Sayfa 201/1002 İlkİlk ... 101151191199200201202203211251301701 ... SonSon
Arama sonucu : 8014 madde; 1,601 - 1,608 arası.

Konu: Viop XXXVIII

1. Evet açıklandı. 3 aylık vadeye koyduğunuzu varsayalım. Bugün tcmb saat 11:00 de dolar 10 lira dedi. Siz vadeye koydunuz. 3 ay sonra dolar 14TL oldu. aradaki %40 kur farkını hesabınıza yatıracaklar. Yıllık ortalama değil...

ohoo.. garanti para...
    Borsa işini bıraktım. Foruma öylesine yazıyorum, sakın kaale almayın.

2. vadesinden önce çekilen paranın faizi iptal..ama doları bozarsan böyle bir sorun yok..ee millet salak olmalı o zaman doları bozmak için..ama az daha zaman..jeton köşeli biraz

3.  Alıntı Originally Posted by DJKARIZMA06 Yazıyı Oku
    Hahaha faiz %14 olacakmis bu hesaplara[emoji2] enflasyon %50. En az 3 aylik olacak hesap

SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Arkadaşım... enflasyonu gerçek yayınlamazlarsa dolarda kur farkı oluşur. mevduat faizinde olan her türlü aradaki farkı alıyor. faizin amacı zaten değerini korumak.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İSTANBUL
    Gönderi
    9,242
    Hazine: "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürünü devreye alınmıştır

Hazine ve Maliye Bakanlığı "Kur Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürünü hakkında açıklamada
    bulundu.
    Açıklamanın detayı şöyle:
    Birikimlerini TL mevduat olarak değerlendiren vatandaşlarımızın kurlardaki oynaklık
    karşısında mağdur olmaması için Sn. Cumhurbaşkanımızın da açıkladığı gibi "Kur
    Korumalı TL Vadeli Mevduat" ürünü devreye alınmıştır.
    Ürün, gerçek kişilerce TL vadeli hesaplar üzerinde işleyecek faiz ile hesap açılış
    ve vade tarihlerindeki kur değişim oranı kıyaslanacak, yüksek olan oran üzerinden
    hesap nemalandırılacak ve bu mevduat ürününe stopaj uygulanmayacaktır.
    Kur farkı hesaplamaları için Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası her gün saat 11:00'de
    USD döviz alış kuru yayınlayacaktır.
    Vade sonunda kur değişiminin faiz oranı üzerinde kalması halinde oluşabilecek fark
    müşteri hesabına TL olarak yansıtılacaktır.
    Hesaplar 3, 6, 9 ve 12 ay vadeler ile açılabilecek olup, minimum faiz oranı TCMB
    Politika Faiz Oranı olarak uygulanacaktır.
    Sisteme isteyen her banka katılabilecektir.
    Vadeden önce hesaptan para çekilmesi durumunda hesap vadesiz hesaba dönüşecek, faiz
    hakkı ortadan kalkacaktır. Hesabın açıldığı tarihteki TCMB kuru ile hesabın
    kapatıldığı tarihteki TCMB kurundan düşük olan üzerinden hesap bakiyesi güncellenecektir.
    Öte yandan söz konusu ürünün Katılım Bankacılığında da uygulanması konusunda çalışmalar
    sürdürülmektedir.

Hesaptan para çekilmesi durumunda faiz hakkı kaybedilcek demişler , bu kuralı koymasalardı iyiydi...

6.  Alıntı Originally Posted by DJKARIZMA06 Yazıyı Oku
    Hahaha faiz %14 olacakmis bu hesaplara[emoji2] enflasyon %50. En az 3 aylik olacak hesap

SM-M215F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    o zaman mevduat getirisi %64 oluyor hocam. başbaşta yani.

7. 1 milyar dolar ile gece yarısı panik yaptırdılar..Allah bilir bunun çoğunluğu da kendileridir

8. Neyse la... burada olan kimseye laf anlatamazsın... gerçek enflasyon rakamı değil diyor herkes... yahu pratikte zaten eğer gerçek piyasa oranının altında enflasyon açıklarsan kur yükselir.. mevduattaysan zaten bu farkı alıyorsun... hala enflasyon diyen olmasın rica edeceğim...

Sayfa 201/1002 İlkİlk ... 101151191199200201202203211251301701 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •