Sayfa 201/1002 İlkİlk ... 101151191199200201202203211251301701 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 1,601 - 1,608 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Hamza sanki fon değilde hisse alıyormuş gibi bir hareket tarzı. Oysa ki fonlar kendi başlarına değer kazanıp kaybetmezler biliyorsun. Sahip oldukları yatırım elemanlarının (hisse, tahvil, finansman bonosu v.s) değer kazanması ya da kaybetmesi sonucu fonun sahip olduğu değer ortaya çıkar. Bunları şunun için yazıyorum. fonun fyatının düşmesini bir alım fırsatı olarak görülmesini anlayamıyorum. Çünkü bağlı olduğu yatırım araçları var. örneğin borsa bir düşüş trendine girse, fon fiyatı düştü diye istediğin kadar al. Sonu neresi belli değil. Gerçekten kendi adıma anlaşılmaz bir durum. Bol kazançlar.
    Benim de itirazım tam tersineydi aslında. Çok kar ettim yeter diyip bir fonu satmak, sonrasında fonun dayanak varlıkları hareketi sürdürdüğünde dışarıda kalmak riski alınmalı mı ? Sakin ve uzun vadeli birikim mantığıyla uyuşur mu emin değilim.

Sözgelimi mps bir senede %110 yapmış. Bir ay sonra %10 alınca, 10 aylık mevduat getirisi eder ,yeter diyip çıkıldığında, geri kalan %100 ne olacak ? %10 alınıp çıkıldığında ertesi sene fon -%50 yapınca, nerede çıkılacak . Bir sürü bilinmeyen var.

İşin içine bir sürü subjektif kriter girmek zorunda.

Düştükçe alma mevzunda ise, bir hisse ya da şirket sıfır değere ulaşabilir. O şirket yok olabilir. Bir tahvili devlet dahi teoride ödemeyebilir, çöp olabilir. Yani sanılanın aksine dibi yoktur.

Oysa şirketlerin, bonoların, ve diğer yatırım araçlarınının toplamı ve ortalaması olan bir fonun, endeksin dibi vardır.

O yüzden düştükçe alınması gereken enstrüman hisse değil fondur kanımca.

2.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yeni fiyatı da şu görünüyor 4,31739. Tuhaf gerçekten.
    önceki günkü fiyatı o

3.  Alıntı Originally Posted by Tbey35 Yazıyı Oku
    Hamza sanki fon değilde hisse alıyormuş gibi bir hareket tarzı. Oysa ki fonlar kendi başlarına değer kazanıp kaybetmezler biliyorsun. Sahip oldukları yatırım elemanlarının (hisse, tahvil, finansman bonosu v.s) değer kazanması ya da kaybetmesi sonucu fonun sahip olduğu değer ortaya çıkar. Bunları şunun için yazıyorum. fonun fyatının düşmesini bir alım fırsatı olarak görülmesini anlayamıyorum. Çünkü bağlı olduğu yatırım araçları var. örneğin borsa bir düşüş trendine girse, fon fiyatı düştü diye istediğin kadar al. Sonu neresi belli değil. Gerçekten kendi adıma anlaşılmaz bir durum. Bol kazançlar.
    zamanlamayı nötrlemiş oluyorsun... ilk önce konu çorba olmadan şu ayrımı yapmakta faide görüyorum ki kelimelere yüklenen anlam her bir yurttaşın algılamasında eşdaş olsun ...

yatırımcı , işlemci (trader) , spekülatör .... ki bu üç tipin de kendi içlerinde ayr ayrı stilleri vardır...

Ben ''trade '' yaparken zamanlama + fiyat son derece mühim ...

Spekülasyon yaparken ise kafamda bir senaryo oluşturup ona göre hareket etmem lazım
    bahsettiğim kademeli alım satım olayı spekülatörlük olarak tanımlanmaya daha uygun ... yatırım işi uzun vadeli ... gerçi spekülasyonda da belli bir vade kısıtı yokktur esnektir fakat bahsettiğim stil spekülatif düşünce , spekülatörlük yani ... yatırımcılık diyemem ... bizim borsada da zaten uzun vadeli alayım tutayım trişka iş ... anca çok kelepir bi hisse bulursun ya da beklentisi olan şans da senden yana olur falan ohoooooo ...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

4.  Alıntı Originally Posted by Didi Yazıyı Oku
    önceki günkü fiyatı o
    Of tamamdır şimdi oldu. Evet tam dünkü fiyatıymış . Demek bugünkü fiyatı bile güncellememişler henüz. Şimdi çözüldü mevzu.
    Teşekkürler.

5. Bizde burda o kadar kafa patlatalım fon mu, hissemi, mevduatmı diye
    Ayşe teyzem her yıl %30, %30 götürüyor malı.
    Hemde hiç strese girmiyor.
    Yatırım dahisi kendisi.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Bizde burda o kadar kafa patlatalım fon mu, hissemi, mevduatmı diye
    Ayşe teyzem her yıl %30, %30 götürüyor malı.
    Hemde hiç strese girmiyor.
    Yatırım dahisi kendisi.
    yastık bank mı?

7.  Alıntı Originally Posted by Dr. Boone Yazıyı Oku
    yastık bank mı?
    Çeyrekçi olur kendisi

8.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Çeyrekçi olur kendisi
    Mart ve haziranda az miktar gram almıştım %38 kâr var tertemiz

Sayfa 201/1002 İlkİlk ... 101151191199200201202203211251301701 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri