Bu sözlüğü seviyorum👋👋👋
yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...
Bu sözlüğü seviyorum👋👋👋
yaşlanarak degil yaşayarak tecrübe kazanır insan...
Sanırım gaymagamligi buldum
Gittim gördüm bı çay içtim ve soluk benizlilerle ederler konusunda anlastigim için işi bitirdim
Ben artık geri dönüşe geçiyorum
Kabileye bol şanslar ve bol kazançlar , çadır hayatını özledim![]()
California dan Minnesota ya yol uzun
Bye ve de UGH ...
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Önem verdiğim 5 kriterin 3 ü satta
4 ve 5 incisinde sorun yok
5 de 3 negatif görürsem hisse pozu kaparım
5 de 4 gordugum vakit dolar almak
5 de 5 görünce ise REAL SHORT yada THE BİG SHORT a girmek anlam kazanabilir
Bundan sonrası dördüncü kriteri gözlemlemek
Rusya , tescilli avareller toplulugundan topuklayan dingilterenin hava sahasını ihlal etmiş
ABD ve Rusya Kedi fare gibi oynayacaklar bu avarellerle daha bunlar iyi günleri![]()
Aksam grafikleri bir incelemeye çalışıp görünüm değerlendirmesi yapmaya çalışacağım
Kabaca dolar / Euro / sepet bazlı grafiklerin danger zone bölgesini zorladiklarini ancak o bölgeye giremediklerini söyleyebilirim
O bölgeye iştirak edeceklerini kendi adıma kesin görmekle beraber şu anda o şekilde bir teknik güç gözükmüyor
Buradan kendi adıma çıkardığım sonuç şu ki
Sağlamindan aşağı yönlü bir düzeltme ve ardından yeni zirveler gelecek gibi görünüyor
Müsait olduğumda grafikler üzerinde bir görüntü değerlendirmesi yaparim
sepet kur bazlı bist30 grafında , danger zone bölgesi tırmalanmakta ve bu esnada da direnç çizgisi zorlanmakta
direnç çizgisinin aşılıp aşılmadığından ziyade danger zone bölgesine geçiş bana göre çok daha önemli çünkü o bölge aşıldığında mal yedirme amaçlı bir yükseliş dalgası daha gelme olasılığı çok yüksek ancak ben buna şu aşamada çok ihtimal vermiyor ve kuvvetli bir düzeltme sonrasında tekrar o danger zone sınırına geldiğimizde şu anki değerimizden daha yukarıda bir yerler o bölgeye gelip aşacağımızı düşünüyorum
pound bazlı bist30 da , yukarıdaki mavi direnç bandını geçmemiz olumlu ancak şu aşamada orada kalıcı olabileceğimizi pek zannetmiyorum..... sanırım daha sonra
yukarıda sırasıyla koyduğum euro ve dolar bazlı bist30 grafında ise , sepet kurda olduğu gibi , indikatör bazında ciddi bir yorgunluk söz konusu
bireysel olarak 120.000 bist30 seviyelerinden senetlerimle vedalaştım ancak kuvvetli bir düzeltme sonrası zirveyi yukarılara taşıma olasılığını tekn,ik olarak çok güçlü gömekle beraber , eğer o düzeltmeye girmeden gitmeyi tercih ederlerse de yolları açık olsun
borsada bist30 için 120000--121000 seviyelerinden tüm pozisyonlarımı kapadığımı daha önce de yazmıştım
tüm genel teknik yaklaşımları grafikleri alt alta koyarsam ve de olayı vadeli taraf açısından yorumlarsam
çıkardığım sonuç şu ki
120.000 bist 30 değeri açımdan pivottur
altı long üstü ise short olmak tehlikeli ancak benim nazarımda bir haftadır ibre net aşağıya
Yer İmleri