, millete ne olursa olsun, kendileri kaşındı diyebiliyorlar. Ülke batsın ama kendi cepleri dolsun sorun olmuyor.

İşte bun için devlet var. Devlete halkı korusun diye vergi veriyorsun. Başımıza padişah olsunlar diye değil.

Devletin en önemli işide halk içindeki bilgisiz ve güçsüz kişileri korumak. Bilgili ve zengin-güçlü kişiler zaten danışmanları avukatları lobileri aracılığı ile kendilerini koruyorlar. Tabi onların servetlerinide garanti altına almak diğer konu(yasalsa ve adilse) ama asıl halkı koruyacaksın.

Bu şekilde, yabancı ortakları ile beraber yerliler, topyekün soyguna ve saldırıya geçmişse, aynı şekilde ama çok daha ağır devleti ve halkı korumak gerekir.

Benim cebim dolsunda ülke batsın demek, ülke bilinci oluşmamış kişilerin söylemidir. O an senin cebin dolar, yarın boşalır başkasınınki dolar.

Aslolan, devletin aldığı vergi ve maaşların karşılığını vererek, adaleti ve eşitliği sağlamasıdır...

Her neyse ya, ne kadarda boş ve gereksiz yazı oldu.

Uğraştık, silmeyeyim dursun.

Aslında bu eğitim, ilk okulda verilmeli de.

Bizim gibi ülkelerde ülke bilinci yerine padişaha tapın bilinci oluşturuluyor.
    Sorada teksas. Kim kimi yerse.
    @NeAcaipDunya

Sayfa 20/853 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •