Sayfa 20/39 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon
Arama sonucu : 306 madde; 153 - 160 arası.

Konu: ALTIN.S1 - Darphane Altın Sertifikası

1. Bu akşam Bloomberg kanalında Aysun Karaytuğ adlı bayana altın soruldu. Cevap şöyle altında düşüş beklermiş 1870-1920 ons aralığına gelebilirmiş. Lakin bu ay sonu itibari ile tekrar yükselişe geçermiş. Neymiş 1150 gram fiyatından alınabilirmiş. Sanırım bayan altınsız kalmış. Bu mantığa göre dolar yükselmeyecek ki on s düştüğü için gram da düşecek. Ben hiç bir şey anlamadım. Anlayan varsa beri gelsin.

2. https://twitter.com/koc_ibrahim_koc/...GyWna9tYQ&s=19

M2004J19C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Altın fiyatlarının serbest piyasada 1 gr 1300 TL olduğu bir yerde borsadaki bu sertifikasının fiyatının 1450 olmasının bana mantığını açıklayacak var mi?
    “Finans piyasasında, türev işlemleri (vob, forex) kitle imha silahlarıdır.” -mustican
    "Akıllı kimdir? Herkesten öğrenen. Kuvvetli kimdir? Hırslarını yenen. Zengin kimdir? Halinden memnun olan."

4. Bence ilk başlarda çoğu kişi ve kurum hedge olarak kullandı, daha sonra ipin ucu kaçtı ziraat de muhtemelen aksiyon almada geç kalınca fiyat yükseldi. Ayrıca bu Altın S1 liste fiyatından fazlaya satın alınan 2.el otomobil gibi, bulunması ve alım satımı çok kolay. Bununla birlikte fiziki olarak almak istesen darphaneye para kazandırmış oluyorsun.
     Alıntı Originally Posted by mustican Yazıyı Oku
    Altın fiyatlarının serbest piyasada 1 gr 1300 TL olduğu bir yerde borsadaki bu sertifikasının fiyatının 1450 olmasının bana mantığını açıklayacak var mi?

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    7,939
    şu anda pahalı ama belki 2 haftaya kalmaz çok ucuz olabilir

6.  Alıntı Originally Posted by mustican Yazıyı Oku
    Altın fiyatlarının serbest piyasada 1 gr 1300 TL olduğu bir yerde borsadaki bu sertifikasının fiyatının 1450 olmasının bana mantığını açıklayacak var mi?
    Ben biraz araştırdım. Serbest piyasadaki altın 0,916 saflık, borsadaki sertifika 0,995 saflık üzerinden fiyatlanıyor şeklinde bir sonuca ulaştım.

Duhul
    Oct 2021
    İkamet
    St.Tropez . Miami . Panama . Los Angeles . Sütlüce daimi terk 84
    Gönderi
    3,668
     Alıntı Originally Posted by odin Yazıyı Oku
    Ben biraz araştırdım. Serbest piyasadaki altın 0,916 saflık, borsadaki sertifika 0,995 saflık üzerinden fiyatlanıyor şeklinde bir sonuca ulaştım.
    yanlış....

916 dediğiniz 22 ayar altın. altın külçeleri 22 ayardan olmaz ! Ya .995 milyemdir ya da .0999 milyemdir...
    serbest piyasa ile borsadaki makasın arasının açık olma sebeplerinden birisi de , taşıma , saklama , gitti- geldi maliyetidir. onu da hesaba katmalısınız. istanbul kapalıçarşıdaki .995 has altın satış fiyatından, bandırma'da oturan bir bir yurt paydaşı çarşıya çıktığında alamaz ki... kıysalama yaparken istanbul kapalıçarşı merkezli fiyatı baz alırsanız yol masrafını da hesaba katmalısınız.

mesela çorum'da ahlatç kuyumjculuk yoğun bi şeklilde etkin... orada belki fiyatlar istanbul kapalıçarşıya yakın olabilir bilemem ...
    kainatın BİR varlığından bütünleşip! kendi birliğinde meçhul bir menzile yol almakta olan, insan dediğimiz yüce varlığa salat ve selam olsun ! hamza sütbıyık -aka- klaus maximilian kerpenter münche

8.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Bu akşam Bloomberg kanalında Aysun Karaytuğ adlı bayana altın soruldu. Cevap şöyle altında düşüş beklermiş 1870-1920 ons aralığına gelebilirmiş. Lakin bu ay sonu itibari ile tekrar yükselişe geçermiş. Neymiş 1150 gram fiyatından alınabilirmiş. Sanırım bayan altınsız kalmış. Bu mantığa göre dolar yükselmeyecek ki on s düştüğü için gram da düşecek. Ben hiç bir şey anlamadım. Anlayan varsa beri gelsin.
    çok bilse kendi işlemlerini yapar.akşam da o programa katılmak için trafik çekeceğine fransaya yemeye-içmeye gider. gerçekten para kazandığını bildiğim insanların adını sanını bile bilmiyoruz. sessiz sedasız işlerine bakıyorlar.

Sayfa 20/39 İlkİlk ... 10181920212230 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •