Yönetimde çoğu pozisyon yenilendi son dönemde. Anlaşılıyor ki idari anlamda da sorunlar yaşanmış ki, bu değişikliklere ihtiyaç duyuluyor. Yeni gelenler umarım bu pazarlama, tahsilat, finansal giderler açısından daha başarılı olurlar.
Yönetimde çoğu pozisyon yenilendi son dönemde. Anlaşılıyor ki idari anlamda da sorunlar yaşanmış ki, bu değişikliklere ihtiyaç duyuluyor. Yeni gelenler umarım bu pazarlama, tahsilat, finansal giderler açısından daha başarılı olurlar.
Böyle ticaretmi olur?ver malı parayı alabilirsen al.
Gübre ve tarım ilacı zor iş,Kurtarırsa tohum kurtarır.
Sektörün ve ürünün mevsimsel özelliğinin sonucu olabilir, bu vadeler. Aynı sektörde daha kısa vadede satış yapan var mı bilemedim.
Tedarikler de aynı vadede yapılabilirse, ayrıca tahsilat edilebilirliği önenmli.
Oyak'ın davranışı beklenilen davranış değildi sanırım. Otak varsa bana göre, bu sorunlar halledilir.
Yatırımcı sunumunda Ferbis'in Hektaş tarafından yaklaşık 3,6 milyon dolara satın alındığını belirtiyordu. Büyüme yatırımları ile değeri yükseltildi. Vadeli
satışından kaynaklı sorunun Ferbis'ten kaynaklı mı ki?
Bence, YTD.
270 gün vade hep vardı bildiğim kadarıyla,
Hisse haftada %20 artarken kimse konuşmazdı vadeyi badeyi ne zamanki paralar suyunu çekti, vayyy babayın kemüğüne.
Adamın biri her akşam eli kolu dolu gelirmiş, karısı kapıyı açar açmaz poşetleri alır mutfağa geçermiş, derken işleri bozulmaya başlamış, bir gün de parasızlıktan eli boş gelmiş. Kadın kapıyı açmış herüfün elleri boş, adamın yüzüne bakmış ve demiş ki " aaa herüf, senin de bi gözün kormuş"
Yaaa işte beyle. Kıssadan hisse; geçme Namık Kemal köprüsünden ürkütürsün vakvakları, 200 günlük ema'ya çam diktiler, git topla kozalakları.
Sözkonusu raporda 240-270 gün vadeli satışları bitki korumayla ilişkilendirmiş. Bizim bitki koruma şirketide ferbis olduğuna göre daha çok onu ilgilendirdiğini düşündüm. Muhtemelen gübre vs ürünleride vadeli satıyoruz. Demekki biz tahsilatları ürün yetiştirilip satıldıktan sonra yapıyoruz. O arada ürün bol olsun, çiftçi para kazansın ki bizim parayı da ödeyebilsin diye bence forumda hep beraber dua etmeyede başlayalım. Bak bu sene az yağmur yağdı. İşler sakat. 8-9 ay sonra alınacak paraya artık ne kadar vade farkı koyabiliyorsak
Tarkime pazartesi 1000 lirayı gösterecekler gibi duruyor. Ya bu hareketler normal değil. Ya da bu bitki koruma çok iyi bir sektör. Biz vadeli satıyorsak bunlarda vadeli satıyordur. Halka arzların rekorunu kırdırdılar. Aynısını ferbise de bekleriz diyecem ama arz edemiyoruz.
Dedeme köyden kente niye göçtünüz diye sorduğumda bana:
-Çamurun gübrenin içinde çalışmak kolay değil evlat. Hayvanlar leş gibi kokar, sıcağın altında üstün başın poh olur. Mal satarsın alacağını alamazsın, stok eritene kadar canın çıkar-
Dediydi.
Masa başı iş gibisi var mı ya
Sermaye ........: 21.000.000
Halka Açıklık ..: %23.79
Dolaşımdaki pay : 5 mn lot
PD..............: 655 mn dolar
5 mn lot hisseyle isterlerse 2 bin liraya da surerler. Hektaşın dolaşımda 1 milyar lot hisse var, Hindistan nufusu kadar hissemiz var
O diil de ben çok erken satmışım Tarkimleri yav. 400 lira falandı sattıgımda.
Yer İmleri