12.12......👍
12.12......👍
Arkadaşlar Full tl de iken ayrı ekonomik yorum dolar aldıktan sonra ayrı ekonomik yorum olmaztl de iken dolar çıkmasın dolarda iken faiz insin dolar 5 tl olsun
kendi tercihlerimize göre finansal piyasalar hareket etse herkes köşe olurdu
3.41 den dolar almak iyi motive ediyor bugünlerde.
FULL tl deyim ama maalesef kötü bir his var içimde. Mevcut hukumet bizi bitirdii halen bitirmeye devam ediyor. Resmen kanımız emiyorlar. Dolarda yeni bir atak başlar mı sizce? Hakkımızda hayırlısı , doların 3.54 aşması demek tekrar bir yükseliş süreci demektir bence.
Bugün dolan mevduatımı 14.35 ten bağladım burgan 205k.
http://www.paraanaliz.com/2017/yazar...ndemigi-16621/
Enflasyonun tek ilacının ne olduğunu anlatan güzel bir yazı
Bu hafta 16,50 veren banka çıkmasın ben bankaları boykot edip tüm paramı bankalardan çekeceğim, %99 u likit durumda anında satar ertesi gün alırım parayı, parayı alıp turşusunu kuracağım, sonuçta hiç kimseye benim paramı al bedavaya kullan diyecek kadar salak değilim, akşam hesap ettim her ay bürüt %20 vermeleri lazım, %16,50 bürüt beni kesmez![]()
Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
duhul: eylül 2012
Geçmişte bir işadamına bu enflasyon hesabının nasıl yapıldığını sormuştum, matematik be hesaplama işlemlerini zayıf yaptığımı herkes biliyor, aldığım cevap çok ilginç gelmişti, adam bana tek kriter yat fiyatları değişimi demişti, bunu hangi ülkeye uygularsan uygula o ülkedeki net enflasyonu buluruz demişti, bende üşenmedim 2008-2008 da yat fiyatlarına baktım o vakit 200-300 bin $ a olan yat şimdi 2-3 milyon $ , yani 10 katı artmış, yatın eni boyu aynı direk sayısı aynı, keza arsa-eve vuruncada bir nebze aynı çıkıyor, yanı domates patlıcan, peynir hesabı ile bu iş olmaz, tüketimin zirvedeki değilşimini bilmekle olur, bu sene emekli biri ile tanıştım adam 2010 yılında evini arabasını satıp ailece yat almışlar paranın yarısıda artmış, bunlar yatı limana demirletip orda yaşamaya başlamış, su ve elektrik var, liman kirasıda küçük yerlerde ev kirasının aylık 1/3 ü demişti, çocuklar nasıl okula gidiyor demiştim? Oda okul servisi geliyor alıyor demişti, yıllık 800-900 tl gibi bir rakam, sanırım küçük bir limana demir atıyor ve orda yaşıyordu yaşı 60 civarı idi ama 37-40 gibi dinç ve sağlıklı idi, hiç hastalık yok, şehir ğürültüüsü yok demişti, şu an yeni uyandım baş ağrıları ve kulak zonklamaları eşliğinde yine yazıyorum, az sonra miskin miiskin kahvaltı eder 3-4 saat saha uyurum akşam olur gün biter, emeklilik böyle birşey sanırım, hareketsizlik vücudu daha hızlı bitiriyor ve yok ediyor, hucreleri yavaş yavaş ve sinsice öldürüyor,![]()
Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
duhul: eylül 2012
Yer İmleri