Sayfa 20/718 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon
Arama sonucu : 5743 madde; 153 - 160 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1.  Alıntı Originally Posted by ysn94 Yazıyı Oku
    şirketin satımı ne zaman söz konusu oldu yahu Öngörünüzü biraz açıklar mısınız?
    Dahası da var. Başka ulke borsalarında halka arz bile edebilirler. Deva ve iştirakleri Eastpharma, o da GEM (Küresel Hisse Senedi Yönetimi) oluşumuna ait. Bu yapı dünya genelinde Deva türü hisselere (ilac) yatırım yapar, büyütür ve iyi bir fiyata satar. Yeni şirket alır, devam. Çok uyanıklar. Millet bizim gibi mi? Al hisseyi bekle ki spek çakalların keyfi istesin de hisse hareket gelsin, coşsun.

2. Yıllardır, forumdaşlar
    Nerdeyse her gün
    Jenerik ilaç, kıl ilaç tüy ilaç yazıyor, tık yok
    İhracat uçmuş anlatıyorlar tık yok
    Kar uçmuşu ben de yazıyorum tık yok
    Yatırım, yeni fabrika tık yok
    Döviz zengini tık yok
    Paramız 1 yılda %336 dolar/Enflasyona karşı eridi, tık yok
    SPK ya şikayet ettik, tık yok
    Hissenin gitmesi için daha ne olması lazım bilemedim
    Son 10 yıldır tahtasında böyle kahpelik olan başka hisse hatırlamıyorum
    Kar eden, büyüyen, yatırım yapan şirketlerin nerdeyse hepsi her daim değerleniyor.. Ereğli, Ford, Sasa, Hekts vs vs
    Elektrikli ilaç üretiyor vs desek, ne bilim digital ilaç, coin ilaç üretiliyo vs, desek gider mi??? Hissenin gitmesine engel olan Fon/kişi, manipülatör vs her neysen
    Hissenin gerçek ederine gitmesi için ne lazım????
    Nerdeyse 1.5 yıldır aynı fiyata kitledin zaten
    İnsanlar iyice pes etti bezdi
    Çoğu kişi, Deva ilaç üretimi ilaç almıyor sinirinden, daha ne olması lazım???
    Yatırım tavsiyesi değildir

3. Temelreis, ağlama duvarı yaptın burayı. Aynı hikayekeri yazıyorsun hep. Patrona veya tahta yapıcıya yazıyorsan boşuna.Bir ara satıp çıkmıştın, yine mi girdin?

Alıntı Originally Posted by temelreisim Yazıyı Oku
    Yıllardır, forumdaşlar
    Nerdeyse her gün
    Jenerik ilaç, kıl ilaç tüy ilaç yazıyor, tık yok
    İhracat uçmuş anlatıyorlar tık yok
    Kar uçmuşu ben de yazıyorum tık yok
    Yatırım, yeni fabrika tık yok
    Döviz zengini tık yok
    Paramız 1 yılda %336 dolar/Enflasyona karşı eridi, tık yok
    SPK ya şikayet ettik, tık yok
    Hissenin gitmesi için daha ne olması lazım bilemedim
    Son 10 yıldır tahtasında böyle kahpelik olan başka hisse hatırlamıyorum
    Kar eden, büyüyen, yatırım yapan şirketlerin nerdeyse hepsi her daim değerleniyor.. Ereğli, Ford, Sasa, Hekts vs vs
    Elektrikli ilaç üretiyor vs desek, ne bilim digital ilaç, coin ilaç üretiliyo vs, desek gider mi??? Hissenin gitmesine engel olan Fon/kişi, manipülatör vs her neysen
    Hissenin gerçek ederine gitmesi için ne lazım????
    Nerdeyse 1.5 yıldır aynı fiyata kitledin zaten
    İnsanlar iyice pes etti bezdi
    Çoğu kişi, Deva ilaç üretimi ilaç almıyor sinirinden, daha ne olması lazım???
    Yatırım tavsiyesi değildir
    Dalga geçiyor olmalısın.
    son 3 senede %750 prim yapmış hisseden bahsediyorsun.
    Sen 2021 de 35 tl de almışsan ağlarsın tabi.
    Fezaya gitmeyecek ya , hazmetsin bu primi ....

Devanın %82,2 SAHİP Eastpharma S.A.R.L .’nin Hissedarlık Yapısı

1)GEM Global Equity Management S.A. % 69,62
    2) D.E Shaw Laminar Portfolios L.L.C %11,21
    3) Mellon HBV Master Global Event Driven Fund LP Mellon HBV Master European Event Driven Fund LP %10,76
    4) Gavea Master Fund Ltd %5,1
    5) Griffin %3,3

1)GEM Global Equities Management S.A. (GEM Fonları), Emerging Value Opportunities Fund Master Account LP., PharmaInvest Master Account LP, Emerging Income Fund Master Account LP , şirketlerinden oluşmaktadır ve Eastpharma Ltd.’nin hisselerinin %69,62’sini elinde bulundurmaktadır.

A) Emerging Value Opportunities Fund Master Account LP., Bahamalar’da kurulu bir yatırım fonudur. Hissedarları, %16,51 oranında hisseye sahip Emerging Value Opportunities Fund Ltd., %20,57 oranında hisseye sahip Emerging Value Opportunities Fund Delaware LP. ve %62,92 oranında hisseye sahip Emerging Value Opportunities Fund Bahamas Ltd.’dir.

B) PharmaInvest Master Account LP., Bahamalar’da kurulu vergiden muaf bir limited ortaklıktır. Başlıca faaliyetleri, Bahamalar’da ikamet etmeyen kişiler, şirketler, ortaklıklar ve diğer kuruluşlar için her türlü hissenin ve yatırımın alımı, satımı, devralınması da dahil ve bunlarla sınırlı olmamak üzere finansal portföylerin yönetimi ve her türlü yatırım işleri gibi hizmetler sunmaktır. Şirketin hissedarları, %93,73 oranında hisseye sahip Pharmainvest Fund Ltd. ve %6,27 oranında hisseye sahip Pharmainvest Delaware LP.’dir

C) Emerging Income Fund Master Account LP., Bahamalar’da kurulu bir yatırım fonudur. Hissedarları, %68,24 oranında hisseye sahip Emerging Income Fund Ltd. ve %31,76 oranında hisseye sahip Emerging Income Fund Delaware LP’dir.
    GEM Fonları’nı oluşturan ve yukarıda bahsi geçen şirketlerin tümünün hukuki yapılarının “limited partnership†olarak tanımlandığı ve bu hukuki statüde kurulmuş şirketlerin yönetim kurullarının bulunmadığı, kuruldukları tarihten itibaren Emerging Value Management Ltd. tarafından yönetildikleri belirtilmiştir. Emerging Value Management Ltd.’nin yöneticileri ise Anthony Inder Rieden ve Deirdre M. McCoy’dur.

2) Mellon HBV Master Global Event Driven Fund LP ve Mellon HBV Master European Event Driven Fund LP’den oluşan Mellon Şirketleri (Mellon) bir fon yönetim şirketidir ve Türkiye’de ilgili pazarda herhangi bir faaliyeti veya iştiraki bulunmamaktadır. Eastpharma Ltd.’de ortak kontrol sahibi hissedar olarak, Eastpharma Sarl’de ise dolaylı olarak ortak kontrol sahibidir. Mellon merkezi New York olan Fursa Alternative Strategies LLC.’nin %100 iştirakidir. Mickey Harley, Fursa Alternative’in %100 hissedarıdır. Fursa Alternative, tek yöneticili yatırım araçları konusunda uzman bir şirkettir. Mellon Şirketleri’nin yönetim kurulu, Mickey Harley ve Patrick Brennan’dan oluşmaktadır.

3) D. E. Shaw Laminar Portfolios, L.L.C. ( Laminar) Delaware’de kurulu bir yatırım fonudur. Laminar’ın yatırımları daha çok tahvil, adi senet, banka kredisi, hisse senedi, döviz, ipotek ve varlığa dayalı menkul kıymetlerden ve gayrimenkullerden oluşmaktadır. Laminar Türkiye’de hiçbir ticari faaliyette bulunmamakta olup Deva dışında Türkiye’de faaliyet gösteren hiçbir teşebbüste iştiraki yoktur.

6. Ortaklık yapılarına bakarsanız. bu fonların para aklamak amaçlı ve vergiden muaf olacak şekilde kuruldukları görülüyor.

7. Bizdeki holding ve holding bünyesindeki şirketlerin birbirlerinin hisselerine sahip olması da vergiden kaçınmanın bir yolu. Bu sebepten holding hisselerine pek girmem. Ancak Koç gibi şirketler holding değerini ptestijleri olarak gördüğünden ve de kredi alırken teminat olarak göstermek istediklerinden değerinin fazla düşmesini istemezler.

Sayfa 20/718 İlkİlk ... 1018192021223070120520 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •