Sayfa 200/683 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300 ... SonSon
Arama sonucu : 5463 madde; 1,593 - 1,600 arası.

Konu: ARENA - Arena Bilgisayar

1. Merhabalar,

Arena'nın Reddington'a satışından hemen sonra yapılan bir röportaj, sene 2010. Belki eski yatırımcılar biliyordur, bilmeyenlerinde okumasında ve günümüzde olan bitenlere kafa yormasında fayda olduğunu düşünüyorum.

Link: https://www.hurriyet.com.tr/hintli-a...tiler-16065477

Bu hissede hala daha ''tahtacının'' yabancı birileri olduğunu düşünenler var ise yanılıyor olmaları yüksek ihtimal. Zamanında hem satıcı tarafı hem alıcı tarafı, küçük yatırımcıyı ters köşeye yatırmak için büyük uğraş vermiş, ne kadar başarılı olduklarını bilemiyoruz fakat hala bu savaşın devam ettiği bence açık.

YTD.

2. şirketin yeni sahibi de eski sahibi de üç kağıtçı yani?

3. at sahibine göre kişner diye boşuna söylememiş atalarımız..

4.  Alıntı Originally Posted by ADORABLE Yazıyı Oku
    şirketin yeni sahibi de eski sahibi de üç kağıtçı yani?
    Ben öyle bir şey demedim. Sizin aklınızda röportajı okuduktan sonra böyle bir imaj oluştu ise ona bir şey diyemem. 2010 yılındaki röportaj, aradan 12 yıl geçmiş. Değişen bir şey olmuş mu? Neler olmuş? Yoksa bazı konularda her şey aynı mı devam ediyor?

YTD

5. aynen siz öyle bir şey demediniz ben röportajı okuyunca direk aklıma ilk bu geldi..

6. şu an hintliler neden çağrıdan kaçsınlar ki.. ben onların yerinde olsam 0,4 daha alıp çağrıda bulunup milletin elinden hisseleri bedavaya alırım..

7.  Alıntı Originally Posted by ADORABLE Yazıyı Oku
    şu an hintliler neden çağrıdan kaçsınlar ki.. ben onların yerinde olsam 0,4 daha alıp çağrıda bulunup milletin elinden hisseleri bedavaya alırım..
    Aradan 12-13 sene geçmiş durumda. Bu kadar süre sonrasında çağrı fiyatının belirlenmesi neye göre nasıl yapılır onlar biraz teknik ve SPK'yı ilgilendiren konular. 86 milyon dolar yıllar önce tek başına Arena'ya biçilen değer, bu gün eklenen diğer değerleri ile birlikte toplam değeri 75 milyon dolar.

Benim şahsi fikrim bu malın büyük kısmı toplu fakat dışarıda azda olsa bir pay var ve bunu toplamaya çalışıyor birileri. Normalde mal yeteri kadar toplu olunca yukarı sürerler hisseyi, bunu farklı örneklerde görüyoruz. Bu hissede ise hala daha toplanmak istenen bir miktar var ve onun peşindeler. Bu tabi benim şahsi fikrim.

YTD

8. Arkadaşlar bu olay zaten eski yatırımcılar tarafından çok iyi bilinen bir olay belki yeniler bilmeyebilir ama bu çağrıdan kaçma olayı son 3-4 senede burada çok yazıldı çizildi hatta bazı yatırımcılar bu olayı mahkemeye taşıdılar , mahkeme 7-8 sene sürdü sonra da Redinghton kanun önünde haklıdır dendi ve mahkeme süreci sona erdi. Sanırım 2018 yada 2019 yılında bitti mahkeme.

Hatta eski yatırımcılar , hissenin 2010-2019 yılları arasında hiç yükselmemesini bu mahkemeye bağladılar. Hisse baskı altında kaldı dediler. Mahkeme bittikten sonra da hisse bir süre yürümedi , sonrasında patlama yaptı ama ama bu yükselişin mahkemenin bitişi ile alakalı olduğunu sanmıyorum. İyi bilançolar geldi ard arda 7-8 çeyrek. O yüzden yükseldi.

Ama bu 2010 yılında eski patron İzi Kohen ve Hintlilerin yaptıkları bence çok uygunsuz bir hareketti. Kanunen doğru olsa da ahlaken bence çok yanlış bir hareketti ve o dönem belli ki çok kişinin canını yakmışlar. 8-10 sene boyunca insanların paraları pul olmuş. Eski yatırımcılar arasında 2019-2021 arasındaki yükselişde hissede olanlar varsa bir tek onlar zararlarını biraz olsun çıkardılar. Ama düşünsenize 2010 yılında 3,5 lira olan hisse , 2019 yılında hala 3,5 lira idi ve o sırada satan bir eski yatırımcı 8-9 senelik enflasyon farkını zarar yazıp çıkmış demektir bu.

Maalesef Türkiye'de bu patron - spekülatör oyunlarından dolayı çok kişinin canı yanıyor. Ben şirket yönetimini ( hem YK hem de İcra kurulu ) operasyonel anlamda özellikle son 2-3 senede başarılı bulsam da , küçük yatırımcıyı koruma anlamında çok başarısız buluyorum. Bunu da burada bir çok kez yazdım. Hatta mail ile , telefonda ve hatta yüz yüze de söyledim şirket yöneticilerine.

Maalesef neden böyle davrandıklarının çok mantıklı bir açıklaması yok. Yani bu şirketin neden 12 yıldır USD bazında yerinde saydığını ve hatta düstüğünü nasıl açıklıyorlar bilmiyorum.

12 sene önce brightstar yokken , paynet yokken , solar işi yokken , bir sürü yeni alınan distribütörlükler yokken , cep telefonu yenileme işi yokken ciro bunun yarısı iken 87 milyon USD eden bir şirket neden şu anda 75 milyon USD , bunun mantıklı bir açıklaması yok.

Ama Paynetin tamamı yada bir kısmı satılırsa , cep telefonu yenileme işi iyice rayına girince , Paynetten gelecek olan para ile finansal borçlar azaltılırsa , ben bundan sonra çeyrek bazında en az 50-60 milyonluk net karların geleceğini , öz sermayennin paynetin satılması sonrası en az 2 katına çıkacağını , rasyoların çok düşmesi ile 2023 içinde 45-50 liralık hisse fiyatına ulaşacağımızı düşünüyorum.

Borsada çok mantıksız işlerin olduğu doğrudur. Ama eninde sonunda bu mantıksızlıklar gün gelir düzelir. Sonuçta birileri buraya para bağladı. Bu şirket batmayacaksa ve dediğimiz güzel olaylar olacaksa bu para bağlayan da para kazanmak isteyecektir.

Bu şirket 2018 yılında 0,3 defter değerinde sürünürken , gün gelecek bu düzelecek dedim. Net kar adam gibi seviyeye çıkınca kimse bu fiyatlarda tutamaz bu hisseyi dedim. Nitekim 3-4 defter değerine kadar çıktık 2021 başında.

Şu anda da PD/DD 1,5 seviyesinde. F/K 14-15 seviyesinde. Ama bu çeyrekten başlamak üzere net karların iyi gelmesi ve Paynet satışından gelecek olan iştirak satış karı ile hem F/K hem de PD/DD düşüş kaydedecek. Böylece çok ucuz olduğumuz anlaşılacak. Bu değerlere bakıp karar veren yatırımcının da gelmesi ile tekrar bir yükseliş trendine gireceğiz İnşaallah.

Önümüzdeki 2-3 hafta arka arkaya haberler gelebilir. Bilanço zaten gelecek , Paynet haberinin de gelmesini düşünüyorum. Hisse geri alım için yatırımcının şirkete baskı yaptığını biliyorum. Bu konu da YK tarafından değerlendirilecektir diye düşünüyorum. Ama yaparlar mı bilmem. Bence herkes hisse geri alım için baskı yapsın şirkete. Mail yada telefon ile. Bu konu artık elzem bir hale geldi.

2-3 milyon lot çağında bir hisse geri alım hisseye istikrar getiri. Papil 13,80 lira iken hisse geri alım programı açıkladı , daha vaad ettiklerinin %10'unun almadılar ama hisse 15,50 oldu. Hisse geri alım her hissede olumlu etki yapar. Arenanın yapacağı 3 milyon lotluk alım 2 milyon USD yapar. Bu şirketin günlük cirosu 2,5-3 milyon USD civarında. 1 günlük cirolarını çok rahat ayırabilirler bu iş için.

1-2 haftaya bu karar çıkmazsa bence herkes bu konuda şirkete başvursun. Bunu yapmaları yatırımcılarını korudukları anlamına gelir. Tersi ise korumadıkları anlamına gelir.

Ben 2-3 hafta içinde gelecek olan haberlerle hissenin hareketleneceğini düşünüyorum. Biraz daha sabır edelim.

Herkese hayırlı Cumalar.

Sayfa 200/683 İlkİlk ... 100150190198199200201202210250300 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •