Dün endeks 3-5 hisse ile artı gösterildi. Genelde aslen bir düşüş vardı. TKF gibi hsyf lerden hergün artı beklememek lazım. Borsaların kötü olduğu bir dönemde aylık -10 bile yazabilir. Şuan fon bu yüksek beklenti ile aşırı doldu. Düşüş olan günlerde bu kalabalık ciddi rahatsızlık yaşar.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Bir tane geçmiş örnek yoktur Sn pit %10 gibi büyük yüzdesel düşüş..Duzeltmelerde veya olumsuz haberlerde % 3 veya 4 ü geçmez çoğunda...Endeks %5 düşse bile çoğu hsyf o kadar düşmüyor çoğunlukla...Insanlari panikletmeye ve bu şekilde yanlış yönlendirmeye gerek yok bence. SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ne zamandır hsyf taşıyorsunuz Sn. Ferrero ? Bir günde olmaz, 4-5 günde olur en iyi hsyflerin bir ayda %25-30 gerilediği bir sürü dönem oldu son 4-5 yılda. Bundan panikleyebilecek adam niye hsyf taşısın ki ? hsyf'ler bütün risk kategorilerine göre en riskli fon enstrümanı. Bunu bilerek girsin , çeşme gibi sürekli akmaz, yeni girecek adam farkında olsun diye uyarmış, bunda ne kötülük var ki ?
Ayrıca %100 hsyf taşıyan adam, allame-i cihan en iyi fonu alsa bunlara hazırlıklı olacak.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yaklaşık 3 yıldır taşırım... Son 6 ayda iyice yükselttim payımı hsyf lerde ve şükür güzel de kazandım..Hsyf ve fon sepeti fonlarından alıyorum..
Tabi ki Sn pit iyi niyetle söylemiştir şüphem yok.. Ama hsyf leri de günde -10 bile yapabilir şeklinde vurgulamak yeni giren arkadaşlar için panikletici ve caydırıcı olabilir...
Mutlaka iniş çıkışlar olacaktır...Pandemi çöküşü çok orjinal bir çöküştü..Benzeri çok nadir yaşanmıştır ve kaldı ki paniklemeyen o çöküşü fazlasıyla geri almıştır...
Borsamız güzel bir trend yakaladı.. Döviz bazında borsamizın avrupa ve Abd borsalarindan halen çok ucuz olduğunu ve hsyf lerin orta ve uzun vadede güzel bir yatırım araci olacaginı öngörüyorum...yeter ki doğru zaman da giriş ve iyi yönetilen fonlar olsun veya sabırla beklensin..Dunya üzerinde inanılmaz bir likit bolluğu var ve artmaya devam edecek bunu unutmamak lazım...Tek adres emtia ve hisse senetleri...Tum arkadaşlara bol kazançlar diliyorum..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sn Ferrero,
Muhtemelen hızlı bir şekilde okuyup geçmişsiniz ama Sn pit paylaşımında "günlük" değil "aylık" -10 demiş, bu da gayet olabilir ve geçmiş örnekleri mevcut bir durum. Kaldı ki diğer bazı arkadaşlar günlük de dahi bu rakamlara yakın kayıpları olduğunu örneklerle göstermişler.
Diğer görüşlerinize katılıyorum...
Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri