Sayfa 20/1002 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 153 - 160 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Eğer öyle ise ilginçmiş, dağıtımından bir gün önce girilip iki gün sonra çıkılıp istismar edilmez mi kolayca ?
    Temettü yü fon değerinden düşüyor. Yani hisse gibi. Bu nedenle dediğiniz gibi yapmak matematiksel olarak kazanç sağlamıyor. Sadece yılda iki defa nakit akışı elde ediyorsunuz benim anladığım

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    5 yılda %30 hisse fon % 30 eurobond fon %40 kısa vadeli borçlanma fon yapıp 75'in 103 olmaması mucize olur. En kötü ihtimalde 3-5 bin zarar yazar. Keşke bize de çıksa..gıpta ettim
    Devlet bankalarından bir şansınızı deneyin isterseniz. Özel bankalardanda ing ve teb 50.000 tl ye kadar kampanyası var sanırım.

Ben kredi taksitlerimi ödemelerini maaşımdan yapacağım. Fon satarak yapsaydım mantıklı olmazdı diye düşünüyorum.

3.  Alıntı Originally Posted by ActuallyMelik Yazıyı Oku
    Ben bu dağıtımdan aylar sonra haberdar oldum. Yani Temmuz Haziran gibi bir dönemde nesaplarıma öylesine bakarken gözüme çarptı; Ocak ayında yatmış; o zaman kuş kadar fonum varmış, gelen para da komik olmuş. Çok şaşırdım, ama nedense çok da sevindim. En azından bir farklılık olmuş. Arada biraz daha almışım o fondan (endeks yükseldi mi fena yükselmiyor). Ben yılda bir kez sanıyordum iki kezmiş ama Haziranda bir şey gelmedi sanki.
    Yatırımcı bilgi formunda ekli açıklama var Ek Açıklama 2020-08-01 224738.png Temmuz ayına bakmalısınız

4.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim dediğiniz fon bende var 3te1.

Benim fon pörtföy 1/3 altın, 1/3 döviz, 1/3 hisse üzerine.
    Bahsi geçen fon te de ge midir?. Neden üstü kapalı konuşuluyor. Yatırım tavsiyesi olur diye mi? Fon muhabbeti hisse gibi değil diye düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim

5.  Alıntı Originally Posted by Kemtuz Yazıyı Oku
    Bahsi geçen fon te de ge midir?. Neden üstü kapalı konuşuluyor. Yatırım tavsiyesi olur diye mi? Fon muhabbeti hisse gibi değil diye düşünüyorum. Yanılıyor olabilirim
    Güncel Fon pörtföyüm aşağıda var, gizli saklı birşey yok, mantalitemi yazdım sadece, fonlar zaman içinde değişebilir. Örneğin X hisse fonu iken, y hisse fonu olabilir.

https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45445

6.  Alıntı Originally Posted by tradestop Yazıyı Oku
    Güncel Fon pörtföyüm aşağıda var, gizli saklı birşey yok, mantalitemi yazdım sadece, fonlar zaman içinde değişebilir. Örneğin X hisse fonu iken, y hisse fonu olabilir.

https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=45445
    Teşekkürler. Size özel yazmamıştım. Fon konularında bazen üstü kapalı konuşuluyor, nedenini merak etmiştim.

7.  Alıntı Originally Posted by kaya99 Yazıyı Oku
    Temettü yü fon değerinden düşüyor. Yani hisse gibi. Bu nedenle dediğiniz gibi yapmak matematiksel olarak kazanç sağlamıyor. Sadece yılda iki defa nakit akışı elde ediyorsunuz benim anladığım

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Teşekkür ederim bilgi için. Benim anlamaya çalıştığım şu, şimdi bu tefaşta bunun getiri olarak açıkladığı oranlar temettü hariç mi bu durumda, eğer öyleyse oldukça iyi bir fon gibi. Yoksa o oranlar dagıttıgı temettüler de yedirilmiş halde midir sizce ? Bahsettiğiniz Gsp fonu için diyorum. Merak ettim açıkçası

8. Sn Hellistheothers,

Fon izahnamesinden direk kopyalıyorum.

Buna göre fon, düzenli olarak nakit temettü ödeyen ortaklık paylarına yatırım yaparak,
    yatırımcısına orta-uzun vade perspektifinde bu payların değer artışlarından elde edilen sermaye
    kazancı ile dağıttıkları temettülerden oluşacak bir nakit akışı sağlamayı hedeflemektedir. Söz konusu
    nakit akışı, her yılın Ocak ayının ilk iş günü ile Temmuz ayının ilk işgünü yapılacak kupon ödemeleri
    ile sağlanacaktır. Kupon ödemesinin oranı; 6 aylık dönemde tahsil edilmiş olan nakit temettülerin
    toplamının, dönem sonu itibariyle fonun dolaşımda bulunan pay adedine bölümü ile bulunur. Fonun
    ödeyeceği kupon, fonda oluşan karın dağıtımı değil, elde edilen nakdin uzun vadeli yatırımcılara
    yansıtılmasıdır. Bu tutarın ödenmesi ile fonun toplam değerinde kupon tutarı kadar azalış
    gerçekleşecek ve bu azalış katılma payı fiyatına oransal olarak yansıyacaktır.

Fonun son 5 yıllık senelik getirilerine de tek tek baktım çok tatmin edici görünüyor üstüne de temettüleri eklersek mantıklı bir seçim olabilir ilgilenen arkadaşlar için.
     Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim bilgi için. Benim anlamaya çalıştığım şu, şimdi bu tefaşta bunun getiri olarak açıkladığı oranlar temettü hariç mi bu durumda, eğer öyleyse oldukça iyi bir fon gibi. Yoksa o oranlar dagıttıgı temettüler de yedirilmiş halde midir sizce ? Bahsettiğiniz Gsp fonu için diyorum. Merak ettim açıkçası

Sayfa 20/1002 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •